Een salontafel, spelletjeskist en spelletjestafel in 1

salontafel

Een flink aantal jaren geleden kocht ik een kist bij de Ikea: de HOL. Deze stond naast de trap op zolder en was helemaal gevuld met spelletjes. Toen ik alleen ging wonen gebruikte ik de kist als salontafel. Toen leerde ik mijn man kennen (die ook net alleen ging wonen) en hij vond het zo’n leuk idee, dat hij ook zo’n kist kocht als salontafel. Maar met al die gaatjes in de deksel was dat wel even opletten geblazen, vooral met een klein meisje die er ook rondliep. We maakten een simpele tafelblad op de kist in plaats van de bestaande deksel en aan de binnenkant maakten we plexiglas, zodat er ook geen drinken of viezigheid via de zijkanten in kon.

Een salontafel, spelletjeskist en spelletjestafel

WP_20180702_13_49_20_Pro

 

Een half jaartje later gingen we samenwonen en voegden we onze kisten samen om er een mooie grote salontafel/spelletjeskist van te maken. Wij hebben nu dus een hele grote salontafel waar we alle spelletjes in bewaren en die ideaal is om spelletjes aan te spelen. Als we even bij de tv willen eten (met patat doen we dat), dan hebben we alle ruimte aan tafel. Mijn man en ik zitten dan op de bank en de meiden schuiven een kinderstoeltje aan.

Aan de slag

Om deze salontafel te maken heb je het volgende nodig:

Meet de binnenkant van de lange kant van de kist, zowel de lengte als de breedte.

Zaag 4 stukken plexiglas op maat.

Plak langs de randen stukjes doorzichtig dubbelzijdig tape.

Plak het plexiglas in de kist.

Meet de binnenkant van de korte kant van de kist, zowel de lengte als de breedte (tussen de plexiglas platen).

Zaag 4 stukken plexiglas op maat.

Plak langs de randen stukjes doorzichtig dubbelzijdig tape.

Plak het plexiglas in de kist.

De op maat gezaagde multiplexplaat moet je nog even flink schuren. Tijdens het schuren kun je de hoekjes goed rond maken.

Maak de plaat stofvrij.

Verf de plaat.

Lak de plaat wanneer de verf goed droog is.

Laat de lak goed drogen.

WP_20180702_13_49_57_ProAan de onderkant boor je in elke hoek een gat voor de deuvels. De deuvels moeten met de zijkanten 3,5 cm van elke zijde verwijderd zijn. De afstand van het boorpunt is dus afhankelijk van de dikte van de deuvels die je kiest.

Lijm de deuvels in het gat.

Laat de lijm goed drogen.

Schuif de kisten naast elkaar, vul ze met jouw/jullie favoriete spelletjes en leg de tafelblad op de kisten.

*Natuurlijk kun je dit ook met 1 kist doen, maar dat vonden wij voor ons iets te klein. Ook heb je dan zo weinig ruimte voor het spelen van spelletjes en dat was nou net het nut van deze salontafel.

Crea-cross

Elke week is er een crea-cross uitdaging. De crea-cross uitdaging is bedacht door Ilse van Kreanimo. Zij daagt elke week andere creatievelingen uit om iets te maken binnen een thema. Vorige week was het thema ‘Buiten’ aan de beurt en liet ik je zien hoe jeeen speeltentje voor buiten kunt maken. Deze week is het thema ‘Woonkamer’ aan de beurt. Ilse is als bedenker van crea-cross de host en zij maakte een Legodoos. Melanie van BMellow en ik zijn beide co-host. Melanie van BMellow laat zien hoe je een zomerse slinger maakt en ik liet je hier dus zien hoe je een kist optovert tot salontafel en spelletjestafel.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’. Maar kijk vooral ook even bij Kreanimo en BMellow of bij de Inlinkz-knop. Onder deze knop mag je overigens ook diy’s (en recepten) delen die binnen dit thema passen.

Nog meer bouwen?

Ben je dol op bouwen? Kijk dan vooral ook op de pagina ‘Mama Bouwt’.

One thought on “Een salontafel, spelletjeskist en spelletjestafel in 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *