Papa, pak je de maan voor mij?

papa pak je de maan voor mij

‘Papa, pak je de maan voor mij?’ is een prachtig boek over de maan waarin groot, klein, hoog en laag veel behandeld wordt. 

Het verhaal in het kort

Marijke wil graag met de maan spelen. Ze vraagt aan haar vader of hij hem voor haar wilt pakken. Met een enorm lange ladder lukt dat. Maar de maan is veel te groot om mee te nemen. Hoe lost papa dat op?

Over het boek

‘Papa, pak je de maan voor mij?’ is een boek dat is geschreven door Eric Carle en is uitgegeven door Gottmer. Het boekje heeft een bijna A4 formaat en heeft papieren bladzijden (geen karton). De illustraties zijn eveneens door Eric Carle gemaakt (onder andere bekend van Rupsje Nooitgenoeg).

Onze ervaring

‘Papa, pak je de maan voor mij?’ is een leuk boek waarin de termen groot, klein, hoog en laag veelvoudig op een speelse manier behandeld worden.

De tekst bestaat uit vrij lange, samengestelde zinnen. Maar de tekst leest nog wel prettig. Voor de hele jonge kinderen is het hierdoor misschien iets minder goed te begrijpen.

Het verhaal is rustig maar zit vol met leermomenten.

De tekeningen zijn prachtig, zoals we dat gewend zijn van Eric Carle. Ze zijn rustig en in levendige kleuren.

Aanrader of niet?

Dit boek is een perfect voorleesverhaaltje voor het slapen gaan, maar ook perfect voor in de kleuterklas om de begrippen hoog, laag, groot en klein aan te halen. Ook kun je veel activiteiten koppelen aan dit boekje.

Meer weten?

Wil je weten hoe het hele verhaaltje gaat, dan kun je dit filmpje kijken waarin ik ‘Papa, pak je de maan voor mij?’ voorlees.

Waar kun je ‘Papa, pak je de maan voor mij?’ kopen?

‘Papa, pak je de maan voor mij?’ is onder andere te koop via bol.com. En kost hier €10,99.

Bewaren voor later

Pinterest - papa pak je de maan voor mijVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Dol op boekjes?

Ben je net als wij dol op lezen en voorlezen? Kijk dan ook even op de leespagina ‘Mama leest voor’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *