De knikkerbaan van Hubelino

Hubelino knikkerbaan

Hier in huis wordt er graag met Lego en Duplo gespeeld. De knikkerbaan onderdelen van Hubelino zorgen voor net even een beetje extra uitdaging en extra spelmogelijkheden.

Bouwen met Duplo

Voor iedereen die het nog niet weet: wij zijn hier in huis allen Legofan. De meiden vinden het altijd nog erg leuk om met Duplo te bouwen, al hebben ze ook genoeg Lego. Hun Lego staat op hun eigen kamer en de Duplo staat in een kast in het speelhoekje in de woonkamer. Hierdoor is het aantrekkelijker om met Duplo te gaan spelen wanneer je samen wilt spelen. De meiden hebben hele verhalen en maken mega bouwwerken. Af en toe een beetje extra uitdaging is dus wel leuk.

Een knikkerbaan

De kleine meid wilde wel een knikkerbaan. Dit leek mij een mooie gelegenheid om de Duplo collectie uit te breiden. Het is een prachtige manier om meer te leren over oorzaak en gevolg en over zwaartekracht. Helaas heeft Lego zelf geen knikkerbaan onderdelen. Maar Hubelino heeft dit wel!

Combineren

Hubelino heeft dozen met enkel de knikkerbaan onderdelen. Om er ook daadwerkelijk een knikkerbaan mee te kunnen bouwen, heb je dus ook blokjes nodig. Nu heeft Hubelino ook blokjes, maar als je al Duplo hebt (zoals wij), dan is het niet nodig om die blokjes ook nog weer te kopen, want ze passen perfect op de Duplo blokjes.

Wat vinden wij er van?

Prijs

De prijs vind ik wel wat aan de hoge kant. Vooral omdat je het ook nog met Duplo moet combineren. Voordat je een knikkerbaan kunt maken moet je dus wel even in de buidel tasten. Nu hebben wij al een flinke collectie Duplo (een kast vol), dus een aanvulling valt nog redelijk mee. Om uit te proberen kochten wij de Wij hebben de Hubelino knikkerbaan van 55 onderdelen. Deze set heeft genoeg onderdelen om een redelijk lange knikkerbaan te kunnen maken en biedt genoeg mogelijkheden om lekker te variëren. Vergeleken met de kleinste sets valt het prijsverschil ook nog best mee ten opzichte van de hoeveelheid onderdelen.

Variatie

Er zitten best veel verschillende soorten onderdelen in een doos. Er zitten verschillende soorten bochten in, verschillende hoogte blokjes, tunneltjes en ook verschillende lengtes rechte delen. In de set die wij hebben zitten ook nog eens vier verschillende balletjes. Hierdoor kun je ook de baan laten overlappen.

Speelplezier

De knikkerbaan is leuk om te bouwen. Kinderen leren hiermee probleemoplossend te handelen. Ze zien oorzaak en gevolg en moeten soms ook al vooruit denken. Tussendoor kan de knikkerbaan al getest worden om te zien of er problemen zijn in de baan. Zo kwamen de meiden er achter dat je twee onderdelen beter aan elkaar vast kunt maken door er een blokje onder te zetten waar de beide onderdelen op zitten. Dit zorgde voor een hele andere bouwtechniek. En hoe leuk is het wanneer jouw baan uiteindelijk goed lijkt te werken.

Extra uitdaging

Voor extra uitdaging is het leuk om een gebouw te maken van Duplo waar een knikkerbaan overheen past. Zo hebben wij eens een boerderij gebouwd met een complete knikkerbaan over de verschillende etages van het huis, over de stallen, naar de hokken en tot slot naar de wei. De grootste uitdaging hierbij was nog wel dat alle deuren en ramen niet geblokkeerd mochten worden.

Filmpje

Het is al weer twee jaar geleden dat we dit filmpje gemaakt hebben. De kleine meid vond toen liedjes over de kleuren erg leuk. Dat hebben wij gecombineerd met de knikkerbaan. Het filmpje kun je hier bekijken.

Lego of Duplo?

Nu hebben wij de knikkerbaan die past op Duplo, maar Hubelino heeft ook knikkerbaan onderdelen die passen op Lego. Door de vele verschillende onderdelen van Lego kun je hiermee een knikkerbaan maken met veel meer uitdaging dan de knikkerbaan met Duplo.

Kopen?

De onderdelen van de knikkerbaan van Hubelino is onder andere verkrijgbaar bij bol.com. De prijs ligt zo’n beetje tussen de €35 en €120.

Bewaren voor later

Pinterest - Hubelino knikkerbaanVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Meer reviews?

Wil graag lezen over meer producten die wij hebben ‘getest’? Kijk dan vooral op de pagina ‘Mama test’.

Op zoek naar meer speelplezier?

Ben je dol op spelletjes? Of wil je meer speelideetjes? Kijk dan op de pagina ‘Mama speelt’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *