Met de auto-organizer relax met kids op pad

Auto-organizer

Als je met de auto reist wanneer je kleine kinderen hebt, dan is dat vaak een heel gedoe met tassen en spullen. Ik was het zat en had behoefte aan ruimte en overzicht. Daarom maakte ik deze auto-organizers…en ik heb er nog steeds veel gemak van.

De indeling van de auto-organizer

Phototastic-20-6-2018_9cadeb6a-0230-4f26-bc49-5e2780d86a41In de auto-organizer passen 6 luiers, een pak billendoekjes, spuugdoekjes, verschoonmatje en een knuffeltje. Maar je kunt hem natuurlijk ook anders indelen…het is maar een suggestie.

WP_20180224_08_41_51_RichIk heb ook nog een andere gemaakt. Deze is voor het entertainment gedeelte en hangt bij ons voor haar stoeltje. De verdeling van de onderste vakjes zijn iets anders, omdat de beker er precies in moest passen. Verder heb ik er een balletje (met een belletje er in) aan vast gemaakt en ik heb nog een klein lieveheersbeestje-knuffeltje gemaakt (met een piepertje er in en knisperfolie in de vleugeltjes. Ze kan nu lekker spelen met wat ze maar wilt of lekker lezen wanneer ze dat wilt, zonder dat ze het aan mij hoeft te vragen. Ook kan ze het weer terug stoppen wanneer ze weer iets anders wilt doen. En als ze dorst heeft, kan ze zo zelf de beker pakken en wat drinken. Ook deze organizer kun je weer handig opvouwen en meenemen wanneer je op visite gaat. Zo heeft je kind altijd iets om te spelen.

De veelzijdigheid van de auto-organizer

De organizer kun je ophangen aan de autostoel, zodat je de kleine makkelijk VideoToPhoto 636650971657418204 (2)op de achterbank kunt verschonen. Maar je kunt hem ook opvouwen en meenemen wanneer je op visite gaat. Door de twee hengsels, is hij simpel te tillen. Je arm past er zelfs doorheen, zodat je het ‘tasje’ en je kind in een keer kunt tillen. Doordat de opgevouwen organizer niet al te groot is, kun je hem makkelijk in je tas stoppen. Wanneer je bij de openbare toiletten bent en je VideoToPhoto 636650968305178588 (2)ruimte te kort komt voor alle spullen, kun je hem ook gewoon als schort dragen. Zo heb je alles bij de hand. Ik snap daarom ook nog steeds niet waarom dit niet grootschalig in de winkel te koop is, want dit moet toch wel eerder bedacht zijn? Toch? Ik ben vast niet de eerste. Ik kan echt niet meer zonder en ik wou dat ik het eerder bedacht had, dat had mij veel ellende bespaard onderweg en tijdens uitjes. Plus dat het mij een heleboel gesleep scheelt, want die dikke luiertas hoeft niet meer mee.

Materiaal keuze

De achterkant van de auto-organizer heb ik van een wat stevige stof gemaakt (een soort dunne spijkerstof). En ook de hengsels zij van deze wat stevigere stof gemaakt, zodat het geheel wat steviger is en er niet zo slapjes bij hangt. Deze stevigere stof zorgt voor wat ‘body’. Ik heb hiervoor een outdoorstof gebruikt, zodat het ook een beetje tegen vocht kan. Wanneer ik de auto-organizer meeneem als tasje van de auto naar de deur, hoef ik niet bang te zijn voor een regenbuitje die de luiers en spuugdoekjes verpesten 😉

De overig delen zijn van katoen, omdat deze delen juist soepel moeten zijn voor een prettig gebruik.

Het patroon

Het patroon is te downloaden in het winkeltje. Dit documenten kost €0,75. Na het voltooien van de bestelling (en de betaling), kun je het patroon downloaden. Het patroon bestaat uit een patroon voor de auto-organizer, het balletje en het lieveheersbeesje.

Aan de slag

Voor het maken van de auto-organizer heb je het volgende nodig:

 • patroon
 • schaar
 • katoen
 • stevige stof (denim bijvoorbeeld)
 • garen
 • spelden
 • biaisband
 • stofkrijt
 • keperband of koord
 • elastiek
 • koordstopper
 • kussenvulling
 • balletje
 • piepertje
 • knisperfolie
De organizer

Neem het patroon voor de achterkant en de hengsels over op een wat stevige stof. Neem de rest over op katoen.

Knip alle delen uit.

Naai op beide rechthoeken biaisband langs de bovenkant.

Leg rechthoek 2 op de onderkant van de katoenen basis.

Leg rechthoek 1 er boven.

Speld rechthoek 1 vast langs de zijkanten, maar niet de overlapping.

Haal rechthoek 2 weg.

Teken met stofkrijt een lijn langs de onderkant van rechthoek 1.

Haal de spelden er uit.

Speld rechthoek 1 (op de kop) 0,5 cm over de getekende lijn vast (met de goede kanten op elkaar).

Naai rechthoek 1 vast.

Vouw rechthoek 1 omhoog en speld hem langs de zijkanten vast.

Knip stof wat uitsteekt ten opzichte van de ‘basis’ af.

Speld de zijkanten vast.

Naai de zijkanten vast.

*Zoom de zijkanten en onderkant van het ‘extra vakje’ enkel om.

*Naai biaisband langs de bovenkant van het ‘extra vakje’.

*Naai het ‘extra vakje’ op rechthoek 2, op de plek zoals aangegeven op de afbeelding.

Naai de onderste rechthoek aan de onderkant op de ‘basis’, met de goede kant zichtbaar. Hiervan naai je enkel de onderkant en de zijkanten vast.

Naai ter hoogte van het biaisband van vak 2 een elastiek vast aan de linkerkant en aan de rechter kant (met de uiteinden langs de rand).

** Vouw de twee stroken voor de hengsels dubbel, zodat er twee dunnere stroken ontstaan (met de goede kant naar buiten).

**Naai langs de zijkanten.

**Naai biaisband langs de zijkanten.

**Naai de uiteinden (met de uiteinden langs de rand van de ‘basis’) aan de zijkanten vast, zoals aangegeven op de afbeelding van het patroon.

Naai twee stukken keperband/koord vast aan de bovenkant, op de kop en aan de rand (de ene is 15 cm lang, de andere is 60 cm lang). Kijk voor de juiste bevestigingsplek op de afbeelding van het patroon.

Naai de stevige basis op de katoenen basis, met de goede kanten op elkaar. Laat een stuk aan de onderkant open.  Let er op dat je niet per ongeluk over de hengsels of het elastiek naait.

Keer de organizer binnenstebuiten.

Naai de ‘organizer’ netjes langs de rand. Doe dit in twee delen van elastiek naar elastiek, zodat je geen ruzie hoeft te krijgen met het elastiek. Let er hier ook weer op dat je niet per ongeluk over de hengsels of het elastiek naait.

Naai de vakken in je organizer. Houdt hierbij rekening met de breedte van een luier, beker of…wat je er ook in wilt stoppen. Op de afbeelding naast de uitleg over het ‘extra vakje’ staat waar je kunt naaien voor een inhoud met luiers en luierdoekjes. Zorg er ook voor dat je niet per ongeluk over de hengsels of het elastiek naait.

Bevestig de koordstopper aan je keperband/koord.

Maakt een knoop aan de uiteinden van het keperband/koord.

De bal

Neem het patroon 6x over op stof.

Knip de delen uit.

Naai twee delen aan een zijde aan elkaar, met de goede kanten op elkaar. Dit doe je drie keer.

Naai de drie delen aan elkaar, maar laat een stuk open aan de bovenkant.

Keer de bal binnenstebuiten.

Vul de bal met kussenvulling.

Stop er eventueel ook een belletje in.

Naai de bal met de hand dicht, naai er eventueel een koord of keperband bij in vast, zodat je die aan de auto-organizer kunt vastnaaien.

Naai het uiteinde van het koord of keperband omgevouwen aan de auto-organizer.

WP_20180225_10_21_57_Rich (2)Het lieveheersbeestje-knuffeltje

Neem het patroon over op je stof. De vleugels 2x + 2x in spiegelbeeld. Het lijfje 2x.

Naai de oogjes in de kop.

Naai twee delen van de vleugels op elkaar met de goede kanten op elkaar, maar laat de bovenkant open. Dit doe je twee keer.

Keer de vleugels binnenstebuiten.

Vouw de bovenkant naar binnen.

Vul de vleugels met knisperfolie.

Naai de vleugels vast op het lijfje.

Vouw de vleugels op naar het midden.

Leg het overige lijfje op de kop op het lijfje met de vleugels.

Naai het lijfje langs de rand vast, maar laat het ‘kontje’ open.

Keer het lieveheersbeestjes binnenstebuiten.

Vul het met kussenvulling en het piepertje.

Naai het knuffeltje netjes met de hand dicht.

Maak jij ook zo’n leuke auto-organizer?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Bewaren voor later

Pinterest auto-organizerVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’.

3 thoughts on “Met de auto-organizer relax met kids op pad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *