Ik hou van jou

Ik hou van jou

Wanneer je kind deze vier woordjes voor het eerst tegen jou zegt, smelt je hart…althans, bij mij wel. Wat is er nu fijner dan wanneer jouw kleine mini-me uit dat ie jou heel lief vindt en graag bij jou is? De woorden ‘ik hou van jou’ zijn bijna magisch en toveren een glimlach op het gezicht.

Synoniem

Hier in huis zeggen wij altijd ‘Ik hou van jou’ wanneer we weg gaan. Niet alleen omdat we erg veel van elkaar houden, maar ook omdat er onderweg altijd iets kan gebeuren waardoor je elkaar nooit meer kunt zien. Dan is het fijn om te weten dat de laatste woorden een welgemeende ‘Ik hou van jou’ is geweest. Onze kleine meid heeft deze woorden op een gegeven moment maar vertaald naar een ander manier om ‘doei’ en ‘tot ziens’ te zeggen. Dat was best grappig, want ze strooide toen met de woorden ‘ik hou van jou’ tijdens elke afscheid (zelf bij de kassière).

Betekenis

Er was dus werk aan de winkel. Ze moest even de juiste betekenis leren van de woorden ‘ik hou van jou’. Maar hoe leg je dat uit? Wat betekenen deze woorden eigenlijk? Kun je deze eigenlijk wel uitleggen? Of is het meer een gevoel? De kleine meid kent al best veel woordjes en begrijpt ook al veel, maar zoiets abstracts uitleggen gaat haar nog wel een beetje boven het hoofd. Ik besloot daarom de woorden ‘ik hou van jou’ vaak in een andere context te laten zien aan haar.

Een begrip aanleren

Telkens wanneer ze lief was en mij een knuffel gaf zei ik: “Ik vind jou lief, ik hou van jou”. Daarna gaf ik haar vaak een kusje. En ook wanneer we even knus samen zaten, zei ik deze woorden…wederom gevolgd door een knuffeltje en een kusje.

Het kwartje viel

In het begin was ze een beetje verward. Gaat mama weg? Nee hoor, mama is dichtbij en blijft lekker bij jou. Na een paar keer viel het kwartje blijkbaar, want zo maar uit het niets liep ze naar mij toe. Ze legde haar handen op mijn wangen. Ze keek mij aan met haar meest verliefde blik en zei: “Ik hou van jou”. Mijn hart smolt. Ik glimlachte, keek haar aan, gaf haar een kusje en een hele dikke knuffel, “Ik hou ook van jou lieverd”.

Lees ook: Onvoorwaardelijke liefde

Dolblij was ze met deze reactie. Ze had het echt begrepen en ze werd voor haar begrip beloond. Nu maar hopen dat ze deze woorden niet gaat misbruiken wanneer ze even stout is geweest

Mama verhalen

Wil je nog meer mama verhalen lezen? Kijk dan op de pagina ‘Mama maakt mee’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *