De happy travel tag

happy travel tag

Reizen maakt blij. Je leert veel en komt helemaal tot rust (al kan het ook best vermoeiend zijn). Met veel plezier vulde ik de ‘Happy travel tag’ in. 

Tag you’re it

Ik kreeg de happy travel tag door van Lizette van Reismuts.nl. Kijk je ook even bij haar?

De happy travel tag

Wat is jouw gelukkigste reisherinnering?

De eerste vakantie naar het buitenland als gezinnetje was toch wel heel speciaal. Ik zal deze vakantie nooit vergeten. We gingen als grote Lego-liefhebbers naar Legoland in Billund. En dan ook nog eens in de periode van Halloween, dat was super leuk.

Lees ook: Op vakantie naar Legoland Billund (als borstvoedende moeder)

Maar er zijn nog veel meer fijne vakantie herinneringen. Al zijn de fijnste toch wel die van ons als gezinnetje, zoals de vakantie dat we voor het eerst met de tent op vakantie gingen. We gingen naar een hele leuke familie camping in Luxemburg (de meiden hebben het er nog steeds over). En dan is er nog het eerste weekendje weg naar de Efteling met mijn man…die magische dagen vergeet ik nooit meer.

Van welke keuken word je blij?

Ik wordt sowieso al blij van lekker eten. Dat is ook de reden dat ik graag in de keuken sta. Maar de Italiaanse en Griekse keuken vind ik toch wel het lekkerst (zo ver ik weet, want er zijn nog genoeg gerechten die ik nog nooit heb gegeten). Moussaka blijft voor mij een echte favoriet.

Welke films die zich in het buitenland afspelen vind je leuk?

Ik ben een echte Fantasy fan. Ik heb alle boeken van Tolkien en dan de Engelse en de Nederlandse versies. Ook heb ik nog allerlei informatie boeken die gaan over de wereld die Tolkien heeft gecreëerd. ‘The Lord Of The Rings’ vind ik prachtig om te kijken. Niet alleen vanwege het steengoede verhaal, maar ook vanwege de prachtige beelden en sprookjesachtige omgeving. Nieuw Zeeland staat dan ook echt op mijn ‘ooit te bezoeken – lijst’…net als Australië overigens (maar dat is weer vanwege een vriendin die daar woont).

Van welk muzieknummer krijg jij vakantiekriebels?

Ik krijg niet echt vakantiekriebels van liedjes. Maar wanneer ik ‘Jefferson Airplane’ en ‘Van Morrison’ hoor, krijg ik wel zin in de zomer. Dat heeft denk ik te maken met dat ik deze muziek leerde kennen in de zomer en ook veel mooie momenten heb beleefd in de zomer terwijl ik luisterde naar deze muziek. De herinneringen van die zomers zijn helemaal gekoppeld aan deze muziek. Wanneer ik dit weer hoor, is het dus een beetje zomer in mijn hoofd.

Welk kledingstuk neem je graag mee op reis?

Ik heb niet echt een specifiek kledingstuk die ik graag mee wil op reis. Wel probeer ik de kledingstukken zodanig uit te zoeken dat het makkelijk te combineren is met elkaar en dat ik in laagjes kan dragen. Zo kan ik mijn kleding aan het weer aanpassen, zonder dat het veel ruimte in beslag neemt in de koffer.

Van welke verzorgingsproducten word je blij op reis?

Ik kan niet zonder mij eigen shampoo, zeep, tandpasta….en iets tegen insectenbeten! Ik wordt tijdens de vakanties echt opgevreten door insecten. Gek wordt ik er van. En de zonnebrand met factor 50 (ja, echt…50!) moet ook mee, anders verbrand ik gelijk en zit ik onder de rode jeukerige stipjes.

Wat doe je op de momenten dat het op reis even tegen zit?

Gewoon mij neerleggen bij de situatie en kijken naar oplossingen. Ik zeg altijd: Er zijn geen problemen…enkel oplossingen. Wanneer het tegen zit, is het belangrijk om de goede moed er met z’n allen in te houden en te concentreren op de toekomst.

Noem drie redenen waarom reizen jou happy maakt?
  1. Het is goed om af en toe even uit de dagelijkse sleur te zijn.
  2. Je leert verschillende culturen kennen…met bijbehorende keuken (ik ben dol op lekker eten).
  3. Het is fijn om even echt samen te zijn met z’n allen. Je onderneemt tijdens vakanties veel meer samen (daar is dan ook meer tijd voor).
  4. En de bonus: Je maakt prachtige herinneringen die je hele leven bij je blijven.

Meer uitjes met kinderen?

Ben je op zoek naar nog meer uitjes met kinderen? Kijk dan vooral op de pagina ‘Mama gaat op pad‘.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *