Bellenblaas toverstaf (met recept voor bellenblaas sopje)

bellenblaas toverstaf

Heb je zin in bellen blazen, maar heb je geen sopje meer? Wij maakten zelf een stevig bellenblaas sopje en we maakten er gelijk een toverstafje bij.

Zelf ‘toverstafjes’ maken

Wanneer je zelf het sopje voor het bellen blazen maakt, is het natuurlijk wel zo leuk om het stokje ook zelf te maken. Het stokje kun je zelfs versieren met mooie kraaltjes, zodat het op een toverstafje lijkt. En ergens kan hij wel toveren, want je kunt de bel er ook mee vangen of plukken…magisch!

Suiker als bellenblaaslijm

Gewone zeepsop werkt niet zo heel goed om bellen te blazen. Dat komt doordat de bellen snel weer stuk knappen wanneer de bellen te groot worden of er te veel spanning op staat door een beetje wind. Suiker in het bellenblaas vloeistof zorgt er voor dat de bellen minder snel stuk gaan. De bellen worden sterker en flexibeler.

Wanneer je het sopje koopt, zit er glucose in. Dit werkt prima, maar het zorgt er ook gelijk voor dat je lelijke plekken in kleding krijgt nadat ze uit de was komen. Wanneer je zelf een bellenblaas sopje maakt met suiker er door, krijg je deze vlekken niet. 

Spelletjes

Plukken

Zodra de bellen op het gras liggen, kun je ze voorzichtig van het gras plukken met de zelfgemaakte toverstaf.

Vangen

De weggeblazen bellen kun je voorzichtig vangen met de zelfgemaakte toverstokken.

Stuiteren

Wanneer je een wollen handschoen aantrekt, kun je de bellen voorzichtig laten stuiteren op de vlakke hand. Dit moet je wel heel voorzichtig doen en je hand moet echt goed vlak zijn…anders vang je de bel.

Bevroren bellen

Hiervoor met het goed vriezen buiten! Het is dus echt een winteractiviteit. Wanneer het heel goed vriest, bevriezen de bellen…wanneer ze heel blijven tenminste. Van die ijsbellen kun je prachtige foto’s maken.

Materiaal

De toverstokjes maakten wij van pijpenragers (chenilledraad). Dit draad is mooi zacht en zorgt er voor dat de bellen niet zo snel knappen wanneer je ze vangt. Ook blijft het sopje er goed in hangen.

Het stokje hebben wij gemaakt van ijsstokjes, omdat deze een mooie grip hebben (en omdat we daar ontzettend veel van hebben). Maar je kunt ook prima een ander soort stokje gebruiken.

Om de bellen te maken hebben wij afwasmiddel gebruikt. Zorg er voor dat je een afwasmiddel zonder citroen gebruikt. Citroen ontvet namelijk en zorgt er dus ook voor dat je niet zulke mooie bellen kunt maken (zeep is deels een vet).

Aan de slag

Voor het maken van een bellenblaas toverstaf en sopje heb je het volgende nodig:

  • (ijs)stokje
  • pijpenrager (chenilledraad)
  • * eventueel kraaltjes
  • 200 ml water
  • 2 el afwasmiddel (zonder citroen)
  • 3-4 el suiker
  • iets om het sopje in te maken en te bewaren
Toverstokje

*Rijg kraaltjes aan aan de pijpenrager. Laat sowieso een kwart leeg aan beide kanten.

Maak een rondje van de pijpenrager en laat een kwart aan beide uiteinden uitsteken. 

Draai de uiteinden even om elkaar bij het rondje.

Leg het uiteinde van het stokje op de draai van de pijpenrager.

Wikkel de uiteinden van de pijpenrager stevig om het stokje. Het zit er het stevigst omheen wanneer je de uiteinden elk een andere kant op wikkelt.

Sopje

Verhit een beetje water (ik gebruikte gewoon de waterkoker…had ik ook gelijk een kopje thee).

Doe de suiker in een glas, beker, potje of litermaat.

Schenk een beetje van het hete water op de suiker. 

Roer het water en de suiker goed door elkaar, totdat de suiker helemaal is gesmolten.

Vul het suikerwater aan met koud water tot je 200 ml hebt.

Roer dit nog weer even door elkaar.

Doe het afwasmiddel er bij.

Roer het rustig door elkaar (het mag niet gaan schuimen).

Als je sopje nog warm is, kun je deze beter even in de koelkast af laten koelen. Roer voor gebruik nog even weer rustig het sopje door elkaar.

Maak jij ook zo’n leuke bellenblaas toverstaf met sopje?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

CreaKrea

Elke week is er een CreaKrea uitdaging, met elke week een ander thema. Het creatieve CreaKrea team bestaat nu uit Ilse van Kreanimo, Melanie van MelDiy, Emmy van Webkonijn, Ilse van De knutseljuf van Ede, Crea met kids en natuurlijk nog mijzelf. Vorige week was het thema ‘Photography’ en liet ik je zien hoe je een speelgoedcamera met ‘echte’ foto’s kunt maken.

Deze week is het thema ‘Bubbles’ aan de beurt en maakten wij een bellenblaas toverstaf met een sopje. Ben je benieuwd naar alle creaties? Kijk dan vooral in de linkparty en bij het CreaKrea team. De link naar hun diy’s vind je vlak boven de linkparty.

Bewaren voor later

Pinterest - bellenblaas toverstafVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’.

Maar kijk vooral ook even in de linkparty waar je overigens ook diy’s (en recepten) mag delen die binnen dit thema passen…dit kan in de vorm van een blog, foto of filmpje zijn (dus ook als niet-blogger/vlogger kun je gezellig meedoen). De inzendingen delen wij op ons bord op Pinterest. En vergeet natuurlijk niet om ook bij het CreaKrea team te neuzen:

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

3 thoughts on “Bellenblaas toverstaf (met recept voor bellenblaas sopje)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *