Stiekem stout doen

stiekem stout doen

Wanneer mijn man weg gaat zegt hij altijd wel even iets tegen de grote meid zoals “Pas jij even goed op Natas en Lil?” of  “Let jij op of Natascha geen stoute dingen gaat doen?” Plechtig belooft Ilse dan dat ze dat zal doen.

Maar deze keer liep dat anders

De vorige keer was een beetje anders. We zaten in de auto en eigenlijk moesten we nog even langs de benzinepomp om briketten te halen voor de bbq (het was zondag). De kleine meid gaf echter aan dat het toch echt wel etenstijd was. En mijn lijf heeft dat zo leuk geregeld dat ik op zo’n moment compleet op slot ga, tot ik haar ga voeden…erg grappig. Het leek mijn man dan ook maar beter om mij en de kleine meid maar eerst thuis af te zetten.

Niet met papa mee

De grote meid wilde ook naar huis en niet nog weer met papa mee. Dus hij vroeg aan haar of ze dan wilde opletten dat ik geen stoute dingen zou gaan doen. Plechtig beloofde ze weer dat ze dat zou doen. Dus ik zei (om te plagen) “ah, en ik wou net alle chocolaatjes opeten en alle koekjes”. Ze keek mij even puzzelend aan. Eigenlijk vond ze dat blijkbaar wel een goed idee, maar ze had papa beloofd dat ze zou opletten dat ik dat niet zou doen. Dilemma dus. Hardop zei ze mij dat het niet mag. Daarna twinkelden haar oogjes. Ze fluisterde mij dat ik dat niet hardop moest zeggen, want nu wist papa het. “Oeps, wat ben ik toch dom” riep ik. Ze moest lachen en fluisterde mij dat als ik het zachtjes zou zeggen, dat papa het dan niet wist. Het complot was gesmeed. Zodra papa naar de benzinepomp zou rijden, zouden wij lekker stout doen.

Eenmaal thuis

We waren thuis en de grote meid kon niet wachten tot papa weg zou gaan, zodat we even stout konden zijn samen. Ik legde de kleine meid snel aan terwijl mijn man nog even wat spulletjes uit de auto haalde en opruimde. De kleine meid was uitgegeten en lag al fijn te slapen. Mijn man was zo ver dat hij weg ging om de briketten op te halen. Hij gaf ons allemaal een kus en ging de deur uit. De grote meid sprong gelijk op. “Zullen we nu iets stouts doen?” vroeg ze. Ik zei haar dat we eerst nog even papa moesten uitzwaaien, omdat het anders zo opvalt. Fanatiek en giechelend zwaaide ze papa uit. Hij was nog niet uit beeld of ze sprong van de bank. “Kom, we gaan alles verstoppen” zei ze. “Ja, maar dat ben ik ook allemaal nodig, dus dat is niet handig” antwoordde ik. Ze dacht diep na, de koekjes en chocolaatjes was ze duidelijk al weer helemaal vergeten. Het idee dat ze stout zou doen en dat niemand daar boos over zou doen, was blijkbaar veel leuker.

Lees ook: Stiefmama in wording 

Stiekem stout doen

Uiteraard hielp ik haar even herinneren aan ons plan in de auto. Ze keek blij. Ik gaf ons allebei een stukje witte chocolade met gepofte rijst. We smikkelden er heerlijk van. Al het bewijsmateriaal werd vakkundig van haar vingers en toet geveegd met een doekje. Het doekje werd direct weggegooid in de prullenbak. En net op tijd, want mijn man kwam al weer thuis. “Niets vertellen he?” fluisterde ik. “Nee, doe ik ook niet” fluisterde ze giechelend terug.

Toch niet zo stout

Even later, tijdens de voorbereiding van de bbq had ik het natuurlijk gedeeld met mijn man. Hij lachte “dat weet ik toch, dat zeiden jullie al in de auto”. Natuurlijk hadden we dat in de auto gezegd, maar de grote meid moest natuurlijk wel blijven denken dat we lekker stiekem stout waren geweest.

Weer wat later kwam ze bij me “Ik heb papa verteld dat we stout zijn geweest”. Ik moest lachen en zei haar dat dat niet slim was, want dan konden we niet meer stiekem stout doen. Ze keek me even aan en liep weg.

FF checken

Uiteraard had ik nog even gevraagd of ze het had verteld. “Nee hoor” zei hij. Ik moest lachen. Blijkbaar vrat het ‘stiekem stout zijn’ toch een beetje aan haar geweten en wou ze eerst kijken hoe ik zou reageren als ze het wel zou vertellen.

Het geheim was door haar goed bewaard, dus we kunnen nog fijn vaker lekker stiekem stout doen.

One thought on “Stiekem stout doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *