De mooiste vis van de zee gaat lekker slapen

De mooiste vis van de zee gaat lekker slapen

‘De mooiste vis van de zee gaat lekker slapen’ is ideaal om voor te lezen voor het slapen gaan. Regenboog gaat zelf namelijk ook slapen…al gaat dat nog niet zo heel gemakkelijk. 

Het verhaal in het kort

Regenboog kan niet slapen. Alleen mama kan hem maar helpen. Ze beloofd hem altijd maar te beschermen, of hij nu in de zwarte inktwolk van een octopus verdwaalt of een nare droom heeft. Sssst! Daar valt de mooiste vis van de zee al in slaap…

Over het boek

Het boek is geschreven door Marcus Pfister en is uitgegeven door De vier windstreken. De kaft is hard en heeft een handzaam formaat. De afbeeldingen zijn rustig en hebben schitterende kleuren…vooral de schubben van Regenboog zijn erg mooi. De bladzijden zijn allen van karton, wat het prettig maakt om het boekje zelf te (laten) ‘lezen’.

Onze ervaring

Toen de kleine meid het boekje voor het eerst zag, wilde ze hem gelijk lezen. Ik heb het boekje die dag denk ik wel tien keer voorgelezen (als het niet vaker is). En de kleine meid heeft het boekje toen ook nog eens een paar keer zelf ‘gelezen’. Maar na een paar maand is het nog steeds een van haar favoriete verhaaltjes die ik moet lezen voor het slapen gaan.

Het is een kartonboekje wat het voor de kleine meid erg plezierig maakt om in te bladeren. Ook voor mij is het fijn, want ik hoef mij geen zorgen te maken over het scheuren van de bladzijden wanneer ze het zelf gaat ‘lezen’.

Voor nog meer plezier bij het lezen, heb ik een knuffeltje gemaakt van Regenboog. Het verhaaltje leeft bij haar veel meer met een Regenboog die lekker knuffelt en mee luistert.

Aanrader of niet?

Onze kleine meid vindt het een prachtig verhaal. Vooral het stukje met de strik in de tentakels vindt ze erg grappig. Het verhaal is lekker kort en eindigt met een slapende Regenboog…perfecter kan bijna niet.

Meer weten?

Wil je weten hoe het hele verhaaltje gaat, dan kun je dit filmpje kijken waarin ik ‘De mooiste vis van de zee gaat slapen’ voorlees.

Waar kun je ‘De mooiste vis van de zee gaat lekker slapen’ kopen?

‘De mooiste vis van de zee gaat lekker slapen’ is onder andere te koop via bol.com. Het boekje kost hier €9,95.

Dol op boekjes?

Ben je net als wij dol op lezen en voorlezen? Kijk dan ook even op onze leespagina ‘Mama leest voor’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *