De cakesmash: wel of niet doen?

cakesmash

De cakesmash: wel of niet doen? De een vindt het geweldig, de ander vreselijk onverantwoord. Er zijn veel voors en veel tegens, maar wij vonden het onvergetelijk. 

Waarom zou je het wel doen?

Je kind wordt (bijna) een jaar en dat is toch een bijzonder moment. De allereerste verjaardag van je kind is een speciale gebeurtenis die bij jou als moeder waarschijnlijk toch wat emoties los maakt; je bent een jaar geleden bevallen en je kleine wordt zo rap groot en heeft al zo veel geleerd. Zo’n moment wil je toch een beetje leuk vast leggen. Een cakesmash geeft je zulke leuke en grappige foto’s waar je met veel plezier naar terug kijkt.

Lees ook: Mijn kind wordt 1 jaar oud

Waarom zou je het niet doen?

Je kind moet dit soort dingen natuurlijk wel leuk vinden, anders plaag je hem/haar er alleen maar mee en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Voor een leuk effect is gekleurde boter crème het leukst, al die kleurstoffen zijn natuurlijk niet erg goed voor je kind. Daarnaast leer je jouw kind op dat moment ook nog eens dat spelen met eten prima is…grappig zelfs. Dat moet je allemaal natuurlijk wel willen. Plus dat wanneer je het door een fotograaf laat doen, je voor een kort moment al makkelijk 200 kwijt bent…en dan moet je nog een outfit hebben en een taart en de juiste aankleding.

Een lieve hobbyfotograaf

Als ik mijn tante niet had, die hobbyfotograaf is, dan had ik het ook niet gedaan hoor, veel te duur. Maar ik heb het geluk dat mijn tante prachtige foto’s schiet en een speciale ruimte in haar huis heeft om foto’s te maken. Mijn zwangerschapsfoto’s en de newbornfoto’s heeft ze ook gemaakt en die zijn erg mooi geworden, dus de keuze om een cakesmash te doen was al snel gemaakt. En het wordt ook een stuk persoonlijker wanneer een bekende de gezellige, grappige momenten vastlegt.

De voorbereiding

Onze cakesmash was erg leuk. Het koste mij veel werk, dat wel, maar het was het absoluut waard. Ik ben niet zo van het tuttig en roze. En omdat ik het leuk vind om zelf kleding en speelgoed te maken, heb ik voor de cakesmash zelf de kleding, vlaggetjes en wat speelgoed voor de aankleding gemaakt. Ook de taart heb ik zelf gemaakt, want ik mag ook graag in de keuken lekker creëren.

Een thema kleur kiezen

Ik koos voor een niet alledaagse kleur voor meisjes: blauw (in combinatie met wit). Ik wou het wel duidelijk voor een meisje houden, maar niet tuttig en dan wel vrolijk.

De outfit

Van blauw katoen met witte stipjes heb ik een soort rock-and-roll jurkje gemaakt met een petticoat er onder en een bijpassend haarbandje.

De set aankleding

De vlaggetjes heb ik van dezelfde stof gemaakt. Omdat er nog wat stof over was (en tijd) heb ik er ook bijpassende blokjes en een knuffeluiltje bij gemaakt. Van wat lege dozen en verschillende soorten pakpapier in dezelfde kleurstelling heb ik een aantal cadeautjes gemaakt. In eerste instantie was het de bedoeling om er ook ballonnen bij te hebben, maar de kleine dame had meer oog voor de ballonnen dan voor de taart, dus moesten de ballonnen weg…het is immers een CAKEsmash 😉

De taart

Bij een cakesmash hoort natuurlijk een taart. Met deze taart moet flink gekliederd worden. Dit lukt het beste met botercrème. Het leuke van botercrème is ook dat je het in prachtige vormen kunt spuiten en dat je het in vele kleuren kunt maken. Ik heb zelf de taart in twee laagjes gemaakt, zodat de taart extra hoogte kreeg. De onderste laag heb ik met fondant bekleed en de bovenste laag met enkel botercrème.

Lees ook: Een simpele taart voor de cakesmash

Hoe de cakesmash verliep

Vol spanning wachtten mijn tante, mijn moeder (die lekker gezellig mee hielp) en ik af tot ze zich op de taart zou storten. Na even met de cadeautjes, blokjes en het uiltje te hebben gespeeld zag ze de taart eindelijk. Voorzichtig gingen het wijsvingertje en duimpje richting de taart. De blauwe boter crème werd gepakt en het werd in haar mondje gepropt. Ze deed haar uiterste best om het zo netjes mogelijk in haar mondje te krijgen…tja, dat is nou net niet de bedoeling op dat moment, maar toch was ik trots op haar dat ze zo netjes haar taart wou eten. De blauwe smurrie werd met alle focus geproefd. De oogjes wedden vervolgens groot en ze zei:”Hmmmm”. Haar handje ging al vlug weer naar de taart, ze had de smaak te pakken. Ze bleef wel netjes met twee vingertjes eten, maar gelukkig ging het mikken nog niet erg goed en werd het alsnog een lekkere smeertoet. Ze had er enorm veel plezier in en dat zie je ook echt op de foto’s.

Lekker samen met zus

Later kwam haar zus er nog bij. Ook voor haar had ik een rock-and-roll jurkje gemaakt van dezelfde stof met bijpassend haarbandje. Het was een echt feestje op die manier en ze hebben heerlijk samen van de taart gesmikkeld.

Ontsmurfen

Na de fotoshoot moesten de dames natuurlijk wel weer schoon worden. Ik vroeg me af of ze überhaupt nog ontsmurft zouden kunnen worden, want blauw waren ze zeker. De een ging in badje en de ander onder de douche. Na wat boenwerk van oma werden de dames gelukkig weer spik en span…superoma.

De ‘afterparty’

En als je denkt dat de pret daar eindigde…nou, dan heb je het mis. De grootste lol kwam een dag later. “Ik heb blauwe poep!”, klonk het schaterlachend door het huis. En nu we al ruim een jaar verder zijn, wordt er af en toe nog over de blauwe poep gepraat. Deze dag vergeten we dus nooit meer.

Dikke pret

Het heeft dus wat tijd en moeite gekost, maar wat hebben we een lol gehad en wat zijn de foto’s prachtig geworden. Ik ben mijn tante erg dankbaar voor de leuke herinnering en het fantastische resultaat.

Ben je in een feestelijke stemming?

Ben je dol op feestjes? Of zoek je misschien iets specifieks voor een feestje? Kijk dan vooral op de pagina ‘Mama viert feest’.

One thought on “De cakesmash: wel of niet doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *