Het dinoland zwembad van Intex

Dinoland zwembad van Intex

Het is warm, ze wil verkoeling zoeken in een zwembad…en is dol op dino’s. Het dinoland zwembad van Intex is hier een grote hit, ze is helemaal verliefd.

Dino’s rule

Wat betreft onze kleine meid zijn dino’s de nieuwe unicorns. Ze heeft het de hele dag, dag in dag uit, over dino’s. Het kleine zwembadje van vorig jaar was ‘overleden’ en hetw as dus tijd voor een nieuwe. Toen ze in een speelgoedkrantje een zwembad met dino’s zag, was ze opslag verliefd.

De zwembadjes van Intex

Maar ik wilde natuurlijk eerst wel verder kijken en niet de eerste de beste zwembad kopen. Ik ging prijzen, afmetingen en kwaliteit vergelijken en kwam eigenlijk telkens uit op een zwembad van Intex. Maar voor de kleine meid wilde ik eigenlijk ook niet echt zo’n diepe zwembad, zodat ze er lekker relax in zou kunnen spelen (en ik ook iets relaxer kan zijn).

Dinoland zwembad

Ik kwam uiteindelijk toch uit op het dinoland zwembad van Intex. Dit zwembad is redelijk groot (229×333 cm) maar niet te hoog (bij kleine kinderen hooguit tot de knie).Ook valt er ontzettend veel te beleven met alle verschillende onderdelen. Zo is er een glijbaan, een sproeier, ringen gooien, ballen rollen/gooien en natuurlijk ‘zwemmen’.

Wat vinden wij er van?

Vormgeving

Onze kleine meid is dus dol op dino’s. En veel dino-spulletjes zijn toch wel erg gericht op jongens, waardoor ze al snel lijkt op een half jongetje. Zo heeft ze ook veel dino’shirts die allemaal van de jongens afdeling komen…maar ja, die vindt ze leuk. Gelukkig heeft het dinoland zwembad van Intex hele leuke vrolijke kleuren die niet direct gekoppeld worden aan een geslacht. Hij is eigenlijk heel uniseks en dat vind ik erg fijn. De drie dino’s zijn hele bekende soorten die onze kleine meid dan ook gelijk benoemde (Tyrannosaurus Rex, Pterodactylus en Brachiosaurus). Het leuke is, dat de activiteiten ook echt verspreid zijn over het hele zwembad en dat de Tyrannosaurus Rex en de Brachiosaurus los zijn van het zwembad…waardoor je ze dus ook op een andere plek kunt plaatsen.

Speelplezier

De kleine meid heeft het zwembadje tijdens haar verjaardagsfeestje flink gebruikt…net als alle andere kinderen op het feestje. Ze hebben er enorm veel plezier mee gehad (en de iets grotere kinderen waren af en toe even jaloers op de kleine kinderen (die hadden zo’n diepere rechthoekige zwembad van Intex) en gingen er ‘stiekem’ ook een beetje in spelen (stiekem onder het mom van ‘met mijn zusje/broertje spelen’)…en dat terwijl ze anders nog niet in de buurt willen komen van een peuterbadje. Ik vond het wel grappig. Hij is helemaal goedgekeurd en de kleine meid vraagt nog altijd ‘s morgens of het mooi weer wordt en of we dan ook gaan zwemmen. Ja, ik kan veilig zeggen dat ze verliefd is op haar dinoland zwembad.

Opblazen en opruimen

Het opblazen en opruimen van het dinoland zwembad hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met een elektrisch pompje staat hij vrij vlot en met datzelfde pompje kun je hem ook weer helemaal mooi plat krijgen. Neem dan wel zo’n pompje met verschillende opzetstukjes, want je hebt een grote opening in het zwembad en de andere onderdelen hebben een kleine opening.

Tip:

Is het heel warm? Hang even een doek op boven het zwembad…dan verbranden ze niet ze snel en lopen ze ook niet zo snel een zonnesteek op. Ook is het insmeren met zonnebrandcrème natuurlijk erg belangrijk.

Kopen?

Het dinoland zwembad van Intex is onder andere te koop bij bol.com en kost hier €46,90

Meer reviews?

Wil graag lezen over meer producten die wij hebben ‘getest’? Kijk dan vooral op de pagina ‘Mama test’.

Deze ‘post’ bevat een affiliatielink. Dit houdt in dat wanneer jij op de link van bol.com klikt en iets bestelt, ik er een kleine percentage voor ontvang. Het kost jouw verder niets extra. Rijk wordt ik er niet van, maar het helpt mij wel om materialen te kopen voor de leuke dingen die ik hier op de website met jullie deel. Mocht je via de link iets bestellen, dan wil ik je alvast bedankt voor jouw steun.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *