Op de camping in Luxemburg

Op de camping in Luxemburg

We waren al eens met z’n viertjes naar het buitenland op vakantie geweest. Maar daarna bleven een tijdje liever dichterbij huis vanwege het ‘fantastische’ slaappatroon en slaapgewoonte van de kleine meid. Maar afgelopen zomer trokken we de stoute schoenen aan en gingen we naar het buitenland…op de camping in Luxemburg.

Huisje, caravan of tent?

Geen caravan!

Toen we eenmaal hadden besloten om op vakantie te gaan naar Luxemburg, rees de vraag waarin we dan zouden verblijven. Een caravan viel voor ons gelijk af. We wilden wel het gevoel hebben van aparte ruimtes en wilden ook niet met een groot gevaarte op de weg die ons ervan zou weerhouden om lekker snel te kunnen rijden.

Met de tent?

Een paar jaar ervoor hadden we het al eens gehad over op vakantie gaan in een tent. Dit geeft wel het meest een kampeergevoel. Maar was dat met twee kleine meiden wel zo handig? Vooral met een kleine meid die dramatisch is met slapen.

Toch een huisje dan?

We waren niet erg vroeg met het boeken van een vakantie. Veel leuke campings waren dan ook al volgeboekt in de periode dat wij op vakantie wilden. Maar naast dat het bijna overal al volgeboekt was, vonden we het ook erg duur. Misschien dan toch maar geen huisje?

Uiteindelijk werd het toch een tent

We besloten ons toch iets meer te verdiepen in het kamperen met een tent. We kwamen al snel tot de conclusie dat dit het eerste jaar ongeveer net zo duur zou zijn als in een huisje verblijven…we moesten namelijk alles nog aanschaffen. Maar alle keren erna zou het aanzienlijk goedkoper zijn, omdat we dan alles al zouden hebben. En met een tent hadden we nog volop de keuze qua camping.

De tent en de andere kampeerspullen aanschaffen 

Een goede tent is het halve werk

We kochten een mega grote tent (Redwood Birch voor 6 personen) zodat we ieders onze eigen slaapcabine zouden hebben waarvan 2 cabines makkelijk om te toveren zijn tot 1 grote cabine. Onze kleine meid slaapt namelijk een groot gedeelte samen, maar start alleen. Zo konden we dit ritueel behouden. Ook biedt deze constructie veel mogelijkheden voor de komende jaren. De voortent moest ook ruim zijn. Wanneer het zou regenen, moesten we wel een beetje ruimte hebben om ons in de tent te vertoeven. Ook moest het keukentje onder dak passen zonder dat we dan de hele tijd op de meiden moesten blijven letten.

Er kan nog meer bij…

Verder moesten we nog een keukentje, kooktoestel, pannen, servies, bestek, ruime koelbox, luchtbedden, opvouwbare kastjes en nog veel meer aanschaffen. Oh, en uiteraard nog een afgesloten aanhangwagentje waar we heel wat spullen kwijt konden (die kochten we tweedehands, want die dingen zijn pas echt duur). Al met al was het niet goedkoop (en dan hadden we nog het geluk dat we flinke korting hadden op de tent), maar met een fatsoenlijk huisje waren we dat bedrag ook wel kwijt geweest. We dachten maar zo: de volgende vakantie is lekker ‘goedkoop’.

Welke camping?

De spullen waren er, maar de camping was nog niet geregeld. Best spannend natuurlijk, maar omdat we een grote tent wilden moesten we eerst zeker weten hoe veel ruimte we nodig zouden hebben. De keuze viel al snel op familiecamping Simmerschmelz. Deze camping wordt gerund door een Nederlandse familie, waardoor we gewoon lekker Nederlands konden praten (dat was ook wel fijn voor de meiden). Verder viel er op de camping ook wel aardig wat te beleven, dat was ook erg fijn. Vooral de kinderanimatie viel bij de meiden erg in de smaak…elke kikker is nu ‘Kikker Simmi’.

Activiteiten op de camping

Op de camping was dus de animatie dus een grote hit. Bijna elke ochtend worden de kinderen opgehaald om in de grote tent te gaan knutselen. ‘s Middags gaan ze vaak ook nog eens iets leuks doen en ‘s avonds wordt er een verhaaltje verteld en is er een kinderdisco. Ook worden er activiteiten voor tieners en volwassenen georganiseerd. (Alle activiteiten zijn trouwens niet verplicht en je kunt gewoon aanschuiven als je mee wilt doen…sommige activiteiten zijn tegen een kleine vergoeding.)

Verder is er een zwembad (gevuld met water van de bergbron…dus ‘s morgens nog wel best koud) met een speeltuin, zandbak en springkussen. Er is ook een restaurant met een podium waar af en toe een bandje speelt.

Activiteiten buiten de camping

Buiten de camping hebben wij ons heel goed kunnen vermaken. Er zijn ontzettend veel kastelen in de buurt die je kunt bezichtigen…en ook veel kasteeltuinen die gratis te bezichtigen zijn. De camping staat in het bos waardoor je ook prachtige natuurwandelingen kunt maken.

Het ‘Science centre’ was een van de leukste uitjes die we hebben gemaakt. Kinderen zijn hier meer dan welkom om alles lekker uit te proberen en kennis te maken met de wetenschap. Er zijn ook lezingen (in verschillende talen en onderwerpen, hiervoor kun je het beste op de agenda kijken). Je kunt gewoon aanschuiven en kijken. Ik had het geluk dat de lezing over elektriciteit ging en er stond een prachtige kooi van Faraday en spoel van Tesla. Ondanks dat die lezing in het Luxemburgs was, heb ik mij prima vermaakt en heb ik veel geleerd over hoe je dit onderwerp op een hele leuke manier kunt behandelen in de klas. We hebben ons alle vier ontzettend goed vermaakt hier.

In Luxemburg (de stad) staat ook een natuurhistorisch museum waar je met veel plezier kunt rondlopen. En er staat ook een prachtige oude kerk waar je meer dan welkom bent om te komen kijken.

Omdat we toch al in het zuiden zaten, vonden we het wel de moeite waard om een uitstapje naar België te maken. We gingen naar Plopsa Coo. Het was er die dag wel ontzettend warm, maar wat hebben ze genoten. Dit is een heel leuk park wanneer je met kleine kinderen op pad gaat.

Op de camping in Luxemburg was onvergetelijke vakantie

We hadden maar voor een weekje geboekt. Maar ondanks de grote hittegolf hebben we het zo leuk gehad, dat we onze vakantie toen hebben verlengd (helaas kon dat maar met 2 nachtjes). Het was zeker voor herhaling vatbaar…de meiden roepen af en toe al dat ze weer naar Simmi (Luxemburg) op vakantie willen.

Meer uitjes met kinderen?

Ben je op zoek naar nog meer uitjes met kinderen? Kijk dan vooral op de pagina ‘Mama gaat op pad‘.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *