Een schilderij vol liefde en herinneringen

Een schilderij vol liefde en herinneringen

Voor de kinderkamer van de kleine meid maakten we samen een schilderij vol liefde en herinneringen…met haar hand afdruk en voetafdruk. Het was erg leuk om te maken en het resultaat staat te pronken op haar ‘grote meisjes’ kamer.

Een mooie herinnering

Omdat er op dit schilderij een handafdruk en voetafdruk staan, is dit een prachtige herinnering. Ik ben nog altijd blij met de voetafdrukjes en handafdrukjes op hout die we hebben gemaakt toen de kleine meid een half jaar oud was. Ik kijk er graag naar en de meiden vinden het leuk om hun handen en voeten te vergelijken met de afdrukken nu we ondertussen 2,5 jaar verder zijn. Wij hebben de afdrukken op een groot fotobord staan, maar op eens schilderijtje staan ze ook onwijs leuk.

Voor op de babykamer of kinderkamer

Wanneer je het schilderij maakt wanneer je kind klein is, is het een leuke accessoire voor op de babykamer. Maar hij staat ook nog erg leuk op de kinderkamer. Onze kleien meid is nu 3 jaar en wij hebben hem gemaakt voor op haar ‘grote meisjes’ kamer. Ze vindt hem prachtig…vooral omdat ze erg leuk vond om het schilderij te maken.

Als cadeau

Dit schilderij is een leuk cadeau voor bijvoorbeeld moederdag of vaderdag. Maar ook om als verjaardagscadeautje te geven aan papa, mama, opa of oma. Wanneer je twee kinderen hebt, kun je er ook voor kiezen om de ‘O’ van de hand van de oudste te maken en de ‘V’ van de voeten van de jongste. Dan is het wel een heel leuk cadeau van de (klein)kinderen samen.

Materiaal

Welke verf je gebruikt is natuurlijk helemaal aan jezelf. Let er alleen wel op dat je kiest voor een verf op waterbasis. De verf moet makkelijk van de handen en voeten gewassen kunnen worden en moet niet schadelijk zijn voor je kind(eren). Vingerverf werkt op zich prima, maar dekt niet zo mooi. Ik heb zelf acrylverf gebruikt, omdat dit mooi dekt. Het gaat alleen wel iets lastiger van de hand en voetjes af. Maar de kleine meid vond het geen enkel probleem om dit er onder de douche zelf af te wassen met haar krokodil-nagelborsteltje.

Aan de slag

Voor het maken van een schilderij vol liefde en herinneringen heb je het volgende nodig:

  • canvas
  • verf
  • kwast
  • *eventueel een sponsje voor de achtergrond
  • papier
  • potlood
  • schaar

Verf het canvas in de gewenste kleur. Denk er ook aan dat je de zijkanten verft. Ik heb de achtergrond ook iets met een sponsje geveegd in een iets lichtere kleur. Deze verf is iets verdund zodat het mooier veegt. Bewaar de kleur(en) van de achtergrond goed!

Leg een hand op het papier, zorg er voor dat de vorm zo veel mogelijk op een ‘O’ lijkt.

Trek de hand om met een potlood, dit hoeft niet heel precies.

Zet de linker voet op het papier, zorg er voor dat de vorm zo veel mogelijk op de linkerhelft van de ‘V’ lijkt.

Trek de voet om met een potlood, dit hoeft niet heel precies.

Zet de rechter voet op het papier, met de hiel op de andere hiel en zorg er voor dat de vorm zo veel mogelijk op de rechterhelft van de ‘V’ lijkt.

Trek de voet om met een potlood, dit hoeft niet heel precies.

Knip de ‘O’ en de ‘V’ uit.

Wanneer de verf op het canvas droog is, kun je de plaats van de letters bepalen. leg hiervoor de ‘O’ en de ‘V’ op het canvas. Nu weet je waar de letters moeten komen en hoe groot die moeten worden.

Verf de letters ‘L’ en ‘E’ op het canvas. Gebruik hiervoor een kleur die mooi opvalt.

Breng verf aan op de hand.

Maak een afdruk van de hand op de plek van de ‘O’.

Breng verf aan op de linker voet.

Maak een afdruk van de voet op de plek van de linker helft van de ‘V’.

Breng verf aan op de rechter voet.

Maak een afdruk van de voet op de plek van de rechter helft van de ‘V’.

*Mocht de afdruk niet helemaal goed gaan, dan kun je deze overschilderen wanneer de verf gedroogd is. Hiervoor heb je de kleur van de achtergrond bewaard. Ook kun je met die kleur de afdruk een beetje corrigeren wanneer er bijvoorbeeld een veeg in zit.

De afdrukken zijn waarschijnlijk minder duidelijk geworden dan de letters. Verf in dit geval de afdruk netjes duidelijker met een penseel, blijf hierbij heel goed tussen de lijnen.

Wanneer de verf droog is, kun je eventueel de datum op de achterkant zetten.

Maak jij ook zo’n leuk schilderij vol liefde en herinneringen?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Crea-cross

Elke week is er een crea-cross uitdaging. De crea-cross uitdaging is bedacht door Ilse van Kreanimo. Zij daagt elke week andere creatievelingen uit om iets te maken binnen een thema. Vorige week was het thema ‘Zomer’ aan de beurt en liet ik je zien hoe je een eenhoorn zwembad poncho kunt maken.

Deze week is het thema ‘Lekker vies’ aan de beurt. Ilse van Kreanimo is als bedenker van crea-cross de host. Kijk ook vooral even naar bijdrage. Melanie van BMelloW en ik zijn beide co-host. Ook Melanie heeft iets binnen dit thema gemaakt. Kom ook even naar haar creatieve uitspattingen kijken. En ik maakte dus een schilderij vol liefde en herinneringen.

Elke week is er ruimte voor een gast-co-host. Wil jij ook co-host zijn? Geef dit dan door aan Ilse van Kreanimo.

Bewaren voor later

Pinterest - schilderij vol liefde en herinneringenVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’. Maar kijk vooral ook even bij Kreanimo en BMellow of bij de Inlinkz Link Party die je in de onderstaande link kunt vinden. Onder deze knop mag je overigens ook diy’s (en recepten) delen die binnen dit thema passen…dit kan in de vorm van een blog, foto of filmpje zijn (dus ook als niet-blogger/vlogger kun je gezellig meedoen). De leukste inzending delen wij op Pinterest en op Instagram.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *