Smartscope; een microscoop met je smartphone

smartscope

Als je klein bent valt er veel te ontdekken in de wereld. Wanneer je dan de kleine wereld vergroot kunt verkennen is dat erg interessant. Ravensburger maakt dat mogelijk op een hele leuke manier, namelijk met de Smartscope.

Wat is een Smartscope?

De Smartscope is eigenlijk een soort kastje met lenzen, verschuifbaar plateau en lampje. Ook horen hier nog wat attributen bij om er voor te zorgen dat jouw gekozen object goed bekeken kan worden, zoals een petrischaaltje, pincet, pipet en afdekglaasjes.

Ook zit er een boekje bij met de uitleg en suggesties en een grote poster met suggesties.

Hoe werkt een Smartscope?

Eerst zoek je iets wat je vergroot wilt bekijken. Als je eenmaal je object hebt geplaatst, plaats je het lampje op de juiste plek (boven of onder). Vervolgens pak je de smartphone of tablet en kun je jouw object vergroot bekijken via de camera en er zelfs een foto van maken.

Wat kun je allemaal bekijken?

Je kunt eigenlijk van alles bekijken, mits het maar klein is. Je kunt zelfs slootwater bestuderen en kijken of daar ook beestjes in zitten. Water kun je afdekken met een afdekglaasje, maar als er (voor het blote oog zichtbare) beestjes in zitten dan doe je dat natuurlijk niet. Maar ook blaadjes, gras, eten en levenloze dingen zijn erg spannend om ‘van dichtbij’ te bekijken.

Wat vinden wij er van?

Het kost eventjes wat tijd om de Smartscope in elkaar te zetten, maar dan heb je er best wat lol van. Je kunt hem zelfs meenemen naar het bos, zodat je tijdens een boswandeling gevonden dingen en dode diertjes kunt bekijken. Maar ook in huis en in de tuin valt er genoeg te ontdekken. Wanneer je (dode) diertjes bekijkt, is dit erg leuk om daarnaast over dat diertje te lezen in een kinderencyclopedie. Zo leren je kinderen niet alleen een heleboel, maar kun je de angst voor kleine kriebelbeestjes ook verminderen.

Lees ook: Angst voor kriebelbeestjes

Kopen?

Wil je ook je smartphone gebruiken als microscoop? De Smartscope is voor €29,99 bij bol.com te koop.

Meer reviews?

Wil graag lezen over meer producten die wij hebben ‘getest’? Kijk dan vooral op de pagina ‘Mama test’.

One thought on “Smartscope; een microscoop met je smartphone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *