6x Waxinelichtjes decoreren

6x Waxinelichtjes decoreren

Waxinelichtjes zijn heel gezellig, maar zijn niet erg mooi om te zien. Nu kun je er speciale houdertjes voor kopen waar je ze in kunt zetten, maar je kunt het waxinelichtje ook gewoon decoreren. Ik laat je 6 manieren zien waarop je waxinelichtjes kunt decoreren.

Waxinelichtjes decoreren

Als je een waxinelichtje niet in een speciaal houdertje wilt zetten, kun je hem ook decoreren om er toch leuk en gezellig uit te laten zien. Dit kun je op heel veel verschillende manieren doen, maar ik laat je er 6 zien.

Een leuk klein cadeau

Wanneer je er een paar leuk hebt versierd, kun je ze gezellig inpakken om cadeau te geven. Je kunt dan een kartonnetje bekleden met een leuk papiertje en daar de waxinelichtjes op zetten. Daarna die je er een cellofaanpapiertje omheen en werk je het af met een kleurrijk lintje. Je kunt er zelfs nog een persoonlijk zelfgemaakt kaartje aan doen.

Zo heb je een ideaal cadeautje voor bijvoorbeeld moederdag, een verjaardag of voor de juf aan het einde van het schooljaar.

En gezellige aanvulling

Maar je kunt ze ook gewoon lekker voor jezelf maken. Je zou ze op de vensterbank neer kunnen zetten. Maar je kunt ze ook in een bloemstuk kunnen verwerken. Decoreer ze dan op een manier dat het bij het bloemstuk past.

Iets extra’s

Naast het waxinelichtje decoreren, kun je er ook nog een geheime boodschap aan toevoegen. Hiervoor heb je wel een bepaalde soort waxinelichtjes nodig. Hier kun je lezen welke soort je nodig hebt en hoe je een geheime boodschap kunt maken.Hier kun je lezen welke soort je nodig hebt en hoe je een geheime boodschap kunt maken.

Materiaal keuze

Je hebt hiervoor waxinelichtjes nodig. In principe maakt het niet veel uit welke je kiest. Ik koos voor een variant met een doorzichtig plastic houdertje. Deze vind ik mooier. Maar je kunt ook prima voor waxinelichtjes kiezen met een aluminium houdertje.

Aan de slag

Voor het decoreren van waxinelichtjes heb je het volgende nodig:

  • waxinelichtjes (ik nam met een houdertje van plastic, omdat ik deze mooier vind)
  • materiaal om te decoreren: watervaste stiften, touw, koord, lint, knopen, kralen, washi-tape, lijm
Tekenen en schrijven

Wanneer je net als ik een houdertje hebt van plastic i.p.v. aluminium, kun je er prachtig op tekenen of schrijven. Nu vind ik het reuze lastig om netjes te tekenen en schrijven op een rond oppervlak. Vind jij dat ook lastig? Maak dan eerst een ‘malletje’ op papier, zet deze in het houdertje en trek het heel simpel over. Daarna kun je het papiertje gewoon weghalen (Echt niet vergeten hoor!).

Touw wikkelen

Houd een uiteinde diagonaal op de zijkant van het houdertje, met het uiteinde naar beneden. Wikkel vervolgens het touw strak om het houdertje, van boven naar beneden. Leg onderaan een knoop in het touw.

Koord binden

Het mooiste effect krijg je door meerdere kleuren te gebruiken. Ik gebruikte 2 kleuren. Pak van beide kleuren een stuk die er 3 keer omheen past. Wikkel de koordjes er samen 2x omheen (dit hoeft niet netjes) en leg een knoop in het uiteinde.

Lint plakken

Kies een stuk lint die niet hoger is dan het houdertje. Doe lijm in een strook om het houdertje heen. Plak het lint op het houdertje.

Knopen en kralen plakken

Wanneer je knopen en kralen op het houdertje wilt plakken, kun je beter geen knopen of kralen kiezen die boven het houdertje uitsteken. Plak deze er naar eigen inzicht op.

Washi-tape plakken

Washi-tape heeft de hele fijn e eigenschap er leuk uit te zien en van zichzelf te plakken. Deze plak je dus gewoon om het houdertje heen.

Maak jij ook zulke leuke waxinelichtjes?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Bewaren voor later

Pinterest - 6x Waxinelichtjes decorerenVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *