IJsbellen maken wanneer het buiten vriest

ijsbellen

Heb je kinderen of ben je dol op fotograferen? Dan is ijsbellen maken een super leuke activiteit om te doen wanneer het flink vriest buiten.

Een activiteit met kinderen

IJsbellen maken is ontzetten leuk om te doen. Kinderen zijn vaak al dol op bellen blazen vanwege de prachtige kleuren. Maar wanneer je ijsbellen gaat maken, gaan de kleurtjes van de bellen ook nog eens dansen en krijgen ze hele mooie sneeuwvlok-patronen. Het kijken naar de transformatie van bel naar ijsbel is bijna hypnotiserend.

Foto’s maken

Zo’n prachtig effect wat door de natuur is gemaakt vraagt om een mooie foto. Nu is onze foto niet echt perfect, maar het is in ieder geval een mooie herinnering. Heb je een betere camera, dan kun je veel mooiere foto’s maken. Ook was het bij ons net iets te warm (-8 graden), waardoor we lang moesten wachten en het mooiste effect een beetje uit bleef. Maar wanneer het weer goed koud is buiten, gaan we zeker weer ijsbellen maken en maken we natuurlijk ook weer foto’s.

Aan de slag

De ingrediënten voor bellenblaas

Om een bellenblaas te maken die mooi bevriest kun je het beste suiker toevoegen aan de bellenblaas. Wij hebben zelf 1 eetlepel fijne suiker toegevoegd aan een busje bellenblaas. Wanneer je de suiker ruim van tevoren er in doet, heeft de bellenblaas goed de tijd om de suiker te laten smelten.

Maar je kunt ook je eigen sopje maken met dit recept.

Hoe maak je de ijsbellen?

Zorg er voor dat de suiker helemaal opgelost is.

Zorg er voor dat het ‘sopje’ niet heel warm is, zodat het verschil in temperatuur niet te groot is…anders knapt de bel sneller. Wij hebben het busje bellenbaas even in de koelkast laten afkoelen.

Buiten moet het minimaal -10 zijn (-15 is beter, omdat de bellen dan sneller bevriezen).

Blaas voorzichtig de bellen. Je kunt ze laten landen in het gras of op een hoopje sneeuw…het is alleen wel erg lastig om ze niet te laten knappen.

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is kijken hoe prachtig de metamorfose is van bel naar ijsbel…en vergeet niet een mooie foto te maken 😉

Maak jij ook zulke mooie ijsbellen?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Bewaren voor later

Pinterest - ijsbellenVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Op zoek naar meer speelplezier?

Ben je dol op spelletjes? Of wil je meer speelideetjes? Kijk dan op de pagina ‘Mama speelt’.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’.

One thought on “IJsbellen maken wanneer het buiten vriest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *