Ouderschap is topsport

ouderschap is topsport

Soms vragen mensen mij of ik ook aan een sport doe. Nou, en of ik sport. Elke dag sport ik wat af. Ouderschap is topsport, lees maar mee…

Alle sporten op een rij die ouderschap tot topsport maken:

Basketbal: De luiers moeten in de emmer en het speelgoed in de kist…en dat allemaal terwijl je je kleine bengel in bedwang probeert te houden. Even kijken…mikken…en…score!

Dansen: Wanneer de kinderen net op bed liggen vergeet je nog wel eens hoe het er beneden bij staat. En als het dan ondertussen ook al wat schemerig is geworden, wil het nog wel eens voorkomen dat je met je blote voeten op zo’n heerlijk scherp stuk speelgoed stapt. Au! Dansend en hinkend op een been probeer je niet (te hard) te ‘vloeken’

Duiken: Er verdwijnt van alles onder de bank. En wie kan dan weer onder de bank duiken om het er onderweg te halen? Juist: papa of mama.

Gewicht heffen: De eerste weken vallen nog mee. Maar hoe groter je kind wordt des te groter het gewicht is wat je de hele dag maar mee loopt te zeulen. En na een jaar ben je gewoon een professionele bodybuilder

Hard lopen: Neeeeeee! Niet die! Je rent naar je kind die in een recordtijd stiekem op de tafel is geklommen om de plant te inspecteren (lees omvergooien en opeten).

Hindernis lopen: Hoe ze het toch altijd voor elkaar krijgen is mij nog altijd een raadsel, maar zodra de kist open gaat is deze ook gelijk ontploft; overal ligt dan speelgoed. Wil je dan even een schone luier of wat te drinken halen, dan zul je toch eerst over alle hindernissen moeten…en met Lego, Duplo en blokjes is dat nog een hele uitdaging om dat te doen zonder te hoeven dansen

Hoog springen: Je hebt een hekje geplaatst om het deel van de tuin die voor je kinderen is, zodat de kleinste niet overal in de tuin kan komen en jij je kind dus niet overal weg moet trekken. En op de een of andere manier heeft je kleine toch een slak kunnen spotten in het gras en die gaat nu richting het mondje…sprinten…springen…pffff, net op tijd.

Kickboksen: Je kleine ligt lekker rustig op het aankleedkussen. De oogjes beginnen te fonkelen en….trappel, trappel, trap. Dikke lol, schaterlachen probeert je belhamel jou te raken met de voetjes. En jij? Jij probeert ze zo goed mogelijk te ontwijken voordat je k.o. gaat.

Roeien: Je doet hard je best om zo goed mogelijk voor je kleine te zorgen. Fouten maken we allemaal en soms heb je gewoon geen ander keuze. Maar je roeit met de riemen die je hebt.

Schaken: Je kleine slimmerik bedenkt allerlei plannetjes om stiekem stout te kunnen zijn. Jij moet dan als ouder natuurlijk je kind altijd een stapje voor zijn; schaakmat.

Schoonzwemmen: Je ligt in bed, eindelijk. Maar niet veel later wordt de nachtbraker wakker en is met geen mogelijkheid meer weg te legen. Ok, kom dan maar bij papa en mama slapen. Het duurt niet lang voor het feestje afgelopen is en je kleine lekker ligt te slapen. Jij bent ondertussen ook al bruut in slaap gevallen, want na zo’n dag topsport ben je wel moe geworden. Maar de rust duurt niet lang. Je mini-medewerker ligt al druk te draaien en jij probeert ondertussen ook nog wat mee te draaien in bed zodat je nog een beetje ruimte overhoudt. Sierlijk zwem je door het bed…nog net niet synchroon.

Sprinten: Zie hoogspringen.

Turnen: Je glijd uit over het speelgoed; salto, dubbele flikflak, spagaat!

Voetbal: In plaats van hindernis lopen, probeer je maar een looppad te creëren door alles aan de kant te trappen. Met een beetje mikken komt het nog in de buurt van de speelgoedkist ook.

Worstelen: Je kleine kan draaien, jippie!!! Of toch niet zo ‘jippie’? Vanaf nu is het worstelen geblazen op het aankleedkussen om die luier er fatsoenlijk af en om te krijgen…erg grappig met poepluiers.

Yoga: Adem in, adem uit, adem in, adem uit…zo, dat was mamatijd.

Zwemmen: Die berg was na de vakantie…pff, je zwemt in de was.

One thought on “Ouderschap is topsport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *