Pittige zoete drumsticks

Pittige zoete drumsticks

Kip vind ik erg lekker…al ben ik iets minder dol op drumsticks. Niet vanwege de smaak hoor, in tegendeel. Maar het is altijd zo’n gedoe om die dingen af te kluiven. Wanneer we pittige zoete drumsticks eten, kan ik het toch niet laten om ook gewoon mee te knabbelen.

Pittig en zoet

Ik vind de combinatie pittig en zoet erg fijn. Het zoete zorgt er voor dat het ‘scherpe’ er een beetje af gaat terwijl je de smaak nog wel proeft. Het pittige zorgt weer voor een fijne ‘mondbeleving’.

Hoe pittig en hoe zoet heeft bij iedereen een grens en bij iedereen ook een iets andere balans. Voel je dan ook vrij om de verhoudingen van chili en honing te veranderen naar eigen smaak.

Oven of BBQ

De pittige zoete drumsticks kunnen zowel in de oven bereid worden als op de bbq. Hierdoor zijn ze perfect voor die twijfelachtige dagen. Die dagen dat je wilt bbq-en, maar het nog niet duidelijk is of het weer het daar ook mee eens zal zijn. Wanneer het weer wel goed is, kun je ze op de bbq leggen en wanneer het weer het niet toe laat, kun je ze alsnog in de oven stoppen.

Drumsticks en vleugels

Dit recept is niet echt specifiek voor drumsticks. Je kunt in plaats van drumsticks namelijk ook prima vleugeltjes gebruiken. Dan heb je een heerlijke snack voor een verjaardagsfeest of een filmavond…of gewoon omdat het kan 😉

Het recept voor pittige zoete drumsticks

Ingrediënten
 • 6-8 drumsticks
 • 2 el olijfolie
 • 1/2 tl kruidnagelpoeder
 • 1 tl komijnpoeder
 • peper
 • zout
 • 1 el honing
 • 1/2 limoen
 • 1 tl verse gember
 • 2 tenen knoflook
 • 3-4 gedroogde chilipepers

Maak een marinade van de kruiden, peper, zout, olijfolie en honing.

Voeg daar een beetje limoensap aan toe. Ik knijp vaak een halve limoen uit.

Snijd gember en knoflook zeer fijn en voeg deze toe aan de marinade.

Verpulver de gedroogde chilipepers in een vijzel (of snijd ze zeer fijn) en voeg deze ook toe.

Wrijf de drumsticks in met de marinade en doe ze in een schaal.

Als er nog marinade over is, schenk je die er over.

Dek de schaal af en zet het in de koelkast.

Laat de marinade er een nacht intrekken (of in ieder geval een aantal uur).

Bereid de kip in de oven of op de BBQ. Wanneer ik ze in de oven bereid, gaan ze ongeveer 2 uur in een oven van 180°C…wel af en toe omdraaien.

Bewaren voor later

Pinterest - Pittige zoete drumsticksVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Dol op koken (of eten)?

Houd jij er ook zo van om te koken of om te eten? Kijk dan vooral ook op de pagina ‘Mama kookt‘.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *