Lichtjes met een verborgen boodschap

Lichtjes met een verborgen boodschap

Kaarsjes zijn erg gezellig, maar deze waxinelichtjes hebben net even een beetje meer. Dit zijn namelijk lichtjes met een verborgen boodschap.

Een geheime boodschap

Mijn waxinelichtjes hebben quotes als geheime boodschap gekregen. Deze zijn universeel en passen in elk interieur. Onder een ongebrande waxinelichtje zal de tekst niet zichtbaar zijn. Maar wanneer de kaarsjes een tijdje branden, wordt het kaarsenvet doorzichtig…en voila, daar is de boodschap.

Zelf een geheime boodschap maken

Ik heb quotes gebruikt, omdat ze zo lekker universeel zijn. Maar je kunt natuurlijk ook zelf een bericht schrijven op papier. Zo kun je bijvoorbeeld voor vaderdag, moederdag en verjaardagen allerlei lieve woordjes op de rondjes schrijven of allerlei positieve eigenschappen van diegene. Of wat dacht je van lieve woorden over de juf of meester aan het einde van het schooljaar. En eh…wat dacht je van een liefdesverklaring met Valentijnsdag (als je van plan bent om een huwelijksaanzoek te doen, kun je ook het aanzoek op de rondjes zetten als puzzeltje of gewoon op 1 rondje tussen all lieve woordjes).

Wil je niet zelf schrijven? Dan kun je de teksten ook typen natuurlijk. Maak dan eerst rondjes die net zo groot zijn als de waxinelichtjes. Pas dan de tekst er in.

Mocht je de geheime boodschap voor de meester of juf willen maken…laat je kind dan alle klasgenootjes tekenen in het rondje en schrijf de namen onderaan in het rondje…of laat ieder kind zijn/haar eigen waxinelichtje maken. Persoonlijker kan bijna niet.

Liever het kaarsje niet uit elkaar halen?

Haal je de lont (met metalen rondje) er liever niet uit? Dan kun je er ook voor kiezen om een tekst langs de buitenkant van het rondje te schrijven. Houd er wel rekening mee dat je alles wat onder het rondje komt, later niet zichtbaar zal zijn. Zo hoef je de geheime boodschap alleen maar in het houdertje onder het kaarsje te leggen.

Het juiste kaarsje

Deze waxinelichtjes met een geheime boodschap kun je alleen maken met waxinelichtjes waar je de lont uit kunt halen zonder dat deze uit het metalen rondje gaat die onder het kaarsje zit. Het moet dus zo’n kaarsje zijn die een gaatje heeft waar de lont doorheen komt. Let er ook op dat het metalen rondje niet vast zit aan het houdertje.

Aan de slag

Voor het maken van lichtjes met een verborgen boodschap heb je het volgende nodig:

 • waxinelichtjes
 • quotes (gratis printable)
 • *potlood/pen/stift wanneer je geen printable gebruikt
 • papier
 • schaar
 • prikpen
 • priklap
 • eventueel iets om de buitenkant te decoreren

Print de quotes uit.

Knip de rondjes uit.

Prik in het midden een gat waar de lont doorheen kan.

Haal het kaarsje uit het plastic/aluminium houdertje.

Haal het metalen rondje (met het lontje er nog aan) er helemaal uit.

Rijg de quote om het lontje, met de tekst naar boven.

Rijg de lont weer door het kaarsje.

Zet het waxinelichtje weer in het houdertje.

Decoreer het houdertje eventueel.

Maak jij ook zulke leuke lichtjes met een geheime boodschap?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Crea-cross

Elke week is er een crea-cross uitdaging. De crea-cross uitdaging is bedacht door Ilse van Kreanimo. Zij daagt elke week andere creatievelingen uit om iets te maken binnen een thema. Vorige week was het thema ‘Lekker vies’ aan de beurt en liet ik je zien hoe je een schilderij vol liefde en herinneringen kunt maken.

Deze week is het thema ‘Licht’ aan de beurt. Ilse van Kreanimo is als bedenker van crea-cross de host. Kijk ook vooral even naar bijdrage. Melanie van BMelloW en ik zijn beide co-host. Ook Melanie heeft iets binnen dit thema gemaakt. Kom ook even naar haar creatieve uitspattingen kijken. En ik maakte dus een lichtjes met een verborgen boodschap

Elke week is er ruimte voor een gast-co-host. Wil jij ook co-host zijn? Geef dit dan door aan Ilse van Kreanimo.

Bewaren voor later

Pinterest - Lichtjes met een verborgen boodschapVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’. Maar kijk vooral ook even bij Kreanimo en BMellow of bij de Inlinkz Link Party die je in de onderstaande link kunt vinden. Onder deze knop mag je overigens ook diy’s (en recepten) delen die binnen dit thema passen…dit kan in de vorm van een blog, foto of filmpje zijn (dus ook als niet-blogger/vlogger kun je gezellig meedoen). De leukste inzending delen wij op Pinterest en op Instagram.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


16 thoughts on “Lichtjes met een verborgen boodschap

 1. Hallo,

  Wij gaan met de klas de waxinelichtjes met geheime boodschap maken. Echt superleuk idee. Heb nog wel een vraag. Heb je daar nog speciaal papier voor nodig, of zal dat niet in brand gaan als het kaarsje (bijna) op is?

  1. Ik heb gewoon papier gebruikt. Het papier werd bij mij (en bij mijn moeder, voor wie ik deze had gemaakt) niet verbrand. Het kaarsje brandt niet volledig op, waardoor er een laagje kaarsenvet op het papier blijft.

   Ik ben erg nieuwsgierig naar jullie creaties

  1. Ik heb ze hier destijds bij de winkel in ons dorp gekocht. Welk merk het was, weet ik eerlijk gezegd niet meer. Ze hadden een doorzichtige buitenkant, dat weet ik nog wel. Je kunt het zien doordat het was niet helemaal aan de lont vastzit.

   Als je die niet kunt vinden, kun je altijd nog de lichtjes nemen die je uit het houdertje kunt halen. Het papiertje kun je dan in het houdertje leggen en dan het kaarsje er weer in schuiven. Het nadeel is dan dat alles wat onder het rondje van de lont zit niet zichtbaar wordt, dus daar moet je dan omheen werken op het papiertje.

 2. Hallo Natascha, Ik heb er 1 gemaakt met gewoon printpapier. Echt prachtig en verrassend om te zien dat er een tekst door het kaarsenvet komt. Ik heb hem helemaal op laten branden en dat was geen succes. Het papiertje onderin vloog in de brand. Ik druf het dus niet aan iemand te geven. Heb je tips?

  1. Oh jee, dat is inderdaad niet de bedoeling. Dan werkt het blijkbaar niet bij elk kaarsje hetzelfde, want ik had hier geen last van. Misschien doordat bij mij het kaarsje niet volledig op brandde. Je zou kunnen proberen om er voor te zorgen dat de lont niet meer in contact kan komen met het papier. Je zou het gat een beetje groter kunnen maken, zodat deze niet tegen de lont komt.

   Verder ben ik gelijk gaan testen met een super klein strookje aluminiumfolie om het lontje. Ik heb geen waxinelichtje meer met een uitneembare lont, dus heb ik deze om de lont aan de bovenkant gewikkeld. Tot nu toe brandt het kaarsje nog mooi en gaat de folie mee naar beneden naarmate de wax smelt. Ik houdt je op de hoogte wanneer het kaarsje bij de bodem is…of hij dan volledig op brandt en hoe de vlam bij de bodem komt.

  2. Ik heb het getest…2x. Wanneer er een dun strookje aluminiumfolie om het lontje zit, blijft de vlam een stukje boven de bodem. De wax brandt niet volledig op, er blijft een dun laagje op de bodem. Je kunt de folie langs de bovenkant van het lontje bevestigen (op de wax dus), maar het kan ook aan de onderkant, voordat je de lont weer door de wax steekt.

 3. Ik kan niet de juiste waxinelichtjes vinden. Die van mij komen van de action en daarbij zit de lont echt vast. Weet iemand welke waxinelichtjes wel geschikt zijn, waarbij ik de lont er makkelijk uit kan halen? Ik heb het nu geprobeerd met de lont er nog in, dit kan wel maar vind het zonde dat je het rondje ziet zitten waar de lont aan vast zit. Hopelijk kan iemand mij helpen aan de juiste waxinelichtjes! ☺️

  1. Ik heb ze destijds in de winkel bij ons uit het dorp gevonden. Ik heb geen idee of ze die nog steeds hebben. Een merk kan ik zo niet zeggen, want de kaarsje die ik heb gebruikt zijn inmiddels op bij ons thuis.

   Online zoeken is echt een ramp, want je moet het kaarsje echt zien om te kunnen zien of de lont los is van de kaars en het houdertje.

   Zonder rondje van het houdertje is inderdaad mooier, maar als het niet anders is, kun je altijd nog een mooie boodschap om het rondje maken

 4. Hoihoi!!
  ik wil dit jaar voor kerst voor mijn klanten in plaats van kerstkaartjes graag deze lichtjes maken…
  Weet je ondertussen misschien heel toevallig al welke waxinelichtjes het zijn? ( ik heb er minimaal 200 nodig dus is wel fijn dat ik zeker weet dat het “systeem” gaat werken en ik niet de verkeerde waxinelichtjes inkoop…;) )
  Verder wilde ik je graag vragen of je ook een blanco printable hebt, waar ik dan misschien zelf iets in kan zetten?
  Ik kan op je website/pagina alleen maar de printable vinden met de quotes?

  groetjes en alvast bedankt,
  Tante Miek

  1. Ik ben ze niet meer tegengekomen, dus heb echt geen idee welk merk dit was.

   Voor een blanco template kun je een cirkel maken die even groot is als de diameter van de kaars (dus niet van het houdertje). In het midden moet je er dan nog wel even een rondje uit halen. Ik heb dat zelf toen in PowerPoint gemaakt. Dan is het een kwestie van meten en cirkels in het bestand zetten met die diameter. Ik heb daar zo geen printable voor.

 5. Update: Bolsius heeft nu zakken met 60 waxinelichtjes die geschikt zijn om te gebruiken. Deze waxinelichtjes hebben een rode lont en je kunt de kaars en de lont er uit halen. Deze waxinelichtjes hebben elk 6 branduren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *