Hoe het moment van borstvoeding werkelijk verloopt

hoe het moment van borstvoeding werkelijk verloopt

Wanneer je voor het eerst zwanger bent, heb je geen idee hoe het er later aan toe zal gaan wanneer de kleine er eindelijk is. En dat is met borstvoedingWP_20161103_12_18_28_Pro (3) niet anders. In je hoofd zit dat prachtige plaatje van jou met de kleine in je armen die zo lief melk drinkt.

Heerlijk knus

Een paar keer (vooral ergens in het begin) zal dat ook echt wel zo zijn. En zelfs met alle verstopte melkkanaaltjes, kloofjes en ontstoken klieren kun je nog genieten van hoe lief er wordt gedronken en hoe heerlijk knus dat is.

De kras op de plaat komt later

Maar dan ineens zijn ze iets groter en komen de nieuwsgierige grijpgrage handjes tevoorschijn…en dan wordt voeden bijna gelijk aan survival.

Lees ook: Borstvoeding geven is een weloverwogen keuze

Hier geef ik je zeven redenen waarom de ijverige handjes zich nooit hoeven te vervelen tijdens het voeden.

De 7 dingen die ze jou niet vooraf vertellen…

#1 Haren zijn erg aantrekkelijk. Ze zijn lang, slierterig, bestaan uit allVideoToPhoto 636437418231824808 (3)emaal dunnere stukjes en kunnen zo leuk in de knoop. Tijdens de voedingen kan mama geen kant op dus is dit het uitgelezen moment om te kijken hoe rekbaar haren zijn en wat nu echt de pijngrens is. Ook kun je proberen er zo veel mogelijk knopen in te krijgen.

#2 De nek is best gek. Hoe ouder de mama, hoe meer rek er in zit. Hoe oud is mama eigenlijk? Even kijken (lees vel uitrekken).

#3 De mond geeft genoeg vertier voor een kwartier. De lippen kun je vastpakken en je kunt er aan trekken en ze flapperen gVideoToPhoto 636436610685358902 (3)rappig wanneer je er met je handen of vingers over gaat. Dan heb je de tanden nog, die zijn nog niet zo bekend dus moet je goed voelen hoe ze in de mond vast zitten. En dan moet je ook even controleren of ze wel goed vast zitten. Als je wat dieper graaft kom je een grappig ding tegVideoToPhoto 636436610143746950 (3)en die ook wel tong genoemd wordt. Deze beweegt leuk en voelt gek aan. En als je dan toch al zo diep aan het graven bent, kun je net zo goed kijken of je hele vuist er in past.

#4 De neus steekt zo leuk uit en er zVideoToPhoto 636436611597261134 (4)itten ook nog gaatjes in. Hij is perfect om in te knijpVideoToPhoto 636437416122888047 (3)en, op te drukken of om je vingers in te porren. Die laatste is natuurlijk het leukst omdat mama dan zo gek haar hoofd weg trekt.

#5 Ogen vallen erg op in het gezicht en worden daarom graag gezien als doelwit. Daar past misschien wel een vinger inVideoToPhoto 636437417252728420 (3) en hoe hard kun je daar nu echt op drukken voordat mama “au” zegt. Waarom gaan ze eigenlijk telkens dicht wanneer je probeert je vinger er in te stoppen? En die haartjes…kun je daar ook aan trekken, net als de hoofdharen? Gaan ze er dan ook uit?

#6 De oren zijn echt super handig. Wanneer mama iets te ver weg is, pak jVideoToPhoto 636437416623539856 (3)e haar oren en trek je haar gewoon naar je toe. Ideaal zijn die ingebouwde handvatten. En is ze te dichtbij, dan duw je haar weer weg….dat is een grappig spelletje zeg; dichtbij, ver weg, dichtbij, ver weg… En mocht dat gaan vervelen, dan kun je nog altijd je vingers er in stoppen.

#7 Tepels zijn super leuk om mee te spelen. Je moet alleen wel voorzichtig te werk gaan, het lukt alleen wanneer mama even niet oplet. Als je op de tepel drukt gaat deze naar binnen en daarna ‘ploepen’ die langzaam weer terug…tenzij mama het koud heeft, want dan gaat het veel sneller. Je kunt er ook nog in knijpen. Mama trekt dan hele gekke bekken. En als je geluk hebt, komt er ook nog eens melk uit!

En nog even een bonus: Met borstjes kun je ook schieten! Je met wel eerst even aanhappen tot het toeschietreflex actief is. Daarna laat je snel los en kijk je hoe ver je kunt schieten met mama’s borstje. Probeer elke volgende keer ook vooral het record te verbreken.

Nee, je hoeft je nooit meer te vervelen tijdens een voeding…allebei niet trouwens

One thought on “Hoe het moment van borstvoeding werkelijk verloopt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *