Como Pop

Como Pop

Een lief klein kuikentje en zijn vriendjes zet hier af en toe de boel op zijn kop. Want de liedjes van ‘Como Pop’ zijn vrolijk en dansjes zijn simpel. Wij zingen voortaan Koreaans.

Kort over Como Pop

Como is een kuikentje die samen met 3 vriendjes (waarvan 1 een meisje) en een wormpje allerlei avonturen beleeft. En de meeste avonturen zijn niet zo doorsnee…

Filmpjes

Como Pop is eigenlijk een tekenfilm serie. Helaas zijn niet alle afleveringen te vinden, maar er zijn toch een aantal te vinden. Dit is de eerste aflevering: De geboorte van Como. Wil je meer afleveringen kijken? Klik dan aan het einde van het filmpje door naar aflevering 2.

Liedjes

De liedjes zijn een stuk makkelijker te vinden. Wanneer je ‘Como Pop’ zoekt op youtube, stromen de filmpjes binnen en bijna allemaal zijn het liedjes. Dit zijn dan ook de filmpjes die de kleine meid het leukst vindt, want ze is dol op muziek. Haar favoriete liedje is het liedje over poepen…hoe kan het ook anders op die leeftijd. Deze kon ze al heel vlot helemaal meezingen.

Verder

Voor wie verder zoekt, komt ook nog andere filmpjes tegen. Zo zijn er namelijk ook filmpjes over verrassingseitjes en educatieve filmpjes en over spelletjes. Maar deze filmpjes zijn al even lastig te vinden als de afleveringen.

Wat vinden wij er van

De kleine meid is echt dol op Como Pop. En dat begrijp ik wel. De filmpjes zijn vrolijk en het verhaal is duidelijk te volgen doordat er niet overdreven veel in gepraat wordt…het beeld zegt eigenlijk al genoeg. Dat is ook wel nodig, want Como Pop is Koreaans…en dat verstaan we ( nog 😉 ) niet…al weet ik al wel wat het woord voor poep en scheet is.

Hier in huis wordt er meer naar de liedjes geluisterd dan dat er naar de afleveringen wordt gekeken, maar beide vindt de kleine meid erg leuk (en de grote meid stiekem ook wel). Waarom ze de liedjes zo leuk vind is eigenlijk al gelijk duidelijk. Er wordt namelijk gezongen over niet zo doorsnee onderwerpen. Poepen, plassen, overgeven, ziek zijn, tanden poetsen en nog veel meer onderwerpen uit het leven van een kind komen voorbij. En al die onderwerpen zijn in een leuk jasje gestoken met grappige filmpjes ter ondersteuning.

De liedjes zing je al vlot mee, ondanks dat ze dus Koreaans zijn. Je hebt eigenlijk geen flauw benul wat je nu precies aan het zingen bent. Het enige wat je weet is waar het ongeveer over gaat (want de tekst zal wel bij het filmpje passen…toch? En je weet ook dat je de rest van de dag die liedjes zingt, want de melodietjes zijn aanstekelijk vrolijk.

Lees ook: Como Pop eierwarmers

Meer inspiratie op Youtube-gebied?

Wil je kennis maken met meer leuke Youtube-kanalen? Kijk dan gerust op de pagina ‘Mama kijkt filmpjes‘. Maar je mag uiteraard ook een kijkje nemen op het ‘Mama Duizendpoot kanaal’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *