Lol met luiers

lol met luiers

Luiers zijn in de eerste levensfase vooral een noodzakelijk kwaad, we willen immers geen smeerbende in de kleertjes of zelfs door het huis. Zorgvuldig zoeken we de juiste luiers uit om voor de billetjes van ons kind te zorgen. De een kiest voor katoenen luiers, de ander voor uitwasbare luiers en weer een ander voor wegwerp luiers. Wat je ook kiest, jij bent er van overtuigd dat dit het beste is voor jouw kind en dat is prima.

Wij hebben er voor gekozen om wegwerpluiers te gebruiken. Wij vinden dit niet alleen handig, maar ook hygiënisch. Ja, natuurlijk is het ontzettend slecht voor het milieu. In sommige steden zijn ze gelukkig al zo ver dat ze deze wegwerpluiers recyclen. Hier zijn ze helaas nog niet zo ver.

Lol met luiers

79E0719A-55B6-4C3E-892E-39BDFE73FE93Naast de ‘normale’ functie van de luier (het drooghouden van de billetjes en het schoonhouden van ons huis) zijn er nog meer dingen die je kunt doen met luiers…althans, met die wegwerpluiers dan. Ik zet ze even voor je op een rij…

• Kiekeboe op het aankleedkussen: Vooral in de periode dat ze beginnen met rollen wordt het een heel geworstel op het aankleedkussen. Een spelletje is dan ontzettend leuk. Even een extra luier erbij en het spelletje kiekeboe kan gespeeld worden. Deze luier ligt na het verschonen dan al mooi klaar voor de volgende verschoonronde.
• Mooie muts: Er is niets leukers dan lekker gek doen. Een luier op je koppie maakt een prachtige (bad)muts. Eerst zie je een verbaasde blik…en dan…is het lachen geblazen.
• Een waaier die flapt: Luchtverplaatsing in het gezicht vinden baby’s vaak erg grappig. Een luier flapt erg leuk en waait ook nog goed. Dus: floep, floep, floep…en lachen maar!
• Poppenkleding: Veel meisjes hebben al vrij jong een popje. En wat is er dan leuker dan dat pop jouw oude newborn luier om krijgt. De luier wordt honderd keer aan en uit getrokken. Het is een mooie motorische oefening waarbij ze ook nog eens oefenen met een klittenband sluiting.
• Schaatsen: Wanneer je k0968FF24-D8E3-4947-82AC-1EEFED133492indje kruipt gaat er onder elk handje en luier en het ‘schaatst’ zo de hele kamer door. Het gaat een beetje sneller dan het gewone kruipen en is dus erg spannend. Vooral omdat het balans ook net even iets anders ligt. Wanneer je kind kan lopen gaat onder elk voetje een luier om te schaatsen door de kamer. (wel onder toezicht natuurlijk en eventueel met wat hulp)
• Balletje gooien: Wanneer de vieze luier is ‘ingepakt’ heb je een leuk balletje die je kunt gooien…het liefst in de prullenbak natuurlijk, maar dan wel van ver. Oh, met poepluiers kun je dit natuurlijk beter niet doen
• Zo klein mogelijk inpakken: Een beetje concurrentie tussen de ouders kan geen kwaad. Wie kan de vieze luier zo klein mogelijk inpakken?

Lees ook: Het oneindige vuilverhaal

Lol met de verpakking

Met de verpakking valt ook een boel te beleven. Vooral met de maandboxen. Elke verpakking is weer verpakt met plastic. Er zitten dus twee soorten plastic in met elk hun eigen geluid…reuze interessant natuurlijk en goed voor een lange tijd speelplezier (uiteraard wel onder scherp toezicht). De doos zorgt al helemaal voor veel speelplezier.

• Verstoppertje: In een doos kun je je erg leuk verstoppen. Als ouder vind je kind dan ook nooit wanneer die in de doos zit 
• Flapje klappen: Een doos heeft vier flappen om hem te sluiten. Maar wanneer de doos open is, kun je er prachtig op meppen. Het geeft een mooi geluid en beweegt ook nog eens grappig.
• Bootje varen / auto racen: Je zet je kind in de doos en dan is het racen geblWP_20170131_17_44_32_Rich (2)azen, wel met bijbehorende geluiden natuurlijk en vooral scheuren door de bocht.
• Klimmen: Wanneer je kind nog in de kruipfase zit, kan het heerlijk klauteren in en uit de doos…het liefs met een paar verpakkingen in en uit de doos…heb je een mooi hoogte verschil. (uiteraard wel weer met toezicht)
• Huisje: Een doos op zijn kant of op de kop maakt een knus huisje, vooral wanneer je er meerdere hebt. Een flap op de bodem maak je los en voilà: een raam.
• Slopen: En wanneer alles al gespeeld
is en de doos zijn beste tijd heeft gehad dan is het een prachtig ding om te slopen (al gebeurt dat vaak al tijdens het klimmen en racen).

Zo zie je maar weer dat goed vermaak niets extra’s hoeft te kosten. Veel speelplezier. 
Weet jij nog meer manieren om lol met luiers te hebben?

One thought on “Lol met luiers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *