Mijn kind wordt twee jaar

Mijn kind wordt twee jaar

Het duurt nog heel eventjes, maar dan is je kind toch ineens echt twee jaar. Wat gaat de tijd toch snel! Het lijkt wel gisteren dat de kleien voor het eerst op je buik lag in plaats van er in, maar het is toch echt al bijna twee jaar geleden. En dat gaan je natuurlijk vieren. Hoewel je kind nog geen kinderfeestje heeft, moet er toch nog veel geregeld worden. En wat geef je een kind van twee eigenlijk?

Uitnodigen

Eerst moet je nadenken over hoe groots je het wilt vieren. Dit is waarschijnlijk ook afhankelijk van of je de verjaardag binnen of buiten viert (en dat is afhankelijk van het weer). Als je kind niet zo goed tegen drukte kan, is het verstandig het kleinschalig te houden…het is namelijk niet leuk wanneer je kind overprikkeld raakt op een eigen verjaardag. Houdt je kind van gezelligheid en drukte, dan kun je het zo groot maken als dat je zelf prettig vindt.

Cadeau keuze

Iets verzinnen om cadeau te geven is soms nog best lastig. Niet ieder kind is hetzelfde en het aanbod is eigenlijk best groot…ookal lijkt dat niet altijd zo. Om te helpen bij het zoeken naar een cadeau voor een kind van twee. Heb ik een uitgebreid artikel geschreven die niet alleen vol cadeau-inspiratie staat, maar ook uitlegt waarom deze cadeau’s passen bij een kind van twee jaar.

Lees ook: Een cadeau voor een kind van twee jaar

Een online verlanglijstje

De lijst is natuurlijk best abstract en kan voor elk kind anders ingevuld worden. Sommige genodigden zullen dat nog best lastig vinden. Je kunt voor de gasten online een heel mooi verlanglijstje maken (met prijsindicatie en linkje naar een webshop). Super handig voor jezelf en voor de verjaardagsgasten.

Je kunt op deze site in hun eigen archief kijken (die aan vele webshops gekoppeld is), maar je kunt ook zelf linkjes invoeren. Wanneer het product gevonden is, kun je nog een prijs invoeren wanneer deze niet automatisch ingevoerd is. Wanneer je de prijs zelf moet invullen, wordt het bedrag naar beneden in hele euro’s afgerond.

De lijst mail je vervolgens naar de gasten. Zij kunnen met een wachtwoord inloggen op het lijstje. Wanneer ze iets van het lijstje kopen, kunnen ze dat aangeven in de lijst, zodat andere gasten kunnen zien wat er al gekocht is. Zo voorkom je dat een cadeau dubbel gekocht wordt.

Tip: Kijk samen met je kind naar wat leuk is…je zult verrast worden

De verjaardagstaart

WP_20170212_09_53_14_Rich (2)Waar een feestje is, daar is taart. En voor jouw kleine wil je een leuke verjaardagstaart maken (of bestellen). Dit kan eenvoudig, maar ook in een thema die de jarige fantastisch vindt.

Maar je kunt ook een keer iets anders doen. Zo kun je samen cupcakes maken, zodat iedereen een eigen taartje heeft. Maar bij heel mooi weer zou je ook ijsjes kunnen uitdelen in plaats van taart.

Hapjes en drankjes

Zo’n verjaardag is een hele organisatie en tijdens het feestje wil je ook kunnen genieten. Maak daarom van te voren schalen met hapjes (eventueel voor de kinderen een aparte schaal) en maak een tafel waar alle drankjes staan, zodat de gasten hun drinken zelf kunnen pakken. Zo heeft iedereen op tijd drinken en heb jij tijd voor de gasten en voor de jarige. Deel voor de kinderen kleine zakjes chips uit, zo hebben ze hun eigen zakje en zijn ze eventjes lekker zoet.

Activiteiten

Zijn er meerdere kinderen dan is het wijs om voor een speelhoek te zorgen; zowel bij een binnenfeestje als bij een buitenfeestje. Het laatste wat je wilt is namelijk dat de kinderen overal tussendoor rennen of dat ze vervelend worden doordat ze overprikkeld zijn of omdat ze zich vervelen. Zo heeft iedereen dikke pret. Bij echt mooi weer kun je buiten zelfs een zwembadje opzetten (laat dat dan wel even aan de verjaardagsvisite weten). Zorg er dan wel voor dat iedereen goed ingesmeerd is en dat er voldoende schaduw is.

Verder…

Voor de rest moet je vooral genieten. En vergeet niet om af en toe foto’s te maken voor later

Ben je in een feestelijke stemming?

Ben je dol op feestjes? Of zoek je misschien iets specifieks voor een feestje? Kijk dan vooral op de pagina ‘Mama viert feest’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *