Muisje wil dansen

muisje wil dansen

‘Muisje wil dansen’ is een ontzettend leuk boekje om voor te lezen. Door het mooie verhaal in combinatie met prachtige illustraties en veel herhaling is dit een echte winnaar.

Het verhaal in het kort

Muisje wil heel graag dansen. Ze vraagt aan iedereen die ze tegen komt of diegene ook met haar samen wil dansen. Maar iedereen lijkt het te druk te hebben…totdat er een lief uiltje wel met haar wil dansen.

Over het boek

Het boek is geschreven door Anita Bijsterbosch en is uitgegeven door Clavis. De kaft is hard en heeft ongeveer een A-4 formaat. De afbeeldingen zijn simpel, maar wel erg mooi van vormgeving en kleur. Er gebeurt ook best veel op een plaatje. Het boekje wordt aanbevolen vanaf 3 jaar, maar hier heb ik hem al voorgelezen vanaf de dag dat ze hem kreeg…het was een kraamcadeau.

Onze ervaring

De eerste keer dat ik ‘Muisje wil dansen’ voor las aan de kleine meid, was ze er op slag verliefd op. Ik heb het boekje wel meer dan honderd keer gelezen. Ze blijft het leuk vinden wanneer ik haar dit boekje voorlees.

Er zit veel herhaling in en er zijn ook veel dierengeluiden in verwerkt, dit is bij onze kleine meid een grote hit. Ook het idee dat muisje dolgraag wil dansen spreekt haar enorm aan, want ze is zelf ook dol op muziek en dol op dansen.

Aanrader of niet?

Ik raad dit boekje zeker aan. Het is een mooi boek, leest makkelijk voor en biedt veel mogelijkheden tot interactie. Wij houden van muisje.

Meer weten?

Wil je weten hoe het hele verhaaltje gaat, dan kun je dit filmpje kijken waarin ik ‘Muisje wil dansen’ voorlees.

Waar kun je ‘Muisje wil dansen’ kopen?

‘Muisje wil dansen’ is onder andere te koop via bol.com. Het boekje kost hier €14,95.

Dol op boekjes?

Ben je net als wij dol op lezen en voorlezen? Kijk dan ook even op onze leespagina ‘Mama leest voor’.

One thought on “Muisje wil dansen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *