2018 in 10 vragen Tag

2018 in 10 vragen

2018 is al weer bijna voorbij. Nog een week en het is al weer tijd voor de verjaardag van de grote meid. Dan nog een paar dagen en dan is het kerst. En dan nog heel even en dan is het zomaar ineens 2019. December vliegt hier altijd voorbij. Tijd om terug te blikken met 2018 in 10 vragen Tag.

Wat was het leukste moment van dit jaar?

Er is ontzettend veel gebeurd in het afgelopen jaar. Heel veel waar ook meer dan de helft al niet meer van weet. Maar 1 moment vind ik toch wel erg bijzonder. Het was een bijna magisch moment. Ik heb het dan over het laatste borstje. 2 Jaar heb ik de kleine meid moeten/mogen/kunnen borstvoeden. De borstvoedingsperiode hebben wij daarom afgerond met een fotoshoot van het laatste borstje.  Ik ben ontzettend dankbaar dat ik haar zo lang heb kunnen voeden en ben mijn tante ook erg dankbaar voor dit bijna magische memorabele moment.

En de sneeuw van vandaag is uiteraard ook een hele leuke bonus, want ik ben DOL op sneeuw!

Wie heeft jouw leven in 2018 het meest beïnvloed?

Mijn leven is er niet echt door beïnvloed, maar ze heeft wel gezorgd voor een verandering. Ilse Verhoeven van Kreanimo heeft namelijk de crea-cross bedacht. Hier doe ik sinds dit jaar aan mee. Zij heeft er met haar uitdagingen voor gezorgd dat ik weer creatief ben gaan denken op naaigebied. Dit heeft er voor gezorgd dat ik elke week weer met een ontzettend leuk project kwam. De crea-cross doen wij dit jaar met z’n drietjes. Melanie Bleeker van BMellow is namelijk net als ik co-host. Onze samenwerking verliep dit jaar zo fijn, dat we al een heel plan klaar hebben voor de crea-cross van 2019…ik heb er onwijs veel zin in en ik hoop dat er nog meer creatieve bloggers zich bij ons gaan aansluiten in 2019.

Als je één iemand mag bedanken dit jaar dan is dat…

Mijn lieve man wil ik natuurlijk bedanken. Hij zorgt niet alleen voor zichzelf, maar ook voor mij en voor ons als gezinnetje. Ik heb het ontzettend met hem getroffen. Hij heeft mij altijd met alles gesteund en dat is heel fijn.

Wat zou je graag over willen doen?

De vakantie! Niet omdat ik het dan anders zou doen, maar omdat we een hele leuke vakantie hebben gehad in Luxemburg. We zijn afgelopen zomer voor het eerst als gezin in een tent op vakantie geweest en dat is ons erg goed bevallen.

Welke droom komt volgend jaar hopelijk uit?

De verbouwing! Ons huisje begint echt te klein te worden voor ons gezin. De tuin is heerlijk, maar de slaapkamers van de meiden zijn te klein en de woonkamer ook. Verhuizen is ontzettend duur in deze buurt, dus gaan we kijken of we de gewenste ruimte met een verbouwing kunnen realiseren. We wonen namelijk in een hele leuke buurt die erg praktisch gelegen is…dat willen we niet zo maar opgeven. Met de verbouwing wordt de woonkamer een heel stuk groter en krijgen we boven zo veel meer ruimte dat we de badkamer ook naar boven verhuizen…en dan krijgen we ook eindelijk een bad!

Waar ben je dankbaar voor?

Ik ben dankbaar voor het feit dat ik de tijd krijg om te herstellen. Ruim 2 jaar heb ik bijna niet geslapen (en dat is echt niet overdreven). Dit heeft er bij mij voor gezorgd dat ik oververmoeid ben geraakt. Zo hevig vermoeid, dat ik nu helaas nog steeds niet hersteld ben. Maar het gaat al een beetje beter met mij en dat is alles wat telt. Ik ben dus erg dankbaar dat ik de ruimte krijg om rustig te kunnen herstellen, zodat mijn herstel zo spoedig mogelijk zal verlopen. Hiervoor ben ik vooral mijn man erg dankbaar.

Waar ben je het meest trots op?

Het meest trots ben ik uiteraard op mijn gezin. Maar als ik trots moet zijn op mijzelf, dan is dat omdat ik eindelijk mijn blog op mijn eigen domein heb en er zelfs een webshop aan heb kunnen koppelen. Ik kan nu eindelijk mijn harde werken aan patroontjes laten lonen. En het fijne is, dat ik al een aantal patroontjes heb verkocht. Dank jullie wel lieve (trouwe) lezers en klanten. Wat fijn dat jullie er zijn om deze droom uit te laten komen.

Waar heb ik mijn tijd aan besteed afgelopen jaar?

Het fagelopen jaar ben ik heel erg bezig geweest met mijn herstel. Ik ben een werkritme gaan opbouwen zo goed als ik dat kan. Dit heb ik gedaan door te schrijven en te creëren. Het resultaat kun je hier zien…’Mama Duizendpoot’ is het product van al dat harde werken.

Met de kennis van nu, wat zou je dit jaar anders gedaan hebben?

Ik zou graag eerder zijn begonnen met het overstappen op een eigen domein, maar daar was ik qua energie gewoon nog echt niet aan toe. Ik begin nu pas een beetje een ritme te krijgen in mijn leven door te plannen naar energie. Verder zou ik niet echt dingen anders hebben kunnen doen, omdat ik er gewoon geen energie voor had.

Welke doelen heb je voor komend jaar?

Voor 2019 hoop ik natuurlijk dat ‘Mama Duizendpoot’ flink groeit en dat ik er veel meer mensen mee kan inspireren. Ok hoop ik dat ik dan eindelijk niet meer zo ontzettend moe ben…dat ik dan weer voor de klas kan staan, want ik mis het les geven ontzettend.

Dit was mijn 2018 in 10 vragen. Ik ben door Kim de Jong van KimsBlogs getagd en ik tag op mijn beurt Wendy van wendysleven.nl en Francis van Mamazetkoers.nl om ook deze 10 vragen over hun 2018 in te vullen. Kijk gerust ook even bij hen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *