Lichtjes met een verborgen boodschap

Lichtjes met een verborgen boodschap

Kaarsjes zijn erg gezellig, maar deze waxinelichtjes hebben net even een beetje meer. Dit zijn namelijk lichtjes met een verborgen boodschap.

Een geheime boodschap

Mijn waxinelichtjes hebben quotes als geheime boodschap gekregen. Deze zijn universeel en passen in elk interieur. Onder een ongebrande waxinelichtje zal de tekst niet zichtbaar zijn. Maar wanneer de kaarsjes een tijdje branden, wordt het kaarsenvet doorzichtig…en voila, daar is de boodschap.

Zelf een geheime boodschap maken

Ik heb quotes gebruikt, omdat ze zo lekker universeel zijn. Maar je kunt natuurlijk ook zelf een bericht schrijven op papier. Zo kun je bijvoorbeeld voor vaderdag, moederdag en verjaardagen allerlei lieve woordjes op de rondjes schrijven of allerlei positieve eigenschappen van diegene. Of wat dacht je van lieve woorden over de juf of meester aan het einde van het schooljaar. En eh…wat dacht je van een liefdesverklaring met Valentijnsdag (als je van plan bent om een huwelijksaanzoek te doen, kun je ook het aanzoek op de rondjes zetten als puzzeltje of gewoon op 1 rondje tussen all lieve woordjes).

Wil je niet zelf schrijven? Dan kun je de teksten ook typen natuurlijk. Maak dan eerst rondjes die net zo groot zijn als de waxinelichtjes. Pas dan de tekst er in.

Mocht je de geheime boodschap voor de meester of juf willen maken…laat je kind dan alle klasgenootjes tekenen in het rondje en schrijf de namen onderaan in het rondje…of laat ieder kind zijn/haar eigen waxinelichtje maken. Persoonlijker kan bijna niet.

Liever het kaarsje niet uit elkaar halen?

Haal je de lont (met metalen rondje) er liever niet uit? Dan kun je er ook voor kiezen om een tekst langs de buitenkant van het rondje te schrijven. Houd er wel rekening mee dat je alles wat onder het rondje komt, later niet zichtbaar zal zijn. Zo hoef je de geheime boodschap alleen maar in het houdertje onder het kaarsje te leggen.

Het juiste kaarsje

Deze waxinelichtjes met een geheime boodschap kun je alleen maken met waxinelichtjes waar je de lont uit kunt halen zonder dat deze uit het metalen rondje gaat die onder het kaarsje zit. Het moet dus zo’n kaarsje zijn die een gaatje heeft waar de lont doorheen komt. Let er ook op dat het metalen rondje niet vast zit aan het houdertje.

Aan de slag

Voor het maken van lichtjes met een verborgen boodschap heb je het volgende nodig:

  • waxinelichtjes
  • quotes (gratis printable)
  • *potlood/pen/stift wanneer je geen printable gebruikt
  • papier
  • schaar
  • prikpen
  • priklap
  • eventueel iets om de buitenkant te decoreren

Print de quotes uit.

Knip de rondjes uit.

Prik in het midden een gat waar de lont doorheen kan.

Haal het kaarsje uit het plastic/aluminium houdertje.

Haal het metalen rondje (met het lontje er nog aan) er helemaal uit.

Rijg de quote om het lontje, met de tekst naar boven.

Rijg de lont weer door het kaarsje.

Zet het waxinelichtje weer in het houdertje.

Decoreer het houdertje eventueel.

Maak jij ook zulke leuke lichtjes met een geheime boodschap?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Crea-cross

Elke week is er een crea-cross uitdaging. De crea-cross uitdaging is bedacht door Ilse van Kreanimo. Zij daagt elke week andere creatievelingen uit om iets te maken binnen een thema. Vorige week was het thema ‘Lekker vies’ aan de beurt en liet ik je zien hoe je een schilderij vol liefde en herinneringen kunt maken.

Deze week is het thema ‘Licht’ aan de beurt. Ilse van Kreanimo is als bedenker van crea-cross de host. Kijk ook vooral even naar bijdrage. Melanie van BMelloW en ik zijn beide co-host. Ook Melanie heeft iets binnen dit thema gemaakt. Kom ook even naar haar creatieve uitspattingen kijken. En ik maakte dus een lichtjes met een verborgen boodschap

Elke week is er ruimte voor een gast-co-host. Wil jij ook co-host zijn? Geef dit dan door aan Ilse van Kreanimo.

Bewaren voor later

Pinterest - Lichtjes met een verborgen boodschapVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’. Maar kijk vooral ook even bij Kreanimo en BMellow of bij de Inlinkz Link Party die je in de onderstaande link kunt vinden. Onder deze knop mag je overigens ook diy’s (en recepten) delen die binnen dit thema passen…dit kan in de vorm van een blog, foto of filmpje zijn (dus ook als niet-blogger/vlogger kun je gezellig meedoen). De leukste inzending delen wij op Pinterest en op Instagram.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *