Gevulde eitjes (of drakenogen)

gevulde eitjes (of drakenogen)

Gevulde eitjes zijn een heerlijk ouderwets hapje die je helemaal naar eigen zin kunt vullen. En met een simpele aanpassing tover je de eitjes om tot super leuke drakenogen voor een echt drakenfeestje.

Een lekker ouderwets hapje

Toen ik klein was maakten we vaak gevulde eitjes voor de verjaardagsvisite. En toen ik het alleen kon, maakte ik deze helemaal zelf (nou ja, mijn moeder kookte de eitjes omdat dat wel zo veilig was). In mijn hoofd horen gevulde eitjes eigenlijk wel bij een verjaardag…en stiekem ook wel bij andere feestjes. Het is een echte klassieker en ik maak ze dan ook al jaaaaaaaren. Ik heb ze altijd al heerlijk gevonden en ik kan ze nog steeds met moeite laten liggen. Maar mettertijd is mijn recept wel een beetje veranderd.

Een gevuld eitje voor een drakenfeestje

De gevulde eitjes kun je ook een beetje aanpassen speciaal voor een drakenfeestje. Ik toverde ze om tot drakenogen. Omdat ik toch al wel vaak plakjes komkommer serveer tijdens een feestje, houd ik altijd de ‘kontjes’ van de komkommer over. De schil van deze kontjes heb ik gebruikt om pupillen van te maken. Je hoeft alleen maar die pupillen op de gevulde eitjes te leggen en je hebt super leuke drakenogen…speciaal voor een drakenfeestje.

Voor een echt spannend effect kun je de eitjes eerst nog voorzien van ‘aders‘…zo lijken het echt boze drakenogen.

Een ei perfect koken

Een ei precies koken valt nog niet altijd mee. Soms komt dat doordat je even was afgeleid toen je de eitjes in het water deed en dus vergat op de klok te zetten en soms omdat je druk bezig bent en de tijd helemaal vergeet. Een kookwekker is dan heel fijn…het enige nadeel vind ik dat getik tot de kookwekker afgaat. Ik hoor dan alleen nog maar getik (om getikt van te worden). Nu gebruik ik een hulpmiddel om precies te kunnen zien hoe ver de eitjes gegaard zijn en ik hoef het ‘kunsteitje’ alleen maar mee te koken. Sinds ik dit hulpmiddel gebruik, heb ik mijn eitjes perfect gekookt, zoals ik dat wil…tenzij ik te veel afgeleid ben om te kijken natuurlijk want er zit geen alarm op).

Het recept voor courgette & aubergine quiche

Ingrediënten
  • 10 eieren
  • 1 el mayonaise
  • 1 el roomkaas (smeerbare Monchou)
  • 1 tl ketjap
  • 1 sjalot
  • paprikapoeder (eventueel pikante versie)
  • peper
  • zout
  • *komkommerschil voor de pupillen als je drakenogen wilt maken

Kook de eitjes tot ze net hardgekookt zijn.

Pel de eitjes.

Snijd de eitjes in de lengte door midden.

Haal het eigeel voorzichtig uit de halve eitjes en verzamel deze in een kom.

Prak het eigeel helemaal los met een vork.

Doe mayonaise, roomkaas, ketjap, paprikapoeder, peper en zout in de kom en roer dit door het geprakte eigeel.

Snijd het sjalotje zeer fijn en roer dit door het mengsel.

Vul de eitjes met het mengsel. Dit kun je met een mooie spuit in de eitjes spuiten, maar als je ogen wilt maken kun je dit beter met een lepel doen en het mengsel mooi glad maken.

*Snijd uit de schil van de komkommer de pupillen en plaats deze op de eitjes (als je drakenogen wilt maken).

Bewaren voor later

Pinterest - gevulde eitjes (of drakenogen)Vind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Dol op koken (of eten)?

Houd jij er ook zo van om te koken of om te eten? Kijk dan vooral ook op de pagina ‘Mama kookt‘.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *