Een monster prullenbak

Monster prullenbak

Dat ik veel fantasie heb, is bekend. Ik zie overal wel iets in. De prullenbak blijft voor mij ook altijd een ding wat rommel op eet…en hij lust werkelijk alles. Tja, dan kun je er net zo goed echt een monster van maken. 🙂

Hongerige prullenbak

Telkens wanneer ik een prullenbak open en dicht zie gaan, vind ik het lijken alsof de prullenbak zijn mond netjes open en dicht doet om iets op te eten. Het leek mij wel leuk om van de klep nu eens echt een mond/bek te maken, zodat de prullenbak ook echt al het afval opeet.

Monster!

Ik heb nog even zitten dubben over de vorm waarin ik dit idee ging gieten. Ik zou er een dier van kunnen maken, maar dat vond ik niet zo goed passen bij de kleine meid. En poppetje zou ook nog een optie zijn, maar dat vond ik een beetje saai. Monsters passen wel bij haar en zijn niet saai (al had een dino ook goed bij haar gepast). Dus ik besloot er een meisjemonster van te maken…en dan wel een lieve natuurlijk 😉

De bek

Het belangrijkste werd de bek. Ik wilde de bek wel een beetje eng maken, omdat het een monstertje moest worden. Dus moesten er scherpe tandjes op. Maar om het monster niet te eng te maken, maakte ik de ogen vriendelijk.

Creatief

Ik heb de prullenbak vrij kaal gelaten, omdat hij op de het bureau van de kleine meid staat en daardoor nog best vaak verplaatst wordt. Maar anders had ik er denk ik nog wel armen aan gemaakt. Als je handig bent op de naaimachine kun je er een leuk truitje omheen maken en er op die manier armen en benen aan maken.

In de klas

Een monster prullenbak motiveert om afval weg te gooien…alleen daarom is het al leuk om een prullenbak monster in de klas te hebben.

Maar je kunt ook kleine monsterprullenbakjes gebruiken om te gaan sorteren. Op de buik van elk monstertje maak je een kaartje met daarop een kleur of een vorm…of een letter/cijfer. De monsters lusten enkel wat er op hun buik staat. De kinderen kunnen dan de monstertjes laten eten wat zij zo lekker vinden.

Materiaal

Niet elke stift blijft goed zitten op plastic. Vooral de stiften op waterbasis werken niet mooi op plastic en veeg je er ook makkelijk weer af. Stiften op alcoholbasis werken beter. Ik gebruikte permanent markers en twinmarkers.

Aan de slag

  • prullenbak van plastic (deze hebben wij bij de Action gekocht)
  • permanent markers en/of twin markers op alcohol basis (ook deze kochten wij bij de Action)

Kijk goed naar de vorm en de klep van de prullenbak. Bedenk dan hoe je het monster wilt vormgeven.

Teken eerst de mond/bek op de klep, let er hierbij op dat onder de opening de onderlip zit en op de klep de bovenlip.

Teken vervolgens de ogen en eventuele extra’s.

Kleur alles netjes in, zodra de tekenlijnen goed droog zijn.

Laat de prullenbak goed drogen voordat je hem gebruikt (dit gaat vrij snel).

Maak jij ook zo’n leuke monster prullenbak?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel jouw creatie vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

CreaKrea

Elke week is er een CreaKrea uitdaging, met elke week een ander thema. Het creatieve CreaKrea team bestaat uit Emmy van Webkonijn en mijzelf. Vorige week was het thema ‘Food’ en liet ik je zien hoe je een tas voor taart, pizza en ovenschotels kunt maken.

Deze week is het thema ‘Monster’ aan de beurt en maakte ik een monster prullenbak. Ben je benieuwd naar alle creaties? Kijk dan vooral in de linkparty en bij Webkonijn (haar link vind je onderaan in dit bericht). Wil je alvast aan de slag voor de linkparty voor volgende week? Gezellig! Het thema van volgende week is ‘Patterns’ (oftewel ‘patronen’).

Bewaren voor later

Pinterest - monster prullenbakVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’. Maar kijk vooral ook even in de linkparty waar je overigens ook diy’s (en recepten) mag delen die binnen dit thema passen…dit kan in de vorm van een blog, foto of filmpje zijn (dus ook als niet-blogger/vlogger kun je gezellig meedoen). De inzendingen delen wij op ons bord op Pinterest. De linkparty vind je overigens niet alleen hier, maar ook bij Webkonijn. Ook zij heeft een leuke creatie binnen dit thema gemaakt, dus kijk vooral ook even bij haar.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

3 thoughts on “Een monster prullenbak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *