Mo’s daughters…boekjes met stoere meisjes in de hoofdrol (Met WIN-ACTIE!)

Mo's daughters

‘Mo’s daughters’ heeft 10 onwijs leuke boekjes met stoere meisjes in de hoofdrol. En het leuke is dat die boekjes alle hokjes doorbreken. 

Kinderboekenweek 2019 & win-actie!

Vandaag is de kinderboekenweek van start gegaan. Dit jaar is het thema ‘Reis mee’. Wanneer je in de kinderboekenweek Nederlandse kinderboeken koopt van minimaal €10,00 krijg je het kinderboekenweekgeschenk er gratis bij (bij deelnemende winkels…waaronder ook bol.com 😉 ). Om de kinderboekenweek te vieren starten we lekker met een win-actie. Hier kun je lezen welk boek je kunt kiezen als prijs, wat er zo bijzonder is aan deze boeken…en hoe je mee kunt doen. Ik wens jullie alvast veel leesplezier en heel veel succes.

Over de boeken

Stoere meiden

Malou Cornet is de oprichtster van ‘Mo’s daughters’. Samen met een team schrijvers en illustratoren heeft ze 10 toffe boekjes gemaakt met daarin een meisje in de hoofdrol. En dan niet van die tuttige, zielige, zwakke meisjes! Nee, het zijn 5 super stoere, nieuwsgierige, leergierige, sterke meiden die graag iets zien van de wereld. De boekjes zijn bedoeld als een goed rolmodel voor meisjes (want eerlijk is eerlijk, die rolmodellen zijn in boeken helaas nog vrij schaars).

Boekjes met een boodschap

In de boekjes van ‘Mo’s daughters’ is er bewust gekozen voor ‘normale’ meisjes in de hoofdrol en verdeelde moeder-/vaderrollen. Zo staan moeders niet standaard in de keuken, zijn vaders niet standaard naar het werk en zijn de meisjes niet prinsesjes die gered moeten worden door een jongentje. Het zijn heerlijke bij de tijdse boekjes.

De hoofdpersonen

Er zijn 5 verschillende meisjes in de hoofdrol:

Wies is een heerlijk eigenwijze peuter die vol met vragen zit (je weet wel…die eeuwige waarom) en altijd een antwoord heeft. Zoooooo herkenbaar als mama van een peuter. En weet je…ze heeft nog gelijk ook.

Maan is dol op reizen en gaat dan ook graag op reis. Eenmaal op reis ontdekt ze van alles. Samen met haar vriendje Eend beleeft ze veel avonturen.

Mila is erg nieuwsgierig en gaat dan ook graag op onderzoek uit…en ze is nergens bang voor (zelfs niet voor een donkere zolder).

Cato is een echte wetenschapper in de dop. Cato maakt geen bende hoor, welnee…ze doet een onderzoek. Ze moet het gewoon weten!

Super Suus heeft een superkracht. Ze heeft namelijk een neusje voor superhelden acties. Haar superkracht gebruikt ze graag om anderen te helpen.

10 Boekjes

Van elke hoofdpersoon zijn er 2 boekjes gemaakt. Dit zijn alle titels:

 • Wies wil in pyjama
 • Wies wil een kangoeroe
 • Maan in Canada
 • Maan in Australië
 • Mila en de vogels
 • Mila op zolder
 • Cato en de regenboog
 • Cato en het lampje
 • Super Suus en de toverballen
 • Super Suus in actie

Onze ervaring

De meisjes die de hoofdrol spelen in de boekjes van ‘Mo’s daughters’ deden mij gelijk denken aan onze kleine meid. De 5 meiden zijn een prachtige weergave over hoe heerlijk ondernemend peuters en kleuters kunnen zijn. Ze heeft wel honderd vragen per minuut (ok, dat is een beetje overdreven, maar 10 komt aardig in de buurt), net als Wies. Ze vindt het heerlijk om te reizen en haar nieuwe omgeving te ontdekken, net als Maan. Net als Mila gaat ze graag op onderzoek uit. Als ze echt iets graag wil weten (en ze krijgt de antwoorden) niet dan gaat ze experimenteren, net als Cato. En al mag onze kleine meid niet een echte superheld zijn, ze speelt wel graag ‘superheldje’ en helpt iedereen met heel veel liefde.

Aanrader of niet?

Ze zijn super. Vooral de verdiepingspagina na elk verhaaltje is een mooie aanvulling. Mijn favoriete verdiepingspagina (en boekje) is toch wel die van Cato en het lampje, want dan kun je een proefje doen en leer je ook iets meer over dat proefje. Dat boekje zit sowieso al vol met experimentjes die leuk zijn om ook thuis eens te doen (behalve dan de hamster per ongeluk in de koelkast stoppen…want dat is natuurlijk niet zo’n goed idee). Maar ook de andere boekjes zijn fantastisch. Zelfs het formaat is perfect voor kinderhandjes.

Wat ik erg fijn vind is dat de boekjes zo heel erg leuk zijn voor kinderen die net even dat beetje extra kunnen waarderen. Zo leert onze kleine meid niet alleen iets over zichzelf en over de wereld om haar heen, maar heeft ze er ook nog eens 5 geweldige rolmodellen bij om zich aan te identificeren.

Meer weten?

Wil je weten hoe het hele verhaaltje gaat, dan kun je de 5 filmpjes kijken waarin ik de boekjes (deels) voorlees…van elke hoofdpersoon lees ik 1 boekje voor: Maan, Cato, Mila, Super Suus en Wies.

Waar kun je de boekjes van ‘Mo’s daughters’ kopen?

De boekjes zijn te koop bij bol.com (die gezellig meedoet met de kinderboekenweek) en op de website van ‘Mo’s daughters’ (waar je ook alle informatie over ‘Mo’s daughters’ kunt vinden). Een boekje kost €9,99 en er zijn 10 verschillende boekjes.

Bewaren voor later

Pinterest - Mo's daughtersVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Dol op boekjes?

Ben je net als wij dol op lezen en voorlezen? Kijk dan ook even op onze leespagina ‘Mama leest voor’.

Win-actie!

He he, na heel wat gescroll ben je eindelijk bij het punt beland waar je kunt lezen wat je kunt winnen en hoe je mee kunt doen met de win-actie.
Wat kun je winnen?

In de win-actie van ‘Mo’s daughters’ kun je maar liefst 2 boeken winnen. Een boek win je voor iemand anders…iemand waarvan je denkt: dat is een perfect cadeautje voor diegene! En omdat jij zo lief bent om een boekje voor iemand te winnen, is het tweede boekje voor jou. Welke boekjes dat precies zijn, is aan jou. Je kunt kiezen uit de 10 verschillende boekjes die hierboven in de review zijn genoemd.

Hoe de je mee?

Je doet mee door de volgende dingen te doen:

 • Like ‘Mama Duizendpoot‘ op Facebook. Zoek het facebookbericht over de win-actie en tagg iemand waarvoor je het boekje wilt winnen. Vermeld er ook bij welk boekje en waarom je het boekje graag voor die persoon zou willen winnen.
 • Like ‘Mo’s daughters‘ op Facebook.
 • *Voor een extra winkans kun je ook onder deze review reageren met daarin vermeld voor wie je het boekje wilt winnen en waarom.
Wanneer heb je gewonnen?

Je kunt meedoen vanaf 2 oktober 2019. De win-actie sluit op 12 oktober 2019. 13 Oktober 2019 zal ik gaan loten onder de deelnemers. De winnaar zal ik hier bekend maken…of eigenlijk de winnaars 😉

De winnaar zoekt vervolgens contact met mij. Dat mag via e-mail (info@mamduizendpoot.com) of via een Facebookbericht. Is er binnen 3 dagen geen contact met mij opgezocht, dan trek ik een nieuwe winnaar die op zijn/haar beurt ook weer 3 dagen de tijd heeft om te reageren…net zo lang tot er een winnaar is.

Ik wens iedereen heel veel succes!

De winnaar(s)

Helaas is er geen winnaar. Er is namelijk geen deelnemer die heeft voldaan aan alle punten voor deelname.

5 thoughts on “Mo’s daughters…boekjes met stoere meisjes in de hoofdrol (Met WIN-ACTIE!)

 1. Wat leuk dat je zo enthousiast bent over de boeken, en speciaal ook over Cato (zij is stiekem ook mijn favoriet 😉 ) Ik hoop dat Cato en Poema jullie inspireren om lekker troep te ma….ik bedoel natuurlijk: onderzoek te doen!

 2. Dat lijken me zeker leuke boekjes! Ik doe graag mee voor mijn lieve nichtje. Ze houdt van fotoboeken bekijken en op avontuur gaan. Een ondernemend type. Daarom kies ik voor haar een boekje met Mila in de hoofdrol. De voorkeur gaat uit naar ‘Mila op zolder’. Daarnaast lijkt mij het boek ‘Wies wil een kangoeroe’ echt iets voor mijn dochtertje. Ze is een eigenwijze peuter die graag grenzen opzoekt en veel vragen stelt omdat ze zo nieuwsgierig is, en dat is Wies volgens mij ook.

  1. Hoi Marian. Wat leuk dat je mee wilt doen met de win-actie. Een reactie onder dit bericht is helaas nog niet voldoende. Lees je de spelregels nog even goed door? Het zou zonde zijn als je niet zou kunnen winnen doordat je niet alle punten opgevolgd hebt. En ehm…tot nu toe ben je de enige deelnemer dus de kans op winst is dan zeer groot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *