Maak je eigen Memory spel met de Hema fotoservice

hema fotoservice

Heb je altijd al jouw eigen memory spel willen maken? Met de fotoservice van Hema kun je jouw eigen Memory spel maken.

Echte memory

Onlangs maakte ik mijn eigen memory spel. Ik wilde namelijk een memory waarbij alle kleuren centraal stonden in plaats van de plaatjes. En ik wilde ook dat het spel op verschillende manieren gespeeld zou kunnen worden, zodat er gedifferentieerd kan worden in de mate van uitdaging. Natuurlijk kon ik ze gewoon tekenen, knippen, op donker papier plakken, knippen, lamineren en nog eens knippen. Dat heb ik zelfs gedaan. Maar ik wilde eigenlijk meer. Ik vond het zo jammer dan mijn eigen spel er zo ‘geknutseld’ uitzag. Ik wilde het graag als echte memory kaartjes.

Memory van de Hema fotoservice

Ik ging op zoek naar een bedrijf wat de kaartjes voor mij op karton kon afdrukken. En ik kwam al snel uit bij de fotoservice van de Hema. Je kunt jouw spel gewoon online maken en bestellen. Het kan zelfs bezorgd worden (je kan het ook afhalen bij een filiaal in de buurt, maar bezorgen is toch wel handiger).

Hoe maak je jouw eigen memory?

Vierkant

Wanneer je een memory spel wilt maken, heb je vierkante afbeeldingen nodig. Je moet er dus eerst voor zorgen dat alle afbeeldingen een vierkant formaat hebben. Wanneer je dit niet doet, dan krijg je een witte rand aan twee overstaande zijden of een focus van de afbeelding zoals jij het niet wilt. Om ergernis te voorkomen, kun je dus het beste vierkante afbeeldingen uploaden

Achterkant

Voordat je de afbeeldingen upload, kun je nog kiezen welke achterkant je wilt. Rond de feestdagen kun je kiezen uit een Hema achterkant, een Sinterklaas achterkant of een kerst achterkant. Nadat je de achterkant hebt gekozen, kan het uploaden beginnen.

Uploaden

Je moet 30 afbeeldingen uploaden, zodat je uiteindelijk 60 kaartjes krijgt. Als je (net als ik) geen 30 afbeeldingen hebt, kun je ook witte vierkantjes uploaden, zodat je een paar kaartjes hebt waar je zelf een tekening op kunt maken met permanent marker. Maar je kunt ook 15 afbeeldingen 2 keer uploaden, zodat je memory kunt spelen met 3 dezelfde of 4 dezelfde kaartjes. Dat is weer net een beetje meer uitdaging (en dan zijn 15 verschillende afbeeldingen wel genoeg).

Leveren

Je kunt bij het afronden van de bestelling kiezen of je het spel bij een filiaal naar keuze wilt ophalen of dat het bezorgd moet worden (dan betaal je uiteraard nog verzendkosten extra). Ik vond het wel makkelijk dat het bezorgd zou worden. Het rijden naar de dichtstbijzijnde Hema en de parkeerkosten zijn namelijk niet echt goedkoper dan het laten bezorgen. En het is een stuk makkelijker, want het past gewoon door de brievenbus.

Nog meer spelplezier

Bij de Hema fotoservice kun je niet alleen jouw eigen memory maken, maar je kunt ook nog eens een puzzel of kaartspel maken met jouw eigen afbeeldingen. Zo kun je hele leuke persoonlijke cadeautjes maken wanneer je foto’s gebruikt.

Wat vinden wij er van?

Kwaliteit

Ik ben heel blij met de kwaliteit van de memorykaartjes. De kaartjes zijn stevig en zijn ondanks de coating niet super glad (wat je nog wel eens wil gebeuren door een coating). Ook de afbeelding staat er goed helder op. En het wordt ook nog eens verpakt in een mooi compact doosje waar de kaartjes precies in passen.

Levering

Het duurde nog wel een poosje voordat de bestelling ook daadwerkelijk door de brievenbus kwam, maar dat was denk ik ook een beetje te wijten aan de drukte voor de feestdagen. Bij ons duurde het namelijk precies een week. Op de donderdag plaatste ik de bestelling. Van Hema kreeg ik op de maandag er na het bericht dat het opgestuurd zou worden en die donderdag daarna kwam het pakketje pas door de brievenbus (met op de dag zelf pas een berichtje van de bezorgdienst).

Kopen?

Wanneer je zelf een memory spel wilt maken met eigen foto’s dan kun dat bij de Hema fotoservice doen voor  €19,00. Je krijgt hiervoor 60 kaartjes, met dus 30 verschillende afbeeldingen. Wil je een puzzel of kaartspel maken? Dan kun je dat hier doen.

Meer reviews?

Wil graag lezen over meer producten die wij hebben ‘getest’? Kijk dan vooral op de pagina ‘Mama test’.

Op zoek naar meer speelplezier?

Ben je dol op spelletjes? Of wil je meer speelideetjes? Kijk dan op de pagina ‘Mama speelt’.

One thought on “Maak je eigen Memory spel met de Hema fotoservice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *