Knuffel van Regenboog uit ‘De mooiste vis van de zee’

knuffel van regenboog

Een knuffeltje maken van een karakter uit een boek die je kind graag leest is het beste idee wat ik heb gehad. Het verhaal leeft nu pas echt nu de knuffel van Regenboog uit ‘De mooiste vis van de zee’ mee luistert en de kleine meid ondertussen knuffelt.

Een knuffeltje van Regenboog

Het leek mij leuk om eens een knuffel te maken van een karakter uit een boekje die hier in de boekenkast staat. Zo leeft het boekje namelijk veel meer tijdens het voorlezen. En kan de kleine meid daarna samen met haar boekenheld in slaap vallen. Omdat ik nog een stof met schubben motief had liggen van het maken van de zeemeerminnenslaapzak, leek mij het maken van ‘Regenboog’ perfect…die heeft namelijk ook van die mooie schubben.

Een afbeelding als voorbeeld

Ik gebruikte een afbeelding van ‘Regenboog’ als voorbeeld. Deze trok ik deel voor deel digitaal over en verlengde ik op de plekken waar ik de delen moest vast naaien. Ik heb er voor gekozen om hem bij de staartvin dicht te naaien na het vullen, omdat dit een plek is die niet echt opvalt door de schubben die er dichtbij zitten en omdat dit stuk toch plat hoort te zijn. Zo blijft de vorm het beste in tact. De borstvinnen vond ik nog wat aan de lage kant. In het patroon heb ik dit gelijk aangepast. Onze ‘mooiste vis van de zee’ heeft dus nog wat lage borstvinnen, maar dat hoef jij nu niet meer te hebben. In het patroon tref je ook een afbeelding aan die ik als voorbeeld heb gebruikt (dit is van de voorkant van het boek ‘De mooiste vis van de zee gaat lekker slapen’).

Aan de slag

Om het knuffeltje te maken heb je het volgende nodig:

Print het patroon uit.

Neem de patroondelen over op de juiste stof (leg voor je eigen gemak de stof dubbel, dat scheelt knippen en je hebt alles gelijk in spiegelbeeld). Houd rekening met de naadwaarde, deze zit niet bij het patroon in. Denk er ook aan dat de kanten langs het gezicht en langs de staart geen naadwaarde nodig hebben voor de tricot met schubbenmotief (tip: knip het schubbenmotief langs de schubjes af, langs de staart en het gezicht, voor een mooier effect).

Knip alle delen uit.

Ontkleur de ogen en mond met bleek en kleur het gezichtje in met textielstiften.

Lees ook: Tekenen op gekleurde stof

Naai de stof met schubjes op het lijfje, vlak langs de randen.

Leg de katoenen delen van de vinnen op elkaar, met de goede kanten op elkaar.

Leg op elk paar het deel van fleece.

Naai alle vinnen vlak langs de randen dicht, maar houd de rechte zijde telkens open.

Knip de rondingen een beetje in, zodat ze mooier worden bij het binnenstebuiten keren. (Hier kun je lezen hoe je dat precies moet doen)

Keer alle vinnen binnenstebuiten, zo dat de delen van katoen aan de buitenkant zit.

Naai langs de rand van de borstvinnen de opening dicht met een korte, smalle zigzag.

Leg de rugvin en de buikvin tegen de rand van het lijfje (met het rechte stuk er aan langs, op de kop zeg maar) en speld ze vast.

Naai de rugvin en de buikvin op het lijfje, met de rechte kant, langs de rand van het lijfje.

Leg op elk lijfje een borstvin, maar leg deze op de kop langs de lijn. Speld de vinnen ook gelijk vast.

Naai de borstvinnen vast op de lijfjes.

Vouw de borstvinnen naar beneden en naai deze met een knoopsgatsteek 2&4 (aan de zijkanten bij de vouw) vast…dus niet over de hele lijn!

Leg de beide lijfjes op elkaar, met de goede kanten naar binnen.

Speld deze op elkaar. Zorg er voor dat alle vinnen naar binnen zijn en dat de lijnen van de mond en schubben netjes op elkaar zitten.

Naai langs de rand van het lijfje (let op dat je niet per ongeluk een stuk vin mee naait). Laat het stuk van de staart open…hiervan heb ik het katoen iets verlengd recht gemaakt…dat was makkelijker en netter met de schubjes.

Keer het visje binnenstebuiten.

Vul het visje met kussenvulling.

Vouw de opening bij de staart netjes naar binnen.

Steek de staartvin er in en naai deze vast, langs de rand.

Maak jij ook zo’n leuke regenboog van polymeer klei?

Super! Je snapt natuurlijk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar jouw resultaat. Deel hem vooral onder het originele facebookbericht op ‘Mama Duizendpoot’, zodat ik hem makkelijk kan vinden en een ander jouw werk ook kan bewonderen. Of plaats de foto op Instagram met #mamaduizendpootcreatie.

Crea-cross

Elke week is er een crea-cross uitdaging. De crea-cross uitdaging is bedacht door Ilse van Kreanimo. Zij daagt elke week andere creatievelingen uit om iets te maken binnen een thema. Vorige week was het thema ‘Feest’ aan de beurt en liet ik je zien hoe je verjaardagskroontjes kunt maken. Deze week is het thema ‘Dieren’ aan de beurt. Ilse is als bedenker van crea-cross de host en zij maakte dieren in de stijl van Piet Mondriaan.  Melanie van BMellow en ik zijn beide co-host. Melanie heeft huisdieren van wc-rollen  gemaakt en ik liet je hier dus zien hoe je een knuffeltje van ‘Regenboog’ kunt maken.

Bewaren voor later

Pinterest - knuffel van regenboogVind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Diy inspiratie

Zit je nog vol met diy-kriebels? Kijk dan op de pagina ‘Mama naait’ of ‘Mama knutselt’. Maar kijk vooral ook even bij Kreanimo en BMellow of bij de Inlinkz-knop. Onder deze knop mag je overigens ook diy’s (en recepten) delen die binnen dit thema passen.

5 thoughts on “Knuffel van Regenboog uit ‘De mooiste vis van de zee’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *