Onvoorwaardelijke liefde

onvoorwaardelijke liefde

Dat ik ontzettend veel en onvoorwaardelijk van mijn man houd mag duidelijk zijn. Ik zou mij geen leven zonder hem kunnen (of willen) voorstellen. Elk moment die we samen zijn is mij dierbaar. Maar de liefde voor je kind is toch wel heeeeeeel bijzonder…pure onvoorwaardelijke liefde.

Alles voor je kind

Al vanaf het moment dat je kind in je buikje groeit, groeit de liefde voor je kind. Als je dacht dat je veel voor je partner over had, dan zal het je verbazen hoe veel meer je nog voor je kind over hebt…en dat uit pure liefde. Je offert jezelf zonder aarzelen op voor het geluk en welzijn van jouw kind.

Lees ook: Dingen die je als ouder doet, waarvan je dacht dat je dat nooit zou doen

Lang leve de hormonen

Dit gevoel van liefde komt niet zomaar uit de lucht vallen. Al tijdens de bevalling maak je het hormoon oxytocine aan wat zorgt voor een verliefde gevoel. Geen wonder dat het liefde op eerste gezicht is zodra je eindelijk jouw kleine ziet die helemaal rimpelig en besmeurd is.

Maar ook daarna gaan de hormonen nog vrolijk verder. Want wanneer we onze kleine zien, komen er oxytocine en vasopressine vrij die voor een verliefd en gelukzalig gevoel zorgen. Dit zorgt er voor dat we zo ontzettend veel voor de kleine over hebben die ondertussen ons volledig uitput en ons leven volledig op de kop zet…slim bedacht van de natuur.

De eerste knuffel

En na een tijdje jezelf opofferen is het dan eindelijk zo ver. Je harde werk wordt rijkelijk beloond. Eindelijk (gemiddeld na ongeveer 9 maanden) laat je kind aan jou merken dat die jou lief vindt. Je krijgt een dikke knuffel. Met een klein traantje van geluk en een ontzettend verliefd gevoel knuffel je terug…deze knuffel vergeet je nooit meer.

De eerste kus

Hoe fijn die knuffeltjes ook zijn. Je geluk kan niet meer op wanneer je ook nog eens een kusje krijgt. Wauw, wat een heerlijk warm gevoel geeft dat. En al dat slijm wat je kind er bij geeft, dat neem je met alle liefde op de koop toe.

We doen het met onvoorwaardelijke liefde

Door welke fase je kind ook gaat, de onvoorwaardelijke liefde voor je kind zal er altijd voor zorgen dat je er voor je kind bent. En als dat betekent dat je jezelf even moet wegcijferen, dan doe je dat zonder te aarzelen met alle liefde…en stiekem doe je het ook een beetje voor dat lieve knuffeltje❤

2 thoughts on “Onvoorwaardelijke liefde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *