De misbaksel tag

de misbaksel tag

Wanneer je (vaak) in de keuken staat, verschijnt er zo nu en dan een misbaksel. Zo ook bij mij. Soms omdat ik niet op let en soms omdat ik gewoon niet grafisch genoeg ben…of gewoon door gebrek aan ervaring. In de ‘misbaksel tag’ deel ik mijn verhaal over mijn misbaksels. Lees je mee?

Tag, you’re it

Ik ben getagd door Pauline van ‘Aardappels, groente & vlees’  Zij daagt mij uit de ‘misbaksel tag’ in te vullen. Dit is een vragenlijst over mislukkingen in de keuken. 

Normaal zie je enkel de gerechten die wel zijn gelukt. Dat is niet zo raar natuurlijk, want wie wil er nu een recept van een mislukt gerecht? Maar hierdoor lijkt het net alsof er nooit iets mis gaat in de keuken…nou niets is minder waar! Daarom beantwoord ik met alle liefde de vragen van de ‘misbaksel tag’ en deel ik mijn misbaksels graag met je

De misbaksel tag:

Hoe vaak sta je in de keuken? En hoe vaak eindigt je gerecht in een misbaksel?

Ik sta iedere dag in de keuken…op de dagen na dat we ergens anders eten natuurlijk. Het gezin zal toch elke dag moeten eten. En ik maak het met alle liefde klaar. Maar doordeweeks is dit vaak een kwestie van even opwarmen, omdat ik het weekend al alles gekookt heb en per dag plezier in de vriezer heb gestopt.

Lees ook: Slim koken, de nieuwe insteek die veel bespaart

Mijn gerechten eindigen vrijwel nooit (meer) in een misbaksel. Maar dat komt vooral doordat ik deze gerechten al vaak heb gemaakt en veel keuken-ervaring heb. Als er al iets mis gaat, dan is dat vaak doordat ik afgeleid ben door de meiden en vergeet het vuur zacht/uit te doen…hallo zwarte korst (en hallo patatjes of pannenkoeken).

Welk recept dacht je echt even te gaan nailen, maar werd een absolute fail?

Ik wil nog altijd graag een mooie taart maken. Mijn pech is dat wat in mijn hoofd zit, nooit op ‘papier’ komt zoals het in mijn hoofd zat. En dat is met fondant net als met papier blijkbaar. Ik wijt het aan mijn tekenvaardigheden…daar is een groot gebrek aan.

Maar ik zal het altijd blijven proberen. Ooit zal er iets moeten lukken…toch?

Bakken met kinderen:
A: Jippie Ja Jeej, leuk!
B: Over misbaksels gesproken…

Ik vind het erg gezellig om met de meiden in de keuken te staan. Maar het is niet altijd even haalbaar qua techniek of qua tijd. Vooral de kleine meid wil heel graag helpen en kijkt ook vaak toe hoe ik alles klaar maak. Nu ze een ‘Kiddicutter‘ heeft, wil ze mij nog liever helpen, want zij kan ook best snijden hoor! Laatst mochten de meiden mij beide helpen. Zij sneden het kouseband terwijl ik de rest van de boemboe maakte. Ze waren heel trots op zichzelf en het was erg gezellig…maar we aten wel een uur later. Soms moet je er een beetje voor over hebben

Liever een misbaksel van een taart dan een diepvriestaart serveren op je verjaardag?

Ik maak het liefst zelf taart. En elke keer wordt het dus echt niet zoals ik het in mijn hoofd had. Maar ik maak het met liefde en de meiden zijn elke keer nog erg blij met hun taart. Lego-taart en boomstam-taart vielen nog wel mee…maar de unikitten taart was nog niet helemaal zoals het de bedoeling was, die leek meer op een konijn en de hoorn leek meer op een gouden drol. Ach, zolang de meiden blij zijn, ben ik dat ook.

Zelf recepten verzinnen of bestaande recepten maken?

Ik verzin graag zelf recepten of ik pas bestaande recepten aan naar mijn eigen smaak.

Soms ontstaan zelfverzonnen recepten een beetje per ongeluk doordat ik die dag aan cupboard cooking deed. En soms voel ik mij creatief en struin ik door de supermarkt naar waar ik zin in heb en bij elkaar vind passen.

Wanneer ik een recept verander, dan is dat vaak omdat de basis mij dan wel wat lijkt, maar de rest niet echt naar mijn smaak is…of omdat ik (heel arrogant) denk dat ik het beter kan. Soms klopt dat wel (voor mij dan), maar soms gaat dat ook wel fout.

Wat heb je heel vaak geprobeerd te maken, maar lukt gewoon echt niet?

Ik kan dus echt niet iets moois maken. Wat ik ook probeer! Mijn creaties zijn lekker, maar nooit mooi. Ergens komt dat plaatje wat in mijn hoofd zit niet op mijn papier/fondant/bord. Ik kan het gewoon echt niet. En op zich is dat geen ramp natuurlijk, maar ik wil ook wel eens een mooie foto van een perfect bordje maken.

Welk recept kan alleen jouw moeder maken?

Ik echt heb geen idee. Mam? Weet jij hier misschien het antwoord op? Ik denk dat wij allebei te graag koken/bakken waardoor er niet zo snel iets is wat we niet (uiteindelijk) zouden kunnen maken. dat we best koppig zijn helpt hier trouwens ook wel bij mee 😉

We willen natuurlijk een foto van één van je misbaksels, show us!

Ik maak niet echt foto’s van mijn misbaksels. Maar ik heb wel een foto gemaakt van mijn ‘prachtige’ unikitten/unibunny taart. Telt dat ook? Deze foto is de foto van deze post en zie je helemaal bovenaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *