The Bletchley Circle

the bletchley circle

‘The Bletchley Circle’ is een prachtige serie over 4 slimme vrouwen die tijdens de tweede wereldoorlog codes kraakten en na de oorlog weer samen werken om moorden op te lossen…aan de hand van het kraken van codes uiteraard. 

Het verhaal in het kort

Vier vrouwen kraakten tijdens de oorlog allerlei codes. Maar nu de oorlog over is leiden ze een doorsnee leven. Een van de dames ontdekt dan een patroon binnen een moordzaak die de politie maar niet lijkt te kunnen oplossen. Ze deelt haar kennis met de politie, maar die wuiven haar weg…wat weet een ‘doorsnee huisvrouwtje’ nu van moordzaken af. Ze besluit de andere drie vrouwen op te zoeken en te vragen om samen met haar de zaak op te lossen. Dit gaat niet zonder slag of stoot. Maar uiteindelijk werken ze samen en proberen ze de zaak op te lossen.

Pluspunten

2 Seizoenen

De serie heeft 2 seizoenen met prachtige verhalen over 4 stoere en slimme vrouwen die vlak na de tweede wereldoorlog hun passie voor codes en verbanden delen door samen mysteries op te lossen.

Sfeerbeeld

‘The Bletchley Circle’ geeft een prachtig beeld van hoe het was na de tweede wereldoorlog. Er is veel energie gestoken aan details en zelfs aan de manier van filmen. Het voelt bijna echt.

Codes en verbanden

Zelf ben ik dol op codes en verbanden. Om te zien hoe deze 4 vrouwen hun gave gebruiken is prachtig en inspirerend om te zien

Minpunten

Weinig afleveringen

Ok, er zijn dan misschien wel 2 seizoenen, maar ondanks dat zijn er maar weinig afleveringen. Seizoen 1 bestaat uit 3 afleveringen en seizoen 2 bestaat uit 4 afleveringen. Samen vormen ze 3 verhalen.

Mijn mening

De serie is prachtig om naar te kijken en geeft een heel goed beeld van de periode vlak na de tweede wereldoorlog. Er is heel erg goed op details gelet, wat het heel realistisch maakt. De achtergrond van de vrouwen is gebaseerd op de vrouwen die tijdens de tweede wereldoorlog in het geheim codes kraakten om er zo voor te kunnen zorgen dat de oorlog tegen de Duitsers spoedig gestopt kon worden. De locatie (Bletchley Park) is overigens nog steeds te bezoeken en staat dankzij deze serie dan ook zeker op mijn ‘wishlist’.

Het verhaal is goed, maar is voor mij eigenlijk maar een beetje bijzaak. Het in actie zien van de 4 vrouwen en het sfeerbeeld maken voor mij de hele serie.

Twijfel je nog?

Ben je nog niet helemaal overtuigd? Dan heb ik hier de trailer voor je.

Meer tv verhalen?

Wil je meer lezen over ons kijkgedrag? Of weet je echt niet meer wat je moet kijken? Kijk dan vooral even op ‘Mama kijkt tv’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *