Een handpop en washand van het kleurenmonster

handpop en washand van het kleurenmonster

Deze handpop en washand van het kleurenmonster maakte ik als traktatie, maar bleek niet alleen in de klas een hit..maar ook thuis.

Een kleurenmonster

De kleine meid is helemaal fan van ‘Het Kleurenmonster’. Zo heeft de boekjes, heb ik haar het kleurenmonster laten tekenen en knutselen, hebben we sorteerpotjes gemaakt voor het kleurenmonster, heb ik een kleurenmonster zorgenvriendje gemaakt en zelfs een toilettasje van het kleurenmonster…en nu dus een handpop en washand van het kleurenmonster.

Traktatie

Toen de kleine meid jarig was, wilde ze graag kleurenmonsters trakteren in haar peuter plus groep. Mij leek het leuk om iets te maken wat de kinderen nog vaak zouden kunnen gebruiken, maar wat ook leuk is om mee te spelen. Uiteindelijk kwam ik op het idee om een handpop te maken. Ik maakte een prototype van een restje badstof om te testen en het was bij de kleine meid al gelijk een hit. Ze wilde er niet alleen mee spelen, maar wilde er ook mee in bad. Dit was voor mij genoeg reden om gelijk aan de slag te gaan voor de traktatie. Ik maakte ze in alle kleuren. Omdat ik ze ook iets te smikkelen wilde geven, hebben we er een zakje Skittles (omdat deze ook zulke mooie kleuren heeft) in gedaan.

Maar de juffen zouden dan natuurlijk ook een traktatie moeten krijgen. Alleen past de kleine handpop hen niet. Ik besloot de handpoppen voor de juffen op volwassen grootte te maken en deze in de kleuren die ook in het boekje staan, zodat ze bij het boekje gebruikt kunnen worden of in een kringgesprek over gevoelens.

Multifuctioneel

Dankzij de kleine meid kwam ik er dus achter dat het kleurenmonster niet alleen leuk is als handpop, maar ook ontzettend fijn is als washandje. Het kleurenmonster helpt haar goed om helemaal schoon te worden. En wanneer ze schoon is, wordt er fijn met het kleurenmonster gespeeld.

Bang tijdens het douchen

De kleine meid vindt het niet fijn wanneer er water i haar ogen komt tijdens het douchen. En dat is niet omdat het prikt door de shampoo hoor…want dat gebruikt ze nog altijd niet. Ze vind het gewoon spannend.

Lees ook: Voor mijn kind gebruik ik geen zeep

Nu legt ze haar kleurenmonster op haar oogjes en hij helpt haar om de plens water te trotseren. Ze is nu al zo ver dat ze lekker zelf onder de sproeier gaat staan…maar dan dus wel met haar kleurenmonstertje.

Materiaal

Ik heb voor de handpop en washand van het kleurenmonster badstof gebruikt, zodat je hem niet alleen als handpop maar ook als washand kunt gebruiken. De ogen en tanden heb ik gemaakt van fleece…ik vond het namelijk een beetje raar als het kleurenmonster harige ogen en tanden zou krijgen 😉

Het patroon

Het patroon is te koop in het winkeltje en kost hier €0,75. Deze bestaat uit de handpop/washand voor kinderen, ogen en tanden. Het document heeft een patroon voor kinderen en voor volwassenen.

Naadwaarde

Het patroon is zonder naadwaarde. Je moet dus zelf de naadwaarde er nog bij knippen. Voor de ogen en de tanden hoef je geen naadwaarde te nemen, omdat je deze als applicatie bevestigd.

Aan de slag

Voor het maken van een handpop en washand van het kleurenmonster heb je het volgende nodig:

  • patroon
  • badstof (niet elastisch)
  • fleece voor de ogen en de tanden
  • garen
  • fineliner
  • spelden (of wonderclips)
  • biaisband

Print het patroon uit.

Knip alle delen uit.

Neem het patroon over op de gewenste stof. Voor de voorkant knip je eerst het patroon door op de lijn van de mond.

Knip de stof uit, houd rekening met de naadwaarde.

Het gezicht

Plaats de tanden op het gezicht.

Naai deze vast met een smalle korte zigzag, over de rand.

Plaats de ogen op het gezicht.

Naai deze vast met een smalle korte zigzag, over de rand.

Teken de pupillen op de ogen.

Naai de pupillen er op (bij de kleine heb ik en kruisje gemaakt d.m.v. een zigzag op een plek, bij de grote heb ik heb helemaal gevuld).

Teken de wenkbrauwen boven de ogen. Dit heb ik enkel bij de grote gedaan omdat ik het anders zo druk vond worden bij de kleine.

Naai deze er op d.m.v. een smalle korte zigzag. Dit heb ik enkel bij de grote gedaan omdat ik het anders zo druk vond worden bij de kleine.

Handpop & washand

Leg het gezicht op het lijfje, met de goede kanten op elkaar en de ‘kniplijn’ langs elkaar.

Naai de delen langs de ‘kniplijn’ vast.

Vouw het open en naai de naad plat met een een zigzag. Door dit met zwarte garen te doen, wordt het echt een mond.

Leg de voorkant en de achterkant op elkaar, met de goede kant naar binnen.

Naai de delen langs de rand op elkaar met een zigzag en daarna met een rechte steek,maar laat de onderkant open.

Werk de onderkant af met een biaisband. Hier kun je lezen hoe je dat kunt doen. Het makkelijkst is om dit vanaf de binnenkant er op te naaien i.p.v. vanaf de buitenkant, zodat je meer ruimte hebt (doordat hij nog binnenstebuiten zit, is dit de buitenkant van het kleurenmonster.

Keer het kleurenmonster binnenstebuiten.

Maak jij ook zo’n leuke handpop en washand van het kleurenmonster?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Crea-cross

Elke week is er een crea-cross uitdaging. De crea-cross uitdaging is bedacht door Ilse van Kreanimo. Zij daagt elke week andere creatievelingen uit om iets te maken binnen een thema. Vorige week was het thema ‘Reizen’ aan de beurt en liet ik je zien hoe je SOS naam armbandjes kunt maken.

Deze week is het thema ‘Waterpret’ aan de beurt. Ilse van Kreanimo is als bedenker van crea-cross de host. Kijk ook vooral even naar bijdrage. Melanie van BMelloW en ik zijn beide co-host. Ook Melanie heeft iets binnen dit thema gemaakt. Kom ook even naar haar creatieve uitspattingen kijken. En ik maakte dus een handpop en washand van het kleurenmonster.

Elke week is er ruimte voor een gast-co-host. Wil jij ook co-host zijn? Geef dit dan door aan Ilse van Kreanimo.

Bewaren voor later

Pinterest - handpop en washand van het kleurenmonsterVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’. Maar kijk vooral ook even bij Kreanimo en BMellow of bij de Inlinkz Link Party die je in de onderstaande link kunt vinden. Onder deze knop mag je overigens ook diy’s (en recepten) delen die binnen dit thema passen…dit kan in de vorm van een blog, foto of filmpje zijn (dus ook als niet-blogger/vlogger kun je gezellig meedoen). De leukste inzending delen wij op Pinterest en op Instagram.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


7 thoughts on “Een handpop en washand van het kleurenmonster

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *