Gewoon zoals je bent

Gewoon zoals je bent

‘Gewoon zoals je bent’ is een vertederend boekje met een heel herkenbaar verhaal. Volwassenen kunnen wel plannen hebben, maar kinderen leven toch echt in hun eigen wereld…en dat maakt hen zo mooi.

Het verhaal in het kort

Er is ook zo veel te zien. Zoals Giraf;s superlange steltpoten en Gnoes puntige prikhoorns. En DAN ziet hij krokodils hap-snap-tanden…Kijk uit, Kleine Snuf!

Over het boek

‘Gewoon zoals je bent’ is een boek dat is geschreven door Jonny Lambert en is uitgegeven door Veltman Uitgevers. Het boekje is ongeveer zo groot als een A4. De illustraties zijn heel rustig doordat de illustraties niet te veel details bevatten. Zo wordt de omgeving heel minimaal getekend. De dieren zijn overigens erg mooi getekend in rustige tinten.

Onze ervaring

‘Gewoon zoals je bent’ is grappig doordat het zo herkenbaar is. Het kleine olifantje loopt constant uit de rij doordat het afgeleid is…tot grote ergernis van de volwassene. Er wordt zelfs gezeurd om dingen en er wordt dan ook op gereageerd met een ferme ‘nee’. Het zeuren, ‘nee’ zeggen en corrigeren vindt de kleine meid erg grappig. Deze stukjes komen ook vaak terug in het boekje, waardoor ze al snel mee werden ‘gelezen’.

Aanrader of niet?

Ondanks dat er onwenselijk gedrag in vertoont wordt, is het wel een leuk en heel herkenbaar verhaal. Kinderen leven in hun eigen wereld…en wat wij volwassenen willen staat daarbij vaak in de weg. Onze kleine meid vindt het erg leuk om de herhaalde stukken ‘voor te lezen’. Deze ‘leest’ ze vol overgave voor; het zeurderige is extra zeurderig, het strenge extra streng en het vermoeide extra vermoeid. Het is erg grappig om zo samen het boekje te lezen.

Meer weten?

Wil je weten hoe het hele verhaaltje gaat, dan kun je dit filmpje kijken waarin ik ‘Gewoon zoals je bent’ voorlees.

Waar kun je ‘Gewoon zoals je bent’ kopen?

Gewoon zoals je bent‘ is onder andere te koop via bol.com. Het boekje kost hier €13,50.

Dol op boekjes?

Ben je net als wij dol op lezen en voorlezen? Kijk dan ook even op de leespagina ‘Mama leest voor’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *