Het regent, het regent…

Het regent

De dagen worden korter, buiten wordt het kouder en het regent; kortom het is herfst. Voor de een betekent dit dat je veel binnen zit en dat je daar je moet zien te vermaken. Maar voor anderen betekent het dikke pret.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Hier betekent ‘regen’ voor de meiden dat je met water spelen mag, iets wat de meeste kinderen wel leuk vinden. Voor ons is het wel even goed voorbereiden om er ook van te kunnen genieten. Eerst moeten ze kleren aan die lekker vies mogen worden, die lekker warm zijn en die ook makkelijk uit kunnen wanneer ze nat zijn (een spijkerbroek bijvoorbeeld is niet erg handig). Voor na de pret moeten er schone droge kleren klaar liggen en handdoeken, dan kunnen ze gelijk onder de douche schoon worden en eventueel opwarmen. Tot slot trekken we allemaal regenlaarzen aan en krijgen de meiden hun regenjas aan…en wij nemen de paraplu mee, zodat ook wij niet nat worden van de regen.

In de plassen springen

En dan kan de deur open. Ze stuiven naar buiten en de eerste plas wordt opgezocht. Jaaaaaa, lekker stampen en springen in een plas is het leukste van allemaal. Als je het goed doet, komt het water tot je neus. En als je heel goed hebt geoefend komt het water misschien zelfs wel tot je kruin…maar dat is voor de gevorderde plassenspringer.

Plassen jagen

Een ander leuk spelletje is plassen jagen. Hierbij moet je van plas naar plas rennen en in elke plas flink stampen. Stampen waar de ander stampt is erg gezellig. En een wedstrijdje wie de meeste druppels vangt zorgt ook voor veel plezier.

Heerlijk genieten

De meiden zo te zien genieten van lekker vies en nat worden, zorgt voor een glimlach op ons gezicht…en ook bij die van voorbijgangers. Mensen die voorbij lopen zie je ook genieten van het hele tafereel. Tja, zo vaak zie je het (helaas) ook niet meer dat kinderen lekker vies mogen worden buiten.

Een geslaagde regenbui

Het spelen in de regen is pas geslaagd wanneer ze goed vies en nat zijn. Het water zit dan tot de rand van hun laarsjes. En dan is het ook de hoogste tijd om naar binnen te gaan. Dan gaan ze nog lekker onder de douche…spelen dat het regent.

2 thoughts on “Het regent, het regent…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *