Boomvriendjes, vriendjes voor in de kinderkamer

Boomvriendjes

De babykamer of kinderkamer inrichten is een bijzondere bezigheid. Je probeert de kamer van je (toekomstige) kleine zo leuk mogelijk te maken en hoopt dat het later ook in de smaak valt van de nieuwste aanwinst. Met boomvriendjes maak je de kamer al snel erg gezellig.

Inspiratie om Boomvriendjes te gebruiken

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden en nog meer fantastische ideeën. Het internet staat vol met voorbeelden om jou te inspireren. Ook op de inspiratie pagina van Boomvriendjes kun je heel veel inspiratie vinden. Op de negenmaandenbeurs was er zelfs een complete hoek ingericht om mensen te inspireren…erg leuk om te zien.

Veel variatie

Er zijn veel verschillende boomvriendjes waarmee je eindeloos kunt variëren. Zo is er bijvoorbeeld Ollie de uil, Tjilp en Tjerp de vogel, Daisy de vlinder en Dipper de egel. Ook is er nog een kale boom en zijn er blaadjes in verschillende kleuren, waarmee je een prachtige boom kunt maken die bij de kinderkamer past. En er is nog veel meer, wat te veel is om op te noemen…en het worden er steeds meer, want ze breiden constant uit.

Website en facebook

Op hun website kun je alle boomvriendjes en toebehoren rustig bekijken. Ze hebben ook voordeelpakketten waar meerdere boomvriendjes in zitten. Verder kun je er ook inspiratie opdoen aan de hand van foto’s, die mensen hebben opgestuurd, waarop ze hun creaties laten zien. Ook op hun facebook pagina kun je genoeg inspiratie opdoen. Hieronder zie je een impressie van onze creatie.

WP_20170624_13_15_01_RichWP_20170623_20_30_54_Rich (2)WP_20170623_20_39_00_RichWP_20170623_19_49_53_Rich

 

 

 

Bestellen

De boomvriendjes kun je hier bekijken en/of bestellen.

Op de babykamer

Het kamertje van de jongste is vrij klein, dus veel kanten kun je daar niet op. Het moest dus vooral rustig worden…al is dat eigenlijk een vereiste voor elke babykamer, zodat je kleintje er heerlijk kan slapen.

Een inspirerend behangetje

Wij lieten ons inspireren door behang waar ik erg verliefd op was; berkenstammen. Er is maar een muur die rustig is (zonder ramen, deur, hoeken, verwarming, enz), dus dat was de enige muur die geschikt was voor deze behang zonder dat het effect verbroken werd. De rest hebben we een lichte kleur behang gegeven die qua kleur goed bij de berkenmuur past. Meer hebben we eerst niet gedaan, omdat rust toch wel belangrijk is voor de kleine.

Een boom van behang

Toen ze zo oud was dat ze zelf lekker ging spelen en WP_20170624_13_15_18_Richmeer lette op haar omgeving, werd het tijd om wat meer te doen met haar kamertje. Van hetzelfde behang als de berkenmuur, heb ik een aantal stammen uitgeknipt. Hier heb ik vervolgens een boom van gemaakt. En toen was het kamertje klaar voor de finishing touch…

Lees ook: Bomen als muurdecoratie

De nieuwe bewoners

WP_20170624_13_15_27_RichNu ze sliep in een bos, moesten er natuurlijk ook bosbewoners in. En de boomvriendjes vond ik, al vanaf het eerste moment dat ik ze op de negenmaandenbeurs zag, de perfecte inwoners. Het zijn leuke bosdiertjes die door middel van een pin op de muur bevestigd worden, zodat ze iets van de muur af staan. En onze kleine meid is er dol op. Elke dag wil ze bij alle diertjes langs en moeten we de namen van deze dieren noemen…en daarna mag de lamp uit om te gaan slapen.

Op de kinderkamer

Jaloers

Nu de kleine meid zo veel leuke Boomvriendjes op de slaapkamer had, werd de grote meid een beetje jaloers. Nou, dat is natuurlijk niet nodig, want ook zij mocht gewoon Boomvriendjes op haar slaapkamer hebben.

Samen zoeken

We gingen samen op de website kijken naar welke dieren zij leuk vond en in welke kleur ze dan moesten komen. Ze vond er onwijs veel leuk…en ze moesten in allerlei verschillende kleuren, want ze vond alle kleuren mooi. Uiteindelijk hebben we een selectie gemaakt en hoefden we haar kamertje alleen nog maar klaar te maken voor haar nieuwe vriendjes.

Een make over

wp_20170623_20_31_31_rich-21.jpg

Haar kamer was nog heel neutraal. Ze wist elke keer maar niet hoe ze haar kamertje mooi wilde maken. Er hingen alleen nog maar roze gordijnen in en er stond een bedje en kledingkast in…maar verder was er nog niet veel, want ze was nog niet zo lang geleden verhuisd van de babykamer naar de grote meisjes kamer…en ze wist dus niet wat ze mooi vond voor op haar kamertje. Toen ze ook Boomvriendjes wilde, moest ook deze kamer een soort boskamertje worden. Maar deze slaapkamer kreeg meer een sprookjes gevoel. Ik schilderde twee grote takken op de muur vanuit het raam en schilderde er allemaal blaadjes en bloemen in. Ook maakte ik nog een muizenholletje op de kast en een bloemstengel op de deur. 

Toen de Boomvriendjes er waren, konden ze gelijk hun nieuwe bos in. En de grote meid leefde nog lang en gelukkig met haar nieuwe vriendjes.

Meer reviews?

Wil graag lezen over meer producten die wij hebben ‘getest’? Kijk dan vooral op de pagina ‘Mama test’.

2 thoughts on “Boomvriendjes, vriendjes voor in de kinderkamer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *