De doe’s gek beurs in Zwolle

does gek beurs

Dit jaar gingen wij op de laatste dag naar de Doe’s gek beurs. We gingen met twee jonge meiden en een aantal verwachtingen die door het jaar ervoor waren opgebouwd. Het liep niet helemaal zoals verwacht, maar desondanks hebben we een leuke dag gehad.

De verwachtingen van de Doe’s gek beurs

Vorig jaar was mijn man met de grote meid naar de Doe’s gek beurs geweest. Ikzelf en de kleine meid waren toen niet mee, omdat de kleine meid op dat moment erg ziek was van haar doorkomende kiesjes. Als Lego-fan baalde ik best, want er waren toen maar liefst drie hallen gevuld met Lego activiteiten. Dit jaar moesten we dus wel echt mee, want al dat Lego wilde ik ook wel zien.

Lees ook: Op vakantie naar Legoland Billund (als borstvoedende moeder)

Een kleine teleurstelling

Vol verwachting liepen we naar binnen bij de Doe’s gek beurs. Wat hadden we veel zin om tussen al dat Lego te struinen. Helaas werd deze verwachting snel gebroken. In plaats van 3 hallen, was er maar 1 hal met Lego! Veel van de Lego was ‘kijk Lego’. En de Lego die er te koop was, was vaak boven een normale prijs die je online betaalt. We hadden graag even iets leuks gekocht, maar het mocht helaas niet zo zijn.

Heel veel lol

Ondanks de teleurstelling hebben wij er ons prima vermaakt die dag. Er waren veel verschillende hallen waar je allerlei dingen kon doen.

Springkussens/kermis

De eerste hal waar wij kwamen was de hal die vol stond met springkussens, een draaimolen, reuzenrad en nog veel meer. De kleine meid keek haar oogjes uit en riep “Waaaaaauw’. In deze zaal hebben ze zich uren vermaakt. De meiden hebben heerlijk gespeeld in de springkussens en de kermisattracties. Ook was er een kleine kinderboerderij waar ze allerlei dieren konden aaien. Er was nog een podium met allerlei optredens en voorstellingen en er was nog een ‘meet and greet’ hok waar je verschillende youtube-helden kon ontmoeten. De grote meid heeft haar heldin Bibi ontmoet en zelfs even met haar mogen kletsen. Als aandenken heeft ze een kaart met handtekening gekregen. Deze dag vergeet ze nooit meer.

Circusschool

In een andere zaal kon je allerlei circusactiviteiten doen. Je kon er in een trapeze en leren jongleren. Er waren mensen op eenwielers en nog twee verschillende bouwhoeken. Ook was er een dreumeshoekje waar de allerkleinsten heerlijk konden spelen.

Game room

De volgende hal was omgetoverd tot game room. Hier kon je hoofdzakelijk lego dimensions spelen, maar ook nog andere spelletjes, zoals ‘Just Dance’ en ‘Band Hero’. Toen de meiden gingen dansen bij ‘Just Dance’ kwam er toevallig een youtube-held kijken waardoor het ineens heeeeeeel druk werd (dat geluk hebben wij dan weer).

Cartoon network bioscoop

In de Cartoon network bioscoop kon je lekker relax naar Cartoon network kijken. Hier zijn wij enkel even om het hoekje wezen kijken, want wij vonden dit een beetje zonde van de tijd die we daar door konden brengen.

Eten en drinken

In de zaal met de springkussens en de kermis kon je poffertjes of patatjes eten. Ook is er tussen de hallen een restaurant waar je patatjes kunt eten. Een heel gezond uitje is het dus niet…tenzij je zelf iets gezonds mee neemt. Wel kun je er ook water, sap en ranja kopen. Ach, het hoeft ook niet altijd gezond te zijn natuurlijk. Maar een gezonde optie was wel fijn geweest…of iets meer afwisseling.

Voorzieningen

Vlak bij de ingang zitten de toiletten. Dit waren ook de enige toiletten die wij hebben gevonden. Als je oefent met zindelijk worden is het misschien wel handig om toch extra luierbroekjes mee te nemen, want je bent er niet zo 1,2,3 en je moet af en toe ook wel even wachten. In de invaliden wc kon je je kind verschonen, maar ook hier moest je telkens best lang wachten.

Als mama die 2 jaar borstvoeding heeft gegeven kijk ik nog steeds of je ergens een beetje rustig borstvoeding kunt geven. Hier was geen aparte ruimte om borstvoeding te geven. Ook waren er niet veel rustige hoekjes. De rustigste plek was in het restaurant en in de Cartoon network bioscoop, maar erg ideaal is dat natuurlijk niet.

Gaan we volgend jaar weer naar de Doe’s gek beurs?

Ach, het was best vermakelijk. Als je in de buurt woont ga je er misschien wat sneller naartoe dan dat je uit de buurt woont. Wij moesten drie kwartier rijden, wat nog redelijk te doen is. Maar voor de Lego hoef je het dus niet meer te doen. Het ging de meiden vooral om de springkussens en de minikermis. Dan kun je ook kijken of deze activiteiten er dichterbij zijn. Gaan we volgend jaar weer? Ik heb geen idee. Dat ligt denk ik helemaal aan het aanbod en wat er verder nog te doen is tijdens de herfstvakantie.

Meer uitjes met kinderen?

Ben je op zoek naar nog meer uitjes met kinderen? Kijk dan vooral op de pagina ‘Mama gaat op pad‘.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *