Como Pop eierwarmers

Como Pop eierwarmers

Tijdens het Paasontbijt hebben wij blije eitjes aan tafel met de Como Pop eierwarmers…de eierwarmers kijken blij en de meiden zijn blij, want dit zijn toch wel hun favoriete kuikentjes.

Como Pop

Como PopOnze kleine meid is dol op Como Pop. Vooral de liedjes vindt ze erg leuk. Ze begrijpt niet echt wat er gezegd wordt (ik trouwens ook niet), maar dat is ook niet nodig. De beelden zeggen meer dan genoeg. Como Pop is een tekenfilmserie over kleine kuikentjes waarbij veel gezongen wordt. De onderwerpen van de tekenfilm (en ook van de liedjes) zijn niet zo doorsnee…en dat is ook gelijk de kracht van Como Pop. Zo wordt er vrolijk gezongen over poepen, snotjes en nog veel meer onderwerpen waar kinderen veel mee te maken hebben, maar eigenlijk niet echt behandeld worden.

Toen ik eierwarmers wilde maken, dacht ik gelijk aan de vrolijke kuikentjes die onze kleine meid zo blij maken. En zo werden de Como Pop eierwarmers een feit. Nieuwsgierig naar Como Pop? Hier is haar favoriete filmpje.

Naaien of plakken?

Je kunt de kleine onderdelen van de eierwarmers naaien, maar je kunt ze ook plakken. persoonlijk vind ik een genaaide afwerking mooier. Ikzelf heb de kleine delen eerst minimaal vastgeplakt en daarna netjes langs de randen vast genaaid.

Het lijfje moet je wel op elkaar naaien. Dit kun je doen met een stiksteek en daarna binnenstebuiten keren of met een kleinere naadwaarde en dan met een feston steek…deze keer je niet binnenstebuiten.

Materiaal keuze

Deze Como Pop eierwarmers zijn gemaakt van vilt. Vilt is niet alleen erg makkelijk qua afwerking, maar houdt het eitje ook nog warm.

Het patroon

Het patroon is te downloaden in het winkeltje. Dit documenten kost €1,00. Na het voltooien van de bestelling (en de betaling), kun je het patroon downloaden. Het patroon bestaat uit vier kuikentjes. Knip van elk kuikentje eerst het lijfje uit. Nadat je deze overgenomen hebt op het vilt, kun je de kleine onderdelen er uit knippen om te gebruiken als patroon. Het patroon is geschikt voor L/XL eieren, bij kleinere eieren zitten ze ruimer. Wil je ze passend maken voor kleinere eieren? Maak de eierwarmers dan ietsje smaller (het lijfje 1/2 van de omtrek) en maak ze ietsje korter aan de onderkant.

Aan de slag

Voor het maken van Como Pop eierwarmers heb je het volgende nodig:

  • patroon
  • schaar
  • vilt
  • naald
  • garen (verschillende kleuren die matchen met het vilt)
  • spelden
  • textiellijm
  • *eventueel textielstiften voor de blosjes op de wangen

Knip het patroon uit.

Neem het patroon over op het vilt in de gewenste kleur.

Knip alle delen uit en houd rekening met de naadwaarde waar nodig.

Ikzelf heb eerst alle klein delen er op geplakt voordat ik ze ging naaien. Zo wist ik zeker dat de kleine delen niet zouden verschuiven tijdens het naaien.

Naai alle delen met een stiksteek of dubbele rijgsteek op het lijfje. Let er op dat je sommige delen ook op de achterkant moet maken (eierdopje, haren, bloemenkrans). Let er ook op dat je sommige buikdelen onderaan in een zigzag moet vast naaien.

Knip de haren en de eierdop in zoals aangegeven op het patroon.

Borduur de wenkbrauwen en de bril op het gezicht.

Naai de pluimpjes die op de koppies zitten op de kop langs de bovenkant van het lijfje (op de goede kant).

Leg de achterkant en de voorkant met de goede kanten op elkaar.

Naai met een stiksteek langs de zijkanten…gelijk aan je genomen naadwaarde.

Knip hoekjes uit de onderkant (let er op dat je niet door de genaaide zigzaglijn van het buikdeel knipt).

Keer de eierwarmers binnenstebuiten.

Maak jij ook zulke leuke Como Pop eiwarmers?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Crea-cross

Elke week is er een crea-cross uitdaging. De crea-cross uitdaging is bedacht door Ilse van Kreanimo. Zij daagt elke week andere creatievelingen uit om iets te maken binnen een thema. Vorige week was het thema ‘Spelen’ aan de beurt en liet ik je zien hoe je simpele kleren voor Barbie kunt maken.

Deze week is het thema ‘Pasen’ aan de beurt. Ilse van Kreanimo is als bedenker van crea-cross de host. Kijk ook vooral even naar bijdrage…en haar favoriet van vorige week. Melanie van BMelloW en ik zijn beide co-host. Ook Melanie heeft iets binnen dit thema gemaakt. Kom ook even naar haar creatieve uitspattingen kijken. En ik maakte dus Como Pop eiwarmers

Deze week is onze gast co-host Suzan van KidsFunZone. Kijk je ook even bij haar? Elke week is er ruimte voor een gast-co-host. Wil jij ook co-host zijn? Geef dit dan door aan Ilse van Kreanimo.

Bewaren voor later

Pinterest - Como Pop eierwarmersVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’. Maar kijk vooral ook even bij Kreanimo en BMellow of bij de Inlinkz Link Party die je in de onderstaande link kunt vinden. Onder deze knop mag je overigens ook diy’s (en recepten) delen die binnen dit thema passen…dit kan in de vorm van een blog, foto of filmpje zijn (dus ook als niet-blogger/vlogger kun je gezellig meedoen). De leukste inzending delen wij op Pinterest en op Instagram.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

5 thoughts on “Como Pop eierwarmers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *