Luce straalt weer

Luce straalt weer

Oh, wat is dit boekje herkenbaar en wat kwam hij bij de kleine meid hard binnen. Ik hoop dat dit boekje vele ouders, kinderen en leerkrachten kan helpen.

Het verhaal in het kort

Vuurvliegje Luce heeft iets bijzonders: ze geeft licht als ze enthousiast is. Als ze na de vakantie weer naar school mag, straalt ze. Luce heeft zin in alle nieuwe dingen. Maar na een poosje schijnt haar lichtje steeds minder fel. Het schoolwerk vindt ze saai en in de pauzes doen ze altijd hetzelfde. Ze wil niet meer naar school. Zal het Luce lukken om toch weer te gaan stralen?

Een prentenboek voor kinderen vanaf circa 4 jaar. Inclusief een korte uitleg voor volwassenen over het thema geestelijke ondervoeding (mentale onderprikkeling) en het belang van uitdaging en ontspanning.

Over het boek

‘Luce straalt weer’ is een boek dat is geschreven door Josina Intrabartolo en Janneke van Alphen en is uitgegeven door Uitgeverij Scrivio Media. Het boekje heeft een harde kaft en heeft ‘gewone’ papieren bladzijden. De illustraties zijn gemaakt door Martine Goudappel.

Onze ervaring

‘Luce straalt weer’ zit voor ons vol herkenning. Wij herkennen niet alleen onszelf er in, maar ook onze kleine meid. Jaren had ze er naar uitgekeken om naar school te mogen. Ze wilde leren lezen en schrijven en rekenen. Maar toen ze eenmaal op school leerde dat dat moment nog twee jaar zou gaan duren, doofde ook haar lichtje. Ze wil niet meer naar school, want dat is saai en ze doen alleen maar hetzelfde…en ze mogen nooit lezen en schrijven en rekenen (aldus de kleine meid). En thuis werken we er keihard aan om dat lampje weer goed aan te krijgen. Dit boekje sprak haar dan ook gelijk aan. Ondertussen is ze zelf thuis veel bezig met lezen, schrijven en rekenen…en beetje bij beetje gaat haar lampje weer stralen, maar op school blijft het een drama, want het niveauverschil is gewoon te groot.

Aanrader of niet?

Het boekje is zeker een aanrader. Niet alleen voor ouders met kinderen die hoogbegaafd, hooggevoelig of strong willed zijn, maar ook voor leerkrachten. Achterin het boek staat ook een prachtige uitleg over geestelijke ondervoeding (externe mentale onderprikkeling). Het is een mooi kort stukje dat zorgt voor veel begrip voor kinderen die hoogbegaafd, hooggevoelig of strong willed zijn.

Waar kun je ‘Luce straalt weer’ kopen?

‘Luce straalt weer’ is onder andere te koop bij bol.com. Het boekje kost hier op dit moment €14,95.

Bewaren voor later

Vind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Dol op boekjes?

Ben je net als wij dol op lezen en voorlezen? Kijk dan ook even op de leespagina ‘Mama leest voor’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *