Huis te koop…en binnen 1,5 week verkocht!

Huis te koop en verkocht

Een paar jaar geleden ging het even niet zo goed met mij. Ik besloot de relatie te beëindigen en te verhuizen naar mijn eigen plekje. Ik wilde een huis kopen (en vrij vlot stond datzelfde huis ook al te koop).

Liefde op het eerste gezicht

Ik kwam een heel leuk huisje tegen op internet en ik was gelijk verliefd. Niet dat het huis netjes was en mooi, verre van. Het was een oud huisje en alles in en om het huis was oud en vervallen. Maar hij had ontzettend veel potentie. Ik zag precies hoe ik hem wilde maken en dat beeld was prachtig. En dus kocht ik hem.

Een huis kopen van een overleden mevrouw

Het duurde even tot ik de sleutels kreeg omdat het huis geen eigenaar meer had. De oude vrouw die er woonde, leefde al jaren alleen. Toen zij uiteindelijk ook overleed, kwam het huisje leeg te staan…maar er bleek wat moeite te zijn met het vinden van erfgenamen. Doordat de verkoop via via verliep, duurde het ietsje langer voordat de verkoop echt rond was. Maar na drie maanden geduldig wachten, was de koop dus eindelijk rond. Ik kon aan de slag.

Slopen

Het eerste wat er moest gebeuren was een van de leukste klusjes; het huis strippen. Er moest een muur uit de benedenverdieping, de keuken moest er uit, de badkamer moest leeg en later de wc ook. Gelukkig kreeg ik veel hulp, want het was nog best een klus.

Al het geluk komt in drievoud

Ondertussen leerde ik mijn man kennen en was helemaal verliefd (nu nog wel hoor). Mijn geluk kon niet op; ik had een leuke baan, een leuk huisje…en iemand die mij gelukkig maakt. Kon het nog beter? Nou…jawel…dat lees je ietsje verder wel

Opbouwen

Daarna kon het opbouwen beginnen waar ik ook weer veel hulp bij heb gekregen. Zweelerbrink151EmmenINT-15DeZweelerbrink151EmmenINT-16 slaapkamers kregen op het plafond een vlakke afwerking, de badkamer werd een beetje uitgebouwd en kreeg een dakraam en werd volledig ingericht, op de overloop moest de wand worden afgewerkt, de trap werd onder handen genomen, de keuken werd geïnstalleerd, de wc kreeg eZweelerbrink151EmmenINT-13en lager plafond en werd netjes ingericht, de hal werd vergroot en netjes afgewerkt. En voor de rest kreeg alles veel liefde, een kleurtje…en een vloertje.

Ondertussen werd het geluk een viervoud

Het werd nog een heel geplan, want tussendoor werd ik zwanger en kregen we onze prachtige dochter waar we onze handen vol aan hadden en die ons weinig slaap gunde. Het huisje stond dus op een laag pitje om onze energie niet gelijk te verbruiken. Maar na een beste tijd en veel plannen (en een megazware deadline) was het ons dan eindelijk gelukt; hij was af

Lees ook: Hoe mijn zwangerschap verliep 

Huis te koop

Heel veel ruimte

Mijn mooi ‘Hans en Grietje huisje’ stond eindelijk te koop. Na heel wat uurtjes hard werken was het huisje geworden zoals ik hem in mijn hoofd zag toen ik hem met de makelaar bekeek. Het donkere hol was verdwenen en was een ruime lichte ruimte geworden. Er was ineens genoeg ruimte voor een gezelligeZweelerbrink151EmmenINT-09 leefhoek, een grote eettafel, een grote boekenkast met leeshoek of een ruime speelplek voor de kinderen. En met feestjes past iedereen gewoon in de kamer…moeiteloos. Dat was ook mijn insteek, want ik vond het heerlijk om Halloween en Kerst groots te vieren. 

Een ruime keuken en een luxe badkamer

Zweelerbrink151EmmenINT-04En de keuken is ruim, zodat er Zweelerbrink151EmmenINT-05een barretje/werkbankje/tafel in past waardoor er gezellig gekookt en geleefd kan worden. Als voedselfröbelaar is dat natuurlijk een vereiste. En de badkamer moest een bad hebben met een stortdouche. Ik had al jaaaaaaren geen bad gehad en ben dol op badderen, dus die moest er echt in.

Eye-catchers

Het huisje moest vooral rust uit stralen en mijn liefde voor de natuur weerspiegelen. Hierdoor zijn er een aantal eye-catchers in gekomen. In de baZweelerbrink151EmmenINT-19dkamer liggen geen gewone tegels op de vloer, maar kleine keitjes. Ik ben namelijk een blote-voeten-mens en die keitjes voelen heerlijk aan je voeten. Ook zijn er in de douche wat houtaccenten. In de woonkamer zit een muur met een Zweelerbrink151EmmenINT-11fotobehang van een berkenbos. Dit geeft een heerlijk rustig en warm gevoel. Onder de trap zit een houten muur die is afgewerkt met een whitewash. Dit is een prachtige achtergrond voor een boekenkast. De trap heeft mooie groene accenten…man wat ben ik verliefd op die trap. En de keuken heeft groene accenten en houtaccenten.

Mijn droom was nog lang niet uitgevoerd

Uiteraard zijn er een heleboel ideeën die ik niet heb kunnen uitvoeren omdat ik er niet in ga wonen. Zo wou ik een tv-meubel maken met onbekantrechte planken en berkenstammen. Onder de trap wou ik een berkenstam ‘klemmen’, zodat er meer een doorgang ontstond en de rest zou dan open bergruimte worden voor manden en kookboeken. Tegen de houten wand zou een boekenkast komen te staan met daarnaast mijn heerlijke stoel. Om de radiatoren zou bekleding komen in dezelfde kleuren als de trap. Ik zou een eettafel hebben gemaakt met berkenstammen als tafelpoten met daarbij een bankje van onbekantrecht hout en stoelen. Naast de bank zou een lamp komen die ik van de kruin van een berk wou maken. In de keuken zouden onbekantrechte planken boven het aanrecht komen en nog een soort bar/werkbank van hout met poten van berkenstammen. En in de hal zou een kapstok komen van berkentakken. Maar goed, dat was door de omstandigheden dus van de baan en dus stort ik mij nu maar op ons toekomstig huisje.

Spannend

Het is best spannend om hem te koop te hebben staan na zo lang zo veel werkt te hebben verricht. Komen er genoeg kijkers? Verkopen we hem zodanig dat er geen restschuld overblijft? Hoe lang zal het allemaal gaan duren? Allemaal vragen die er voor zorgden dat we in spanning zaten.

In 1,5 week tijd verkocht!

Het huisje stond nog maar een weekje te koop en er waren al vele afspraken ingepland voor een bezichtiging. Het huisje was blijkbaar aantrekkelijk in huizenmarkt. Dat was fijn, want dat was toch een soort van beloning voor al het harde werken. Na de eerste dag van bezichtigingen kwam het eerste bod ook al. Wauw, dat was snel zeg…sneller dan we hadden durven dromen. En het tegenbod was ook al vlot geaccepteerd. Op 9 februari (na 2 maand) hebben we de sleutel eindelijk mogen overhandigen.

Nu mag iemand anders er dus haar sprookje van maken. Ik hoop dat er nog vele mooie verhalen zullen ontstaan. En ons eigen avontuur als gezin kan vanaf dat moment eindelijk echt beginnen.

One thought on “Huis te koop…en binnen 1,5 week verkocht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *