Klei waar je schoon van kunt worden

klei waar je schoon van kunt worden

Kleien is een van de favoriete bezigheden hier in huis…binnen dan. Nu kun je klei kopen, maar zelf maken en er dan mee spelen is leuker. Wij maakten klei waar je schoon van kunt worden. De lol tijdens het maken van de klei was al leuk, maar de lol met deze klei in de douche was nog groter.

Zonder hittebron

Ik wilde altijd nog zelf klei maken, maar bij de meeste recepten moet je verhitten of heet water gebruiken. Ook wordt er veel zout gebruikt, wat weer heel slecht is voor de huid. Dat vond ik maar niets…helemaal niet met een meisje van toen 2 jaar. Ik wilde een klei maken die de meiden zelf kunnen maken en die niet slecht is voor hun huid. En zo kwam ik tot dit recept.

Houdbaarheid

De klei is niet eindeloos houdbaar en droogt ook best vlot. Tijdens het spelen kun je nog een van de twee ‘natte’ ingrediënten toevoegen en daarna kun je de klei nog wel heel even in een bakje goed houden. Maar eigenlijk is het veel leuker om het stukje klei gelijk mee te nemen in bad (of onder de douche).

Met of zonder parfum

Niet alle kinderen reageren goed op geparfumeerde zeep. Het is dan ook raadzaam om vloeibare zeep te gebruiken die vrij van parfum is en het liefst ook nog eens PH-neutraal is.

Met kleur

Niet elke zeep heeft een leuk kleurtje. En als de zeep al een kleurtje heeft, dan kleurt dit de klei maar lichtjes. Wil je een sterkere kleur? Doe er dan een drupje voedselkleurstof bij (echt niet meer, want je wilt geen gekleurde kinderen!)

Aan de slag

Voor het maken van klei waar je schoon van kunt worden heb je het volgende nodig:

  • Maizena
  • Babyolie
  • Vloeibare zeep (het liefst met een kleurtje) of badschuim voor extra bubbelplezier.

Voor een kleine portie doe je eerst 1 eetlepel babyolie en 1 eetlepel zeep in een bakje.

Roer daar 2 eetlepels maizena door…doe dit lekker rustig zodat de maizena goed opgenomen wordt.

Als het goed is, is het nu een kleverige pasta.

Roer er telkens een beetje maizena door, totdat het wat minder plakkerig lijkt te worden. Vanaf dan kun je beginnen met kneden.

Kneed eerst net zo lang totdat alles goed door elkaar zit.

Voeg maizena toe wanneer het nog te plakkerig is. Voeg babyolie toe wanneer het te brokkelig is en voeg zeep toe wanneer het wat droog is. Tijdens het spelen zal de maizena beter worden opgenomen, waardoor het droger wordt. Dan kun je gewoon weer een paar druppels babyolie of zeep toevoegen.

WP_20180716_15_57_36_Pro (2)

Na het kleien moet je natuurlijk wel even je handen wassen, maar dat lijkt mij met deze klei geen probleem.

Maak jij ook zo’n leuke klei waar je schoon van kunt worden?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Bewaren voor later

Pinterest - klei waar je schoon van kunt wordenVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’.

2 thoughts on “Klei waar je schoon van kunt worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *