Saartje wil een taartje

Saartje wil een taartje

‘Saartje wil een taartje’ is een grappig verhaaltje over een konijntje die heel graag een taartje wilt. Tijdens haar zoektocht maakt ze allerlei bewegingen…en jij mag haar helpen. 

Het verhaal in het kort

Probeer bij dit vrolijke prentenboek maar eens stil te zitten…

In dit gezellige beweegtussendoortje gaat Saartje op zoek naar een taartje. Daarvoor moet ze kruipen, springen, draaien en nog meer. Met de extra tips kun je de bewegingen perfect afstemmen op het niveau van jouw peuter of kleuter (vanaf 1,5 jaar).

Over het boek

‘Saartje wil een taartje’ is een boek dat is geschreven door Mariska Bogaerds en is uitgegeven door Bewegenboog. Het boekje heeft een staand formaat en is ongeveer zo groot als een A4. De illustraties zijn vrolijk en minimalistisch. Alleen het belangrijke is getekend en daardoor worden kinderen niet te veel afgeleid door allerlei details op de achtergrond.

Onze ervaring

‘Saartje wil een taartje’ is een leuk boekje die uitnodigt om te bewegen. Het is een boekje wat ook zeer geschikt is voor in de klas of op het kinderdagverblijf.

De tekst bevat veel herhaling en heeft een vast ritme. Hierdoor is het de tekst voorspelbaar, wat kleine kinderen erg prettig vinden. De tekst nodigt uit om actief mee te roepen (“nee” en “ja” roepen).

In het verhaal gaat Saartje van alles doen en het boekje vraagt telkens of je haar mee gaat helpen. Hierdoor willen kinderen graag bewegen. Door de opbouw van het verhaal is het duidelijk wanneer kinderen mogen beginnen met bewegen en wanneer ze moeten stoppen.

Verder staan aan de binnenkant van de omslag van het boek nog twee heerlijke recepten voor worteltaart. Zo kun jij ook lekker mee smikkelen van het taartje van Saartje.

Aanrader of niet?

‘Saartje wil een taartje’ is niet alleen een aanrader voor thuis, maar ook voor scholen en kinderdagverblijven. Achter in het boekje staan nog suggesties voor extra activiteiten bij elke ‘oefening’. Hierdoor kun je het boekje ook gebruiken als ‘warming up’ voor bijvoorbeeld een gymles.

Meer weten?

Wil je weten hoe het hele verhaaltje gaat, dan kun je dit filmpje kijken waarin ik ‘Saartje wil een taartje’ voorlees.

Waar kun je ‘Saartje wil een taartje’ kopen?

‘Saartje wil een taartje’ is onder andere te koop via bol.com. En kost hier €17,95.

Bewaren voor later

Pinterest - Saartje wil een taartjeVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Dol op boekjes?

Ben je net als wij dol op lezen en voorlezen? Kijk dan ook even op de leespagina ‘Mama leest voor’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *