Het kabouterpad

kabouterpad

Door het bos lopen is erg gezellig, maar het kan nog leuker. Wij zijn naar het kabouterpad geweest bij het boomkroonpad. Dit is een ontzettend leuke manier om met kleine kinderen door het bos te lopen.

Wat is het Kabouterpad?

Het Kabouterpad is een pad die door het bos loopt aan de hand van een kralenketting (deze kralenketting zit in een tasje die je bij de balie kunt ophalen). Zo kan je kleine kabouter zelf de route zoeken. Elke grote kraal staat voor een grote opdrachtenkabouter. De kleine kraaltjes staan voor de kleine gekleurde kabouterpaaltjes. De paaltjes staan redelijk dicht bij elkaar, waardoor het vinden van de weg niet erg lastig is. Ook zit er een opdrachtenboekje bij die hoort bij de opdrachtkabouters. Verder zitten er een paar spulletjes in de tas die helpen bij de opdrachten. Bij de opdracht staat vermeld wat je precies nodig hebt. Het pad is niet erg lang. Je doet er ongeveer 45 minuten over om hem te bewandelen.

Wat kost het Kabouterpad?

Bij de infobalie haal je (voor €5,00 per kind + borg) een tasje met spulletjes voor de route, een tasje met een pakje drinken en zakje koekjes, een kaboutermutsje…en rode kabouterwangetjes. Het mutsje mogen ze houden. Het drinken en de koekjes zijn voor onderweg.

Variatie

Voor de iets oudere kinderen zijn er andere activiteiten. Zo is er een indianenpad en kun je kunt er ook leren voor boswachter.

Het Boomkroonpad

Naast de verschillende soorten actieve wandelpaden is er nog het boomkroonpad waar je via trappen langzaam omhoog klimt en over ‘bruggen’ door de boomtoppen loopt. Onderweg kom je informatieve verhaaltjes tegen over de dieren die er in die boomtoppen te vinden zijn. Bij het hoogst looppunt is er een torentje waar je via een wenteltrap nog hoger kunt klimmen tot een uitkijkpunt die boven de boomtoppen uit steekt. Hier heb je een prachtig uitzicht.

Eetgelegenheid

Ook is er een grote open plek met een speeltuin en aardig wat picknickbankjes. Hier kunnen de kinderen nog even fijn spelen en kun je rustig wat eten en drinken. Bij het informatiecentrum is ook een restaurant waar je wat kunt eten en drinken.

Handig om te weten

Al met al kun je je er prima een middagje vermaken en eventueel aansluitend iets eten. Wij zijn er drie uurtjes geweest (wij hebben niet daar bij het restaurant gegeten, maar bij een pannenkoekenboerderij in Odoorn gegeten). De dames waren best wel moe. Ik was blij dat we niet met de buggy zijn gaan lopen, maar met de draagzak. Door de neerslag waren er delen namelijk best een beetje modderig. En zonder draagzak hadden we het boomkroonpad niet kunnen bewandelen. Tip dus voor ouders/verzorgers met hele kleine kinderen: Neem de draagzak/draagdoek mee.

Dit is trouwens niet het enige kabouterpad. Er zijn er 39 verspreid over heel Nederland. Wil je naar dit kabouterpad? Dan is dit het adres: Steenhopenweg 4 in Drouwen.

Op de website vind je meer informatie; zoals openingstijden.

Meer uitjes met kinderen?

Ben je op zoek naar nog meer uitjes met kinderen? Kijk dan vooral op de pagina ‘Mama gaat op pad‘.

One thought on “Het kabouterpad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *