51 Dingen om te maken met toiletrollen

51 Dingen om te maken met toiletrollen

Wanneer kinderen niet echt buiten willen spelen vanwege het weer, slaan ze weer wat sneller aan de knutsel. Maar als je net als ik niet echt vol knutselideetjes zit, dan ben je al iets minder gemotiveerd om die hele berg met knutselspulletjes tevoorschijn te halen. Maar door ’51 Dingen om te maken met toiletrollen’ ben ik geïnspireerd. Wat staan daar leuke dingen in zeg!

Boordevol ideetjes

WP_20170605_11_41_39_Rich (2)Een tijdje geleden kochten we het boek ’51 Dingen om te maken met toiletrollen’ van Fiona Hayes. Dit boek staat boordevol leuke ideetjes om te knutselen met toiletrollen. Heel handig, want het knutselmateriaal is altijd wel in huis…dat bespaart weer oud papier

Oud en nieuw

Toen ik het boekje doorbladerde zag ik een paar dingen die ik vroeger ook wel eens zelf had gemaakt van toiletrollen. Maar ik zag ook hele leuke verrassende ideetjes. Vooral wanneer je ‘out of the box’ denkt kun je zulke leuke dingen maken met deze simpele papieren rolletjes.

Lekker goedkoop knutselen

Toiletrollen zijn niet voor niets zo geliefd om te gebruiken als knutselmateriaal. Ze zijn goedkoop, makkelijk te verwerken en ontzettend veelzijdig. Geen wonder dat scholen er graag mee werken (al zijn sommige mensen er op tegen in verband met hygiëne…maar die mensen snap ik zelf eigenlijk niet zo goed).

De kikker was favoriet

De oudste wilde dan ook gelijk aan de slag. Het wWP_20170605_11_41_20_Rich (3)as eventjes zoeken, maar toen wist ze het…de kikker wilde ze maken. Via een stap-voor-stap beschrijving met duidelijke plaatjes/foto’s werd de kikker met veel plezier gemaakt. En al snel volgde de het volgende knutselwerkje; potloodjes.

Een leuke verpakking/mini surprise

Het leuke is, dat al deze knutsels hol zijn. Je kunt er dus heel goed iets in verstoppen zoals bijvoorbeeld een cadeautje (mits die niet al te groot is natuurlijk)…perfect voor een kleine surprise

Kopen?

Wil je ook van die leuke dingen maken van toiletrollen? Dan kun je ’51 Dingen om te maken met toiletrollen’ is voor €8,99 bij bol.com te koop.

Meer reviews?

Wil graag lezen over meer producten die wij hebben ‘getest’? Kijk dan vooral op de pagina ‘Mama test’.

One thought on “51 Dingen om te maken met toiletrollen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *