Chocolademelk bom

chocolademelk bom

Hoe gezellig zijn deze chocolade bommetjes? De buitenkant is van chocolade en in de bom zitten ook nog eens ingrediënten voor chocolademelk. Je hebt  met een chocolade bom altijd de juiste hoeveelheden voor een heerlijke chocolademelk. Je kunt er zelfs nog mini marshmallows in stoppen voor een extra feestelijk en verrassend effect. Zo wordt chocolademelk maken een heus feestje. 

Special effects

Het serveren van warme chocolademelk kan om een hele feestelijke manier door een chocolademelk bom te gebruiken. De chocolademelk bom zelf is al een feestje om te zien. Maar wanneer je de chocolade bal in het warme melk laat zakken, begint het feest pas echt. In dit filmpje kun je het feestje in de warme melk zien.

Feest

Verjaardag

De chocolade bommen kun je heel leuk gebruiken tijdens een verjaardagsfeestje. Ze maken van een kop warme chocolademelk een feestje. Hoe leuk is het om allemaal een chocolade bom in de warme melk te droppen bij het eten van de taart. 

Kerst

Maar ook tijdens een kerstdiner bijvoorbeeld zien de chocolade bommen er onwijs feestelijk uit. Je zou met een kerstdiner de bommen als kerstballen kunnen decoreren en deze als tafeldecoratie neer kunnen leggen op een mooie schaal.

Bruiloft

Voor de kinderen kun je mooie witte chocolade bommen maken, met een parelmoer of gouden glans krijgt het helemaal een sprookjesachtig uiterlijk. Je kunt er dan ook in accentkleur de namen op schrijven met chocolade wanneer je een vaste tafelschikking hebt. 

Gender reveal party/babyshower

Voor een gender reveal party (of babyshower) kun je er blauwe of roze mini marshmallows in stoppen. Wanneer iedereen de chocolade bom in de warme melk laat zakken, zullen er ineens allemaal gekleurde marshmallows zichtbaar worden wanneer de chocolade smelt. Ook kun je witte chocolade in de bom stoppen met een drup chocolade kleurstof in de kleur blauw of roze. De buitenkant kun je bij een gender reveal party de kleur van de babykamer geven, maar je kunt ook een helft blauw en een helft roze maken.

Chocolade kleuren

Het kleuren van chocolade gaat niet zomaar. Hier heb je speciale kleurstof nodig die geschikt is voor chocolade. Wanner je ‘gewone’ kleurstof gebruikt, wordt de chocolade namelijk korrelig en dof…en dat is nu net wat je niet wilt. Deze kleurstof is een gel en heeft een hoge concentratie. Hierdoor heb je weinig kleurstof nodig om een mooie levendige kleur te kunnen krijgen.

Vulling

Het makkelijkst is om de bommen te vullen met cacao en suiker. Je kunt er eventueel nog pumpkin spice (of andere smaakjes) aan toevoegen.

Kleur

Mocht je eigenlijk liever een witte chocolademelk willen maken of een gekleurde, dan kun je er beter witte chocolade in stoppen. Je kunt een reep chocolade raspen en dat er in stoppen, maar je kunt ook gebruik maken chocolade melts. Wanneer je de chocomelk zelf een kleur wilt gaan geven, kun je er een drupje chocolade kleurstof bij doen in de halve bol. Tijdens het roeren wordt de chocolademelk ineens omgetoverd in de gewenste kleur. Houd er wel rekening mee dat de melk dan goed heet moet zijn om al het chocolade te kunnen laten smelten.

Versieren

Je kunt de bommetjes versieren zoals jij dat zelf mooi vindt. Zo kun je ze in een thema maken voor bijvoorbeeld een feestje. Waar je wel aan moet denken is dat alles bij de smaak van de chocolademelk moet passen en ook makkelijk moet kunnen smelten.

Soorten decoratie

Persoonlijk vind ik het mooi om ze eerst in te spuiten met een mooie glanzende poeder (poederspray/sugerflair). Hierdoor krijgen de bommen al gelijk een feestelijk uiterlijk. Om kleuraccenten aan te brengen kun je gesmolten chocolade (die je ook weer kunt kleuren met speciale kleurstof) er in streepjes overheen maken. Dit doe je door een theelepeltje in de chocolade te dippen en deze snel heen en weer te bewegen boven de bollen. Nu je er gesmolten chocolade op hebt, kun je er ook iets op laten plakken…sprinkles bijvoorbeeld of eetbare glitter.

Het recept voor chocolademelk bommen

Ingrediënten voor 4 chocolademelk bommen
Bereiding

Laat de chocolade au bain marie smelten.

*Voeg eventueel chocolade kleurstof toe wanneer je witte chocolade gebruikt. (hier heb je maar weinig van nodig)

Smeer de rondjes in de mal in met chocolade.

Draai de mal alle kanten op, zodat de chocolade mooi verdeeld in de rondjes zit.

Zet de mal even in de koelkast en houdt de chocolade vloeibaar.

Smeer de rondjes nogmaals in en verdeel de chocolade ook weer door met de mal te draaien.

Zet de mal op de kop (op bakpapier) in de koelkast.

Wanneer de chocolade hard is, kun je de halve bollen uit de mal halen.

De pan die je zojuist hebt gebruikt kun je nu weer gebruiken. Zorg er voor dat de pan helemaal droog en warm is.

Zet de helft van de halve bollen kort op de kop op de warme pan, zodat de randjes mooi worden.

Zet deze halve bollen voor je neer met de opening naar boven.

Doe cacao en suiker (*en eventueel de pumpkin spice) in een kommetje.

Roer het goed door elkaar.

Verdeel het mengsel over de halve bollen.

Leg de mini marshmallows op het mengsel…in een bultje.

Smelt om de beurt de randjes van de overige halve bollen en zet deze gelijk op de gevulde halve bollen, zodat de gesmolten chocolade van de randjes gelijk als lijm kan fungeren.

Zet de bollen eventjes in de koelkast, zodat de chocolade van de randjes ook mooi hard is.

*Om de bollen te decoreren heb ik ze bespoten met poederspray (sugarflair), zodat ze een mooie kleurglans krijgen. De strepen zijn gemaakt van gesmolten chocolade. Tot slot kun je nog een paar sprinkles er overheen strooien, die blijven op de gesmolten chocoladestrepen plakken. De bollen laat je nogmaals even hard worden in de koelkast.

Maak jij ook een lekkere chocolade bommen?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel jouw creatie vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Bewaren voor later

Pinterest - chocolademelk bomVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Dol op koken (of eten)?

Houd jij er ook zo van om te koken of om te eten? Kijk dan vooral ook op de pagina ‘Mama kookt‘.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *