De favorieten van de Creatieve Linkparty: pompoen

creatieve linkparty favorieten - pompoen

De Creatieve Linkparty: Pompoen loopt op zijn einde. Er zijn prachtige creaties gedeeld en daar zijn we heel dankbaar voor.

Creatieve Linkparty: Pompoen

Aan het begin van deze maand zijn we de Creatieve Linkparty gestart in het thema pompoen. Er zijn 42 creaties die mee hebben gedaan deze maand en dat vinden wij super gezellig! Wat een inspiratie krijg je van al die creaties! En bij al die verschillende werken horen ook verschillende favorieten. Ik zet alle favorieten op een rijtje. Elke favoriet is overigens weer te volgens via de linkjes in de tekst.

Mijn favorieten top 3

Favorieten creatieve linkparty pompoen

Hieronder vind je mijn persoonlijke top 3.

  • #1: Mijn nummer 1 is de kaart van Meldiy. Zij maakte prachtige Halloween figuurtjes van strijkkralen. Wij zijn hier in huis dol op Halloween en de meiden mogen graag met strijkkralen leuke dingen maken. Dankzij de mooie gedetailleerde foto’s kunnen de meiden deze leuke figuurtjes ook makkelijk zelf namaken. Die pompoen vind ik echt heel gaaf geworden. En door een kraaltje weg te laten kunnen we ze dan leuk ophangen als Halloween versiering.
  • #2: Mijn nummer twee is de creatie van Creaaas. Zij maakte hele leuke pompoenstempeltjes van foam. Ze maakte een stempel van een pompoenvorm en een stempel van de lijnen van de pompoen. Zij heeft de stempels zelfs nog gecombineerd! Ze gebruikte deze dus op verschillende manieren met een fantastisch mooi resultaat. Met inkt, ecoline en verf kun je goed met foamstempels stempelen. Ze legt stap voor stap uit hoe ze de stempels heeft gebruikt voor haar pompoencreatie.
  • #3: Mijn nummer 3 is de decopatch pompoen van Crea met kids. Zij versierde pompoen van papier maché met de decoupatch techniek. Met deze techniek plak je kleine stukje papier een voor een op iets. Je gebruikt hiervoor een speciale lijm (mod podge). Mod podge kun je kopen, maar kun je overigens ook heel simpel zelf maken door witte lijm/houtlijm met water te mengen. Het voordeel van het gebruiken van mod podge is dat het goed plakt, maar ook mooi aflakt. Zo blijft jouw paperpatchwork kunstwerk nog heel lang mooi. De pompoen heeft een hele andere uitstraling gekregen door de decopatch. En het leuke is dat kinderen dit ook heel makkelijk zelf kunnen doen.

Badge

Sta je in mijn top 3? Dan heb je de titel ‘Favoriet’ verdient en ontvang je een badge. Deze mag je bij jouw creatie plaatsen. Het is zeker niet verplicht, maar het is natuurlijk wel leuk. Zo kan iedereen zien dat jij hebt meegedaan aan onze linkparty en dat jouw creatie benoemt is tot favoriet. Tof toch?

Wil je als winnaar de badge graag in een groter bestand ontvangen? Reageer dan onder dit bericht en ik stuur hem gelijk naar je toe.

Favoriet in de linkparty

Inlinkz - ElsaRblog pompoen

De creaties met de meeste ‘kliks’ in Inlinkz is de creatie van ElsaRblog. Zij legt uit hoe je mooie 3D bloemen op een pompoen kunt maken. Normaal gesproken gebruik je deze techniek op een kaartje, maar zij deed dit op een pompoen. Zo leuk, want zo heb je een mooi versierde pompoen zonder dat je hier gaten in hoeft te maken. De pompoen kun je op deze manier dus mooi bewaren voordat je hem gaat gebruiken voor een heerlijk recept. Al moet je heb dan natuurlijk niet gaan verven, want dan komt dat in het eten…al vind ik een geverfde pompoen wel mooier wanneer je er een kunstwerk van gaat maken.

Favoriet op Pinterest

Pinterest - Linspiration pompoen

Op onze Creatieve Linkparty Pinterest bord is de best bekeken pin een pin van Linspiration. Zij laat hierin zien hoe je vrij simpel een prachtige pompoen kunt tekenen. Hierin kun je aan de hand van de stap voor stap foto’s en de stap voor stap werkbeschrijving zelf heel makkelijk een pompoen kunt tekenen met diepte. De tekening zou je kunnen maken voor een leuk herfstig kaartje of voor een mooie herfstige pagina in de bullet journal. En ook in de klas is dit een leuk werkje voor de jonge kinderen. Vooral door de stap voor stap foto’s kunnen de jonge kinderen het makkelijk nadoen en zo een nieuwe techniek leren.

Favoriet op Instagram

Instagram - Creaaas pompoen

Op Instagram is de ‘post’ met de meeste hartjes de inzending van Creaaas. Zij maakte namelijk super schattige pompoenen van klei. Hierin stak ze een paperclip, zodat het een houder is voor kaartjes en foto’s. Ik heb er nooit aan gedacht om een paperclip op die manier te gebruiken. Heel slim. En het ziet er ook zo gezellig uit. Het leuke aan het werken met klei is dat je dan ook vrij makkelijk allemaal verschillende soorten pompoenen kunt maken in allerlei herfstige kleuren. Dit is trouwens ook weer een heel leuk werkje voor in de klas.

Nog meer favorieten

Natuurlijk ben ik niet de enige met favorieten. Ook Webkonijn, MelDiy, ElsaRblog en Linspiration hebben hun favorieten. Wil je weten wat hun favorieten zijn? Check dan vooral hun social media (en vergeet niet even op ‘vind ik leuk’ te klikken). Wil je niets missen van de komende linkparty’s? Volg ons dan op Facebook en/of Instagram. Op Instagram gebruiken wij trouwens de #creatievelinkparty. Deze # kun je gebruiken bij jouw deelname (zo kunnen wij jouw creatie makkelijk vinden) en je kun de # ook volgen om op de hoogte te blijven.

Volgende maand

handbreien

Bij een nieuwe maand hoort een nieuwe Creatieve Linkparty. In de maand oktober vieren wij feest met het thema ‘Wol’. Heb jij leuke creaties binnen dit thema? Of wil je ook graag werken met dit thema? Kom volgende maand gezellig meedoen. Deze linkparty vind je straks hier. Ook dit feestje blijft open tot het einde van de maand.

3 thoughts on “De favorieten van de Creatieve Linkparty: pompoen

  1. Zo leuk om ook hier mijn creaties als favoriet terug te zien. Ik heb een badge bij mijn creaties geplaatst op mijn site. Het wordt al een aardige verzameling zo! Leuk die creatieve ideeën ook van anderen te zien en te maken! Groetjes, Agnes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *