Dinoland in Zwolle

Dinoland

Heb je een echte dino-fan in huis? Wij wel! En wij namen haar mee naar Dinoland in Zwolle…wat heeft ze een leuke dag gehad.

Een dino fan

Onze kleine meid is dol op dino’s. Ze slaapt met dino’s, ze eet dino’s (dino-koekjes), ze speelt met dino’s en heeft het er de hele dag over…ze droomt zelfs over dino’s. Vorig jaar zagen we op de ‘Doe’s gek beurs’ een paar activiteiten die georganiseerd waren door Dinoland. Toen leek het ons al wel leuk, maar ze was nog maar 2 jaar en we waren bang dat dit nog een beetje te jong was.

Lees ook: De ‘Doe’s gek beurs’ in Zwolle

De verwachtingen van Dinoland

Ik wist eigenlijk eerst niet zo goed wat ik kon verwachten. Ik dacht eerst namelijk dat het een groot park was waar je doorheen kon lopen, maar dan met allemaal levensgrote dinosauriërs. Mijn idee was dus vooral kilometers lopen en weinig activiteiten. Maar toen ik op de website van Dinoland keek, zag ik dat het eigenlijk meer een grote speeltuin is met allerlei activiteiten en dan zo veel mogelijk in het thema van de dino’s. Dat leek mij al veel meer geschikt voor onze kleine dino-meid (die inmiddels 3 jaar is).

Activiteiten

Er zijn ontzettend veel dingen die je kunt doen in Dinoland.

Speelplaats

Buiten is een prachtige speelplaats waar zowel grote kinderen als kleine kinderen heerlijk kunnen uitrazen.

Speelhal

Ook binnen hebben ze een stuk ingericht om lekker te spelen. Dit is een beetje zoals Ballorig.

T-Rexpedtie

Hier kun je alles leren over de Tyranosaurus Rex. Er staat een groot skelet, en kun je allerlei leuke activiteiten doen rondom het thema T-Rex.

Filmzaal

In de filmzaal kun je filmpjes kijken over dino’s. Wij hebben dit niet gedaan, omdat we daar simpelweg niet aan toe zijn gekomen.

Theater

Dinoland, theaterOm 12:00 en 15:00 is er een show te zien in het theater. Hier kun je zien hoe een ‘paleontoloog’ en ‘ranger’ op zoek gaan naar en dino-tand op het dino-eiland. Het verhaal is leuk opgezet met wisselende effecten (scherm, pop, podium, doek, enz.). Na de voorstelling kun je zelfs nog even met de twee hoofdrolspelers op de foto.

Lasergame

Er is een hal ingericht om te lasergamen. Wij zijn hier niet in geweest, omdat dit voor onze kleine meid van net 3 jaar niet erg leuk is tegen de wat grote kinderen 😉

Minigolf

Op de minigolfbaan blijf je nog steeds in dino-thema. Elke ‘hole’ heeft een dino-gerelateerde naam en ook de aankleding heeft alles te maken met dino’s.

Dino cars

Dit is een skelterbaan waar de iets grotere kinderen lekker kunnen uitrazen. Voor onze kleien meid waren de skelters te groot, dus ook dit moesten wij ven overslaan.

Klimparcours

Het klimparcours is echt voor grotere kinderen (en ook voor volwassenen). Hier kun je heerlijk klimmen en klauteren. Bij de hoge onderdelen moet je natuurlijk wel gezekerd zijn. Verder is het belangrijk dat je dichte schoenen aan hebt vanwege jouw eign veiligheid.

Bungee trampoline

Voor €2,00 kun je jouw kind even laten springen op een bungee trampoline.

Skelet vrijleggen

Dinoland, skelet vrijleggenBij de speelplaats buiten ligt een grote zandbak. Hierin ligt een skelet van kunststof. Deze kunnen kinderen met een kwast vrijleggen door al het zand er af te borstelen…net zoals een archeoloog dat doet.

Goud zoeken

In het Paleolab kunnen je goud zoeken. Er staan bakken met water waar modder met ‘goudklompjes’ in zit. Deze ‘goudklompjes’ kun je er voorzichtig uit halen door het modder te ‘wassen’ in een soort bordje. Naast goud zoeken kun je ook nog op zoek gaan naar ‘edelstenen’. Dit doe je door het zand in de zandbakken te zeven.

Knutselen

Dinoland, dino kleienIn het Paleolab kun je ook zelf een dino maken van klei. De dino’s die af zijn kunnn in een kastje staan om te kunnen drogen. Wanneer deze opgedroogd is, kun je deze ook nog eens verven op een ander tafel.

Speurtocht

Houd je van puzzelen? Dan is de speurtocht een leuke manier om het park te verkennen. De speurtocht bestat ui 14 opdrachten/vragen. De antwoorden op de vragen kun je allemaal in het park vinden.

Ranger paspoort

Met het Ranger paspoort kun je een Ranger Diploma verdienen door stickers te verzamelen. Deze stickers kun je verdienen met verschillende activiteiten (hoogteparcour/klimwand, speurtocht en dino maken).

Eten en drinken

restaurant

Bij de ingang heb je een ruim restaurant, waar je super leuk kunt zitten. Het hel restaurant staat namelijk vol met dino’s en op de muren staan prachtige schilderingen. Wachten tot het eten klaar is, is dus niet zo’n probleem want er valt genoeg te zien. De dinosauriërs bewegen zelf af en toe en maken geluid. Zit je liever iets rustiger? Dan is er ook nog plaats op het terras.

Snacks

In het Paleolab (waar je goud kunt zoeken), staat ook een kraampje met snacks en ijsjes. Ook net voorbij de ingang staat snackkraam, maar dit is met patat enz.

Picknickbankjes

Op het park is er een veldje met picknickbankjes. Hier kun je heerlijk in de schaduw zitten…en natuurlijk ook weer tussen de dino’s.

Groot grasveld

Er is ook een groot grasveld waar je even rustig kunt zitten. Hier kun je rustig de gekochte (of meegebrachte) snacks nuttigen of even iets drinken.

Voorzieningen

Toiletten

Er zijn twee plaatsen waar een toilet is. De eerste is bij het restaurant en de tweede is bij het Paleolab. Nu klinkt het alsof dat er weinig zijn, maar je kunt binnen een minuut bij een wc zijn (wel handig om te weten wanneer je kinderen hebt die zindelijk proberen te worden). Een verschoonplek is alleen te vinden bij het restaurant. Er zit een binnen, naast het restaurant en er zit een bij het terras van het restaurant.

EHBO

De EHBO post zit bij de ingang. Persoonlijk vind ik dit geen handige plek, omdat dit aan de andere kant van het park is wanneer je kijkt waar de meeste ‘ongelukken’ kunnen gebeuren.

Borstvoeding

Als mama die 2 jaar live borstvoeding heeft gegeven, kijk ik nog altijd of er ruimte is voor mama’s om hun kindje te voeden.

Lees ook: Het laatste borstje

In het park zijn zowel binnen als buiten genoeg plekjes om afgeschermd te kunnen zitten. Wil je prikkelarm zitten? Dan moet je wel even goed zoeken, maar bij de picknickbankjes en op het grasveld heb je dan de meeste kans.

Wat vinden wij van Dinoland?

Het was erg leuk om met een dino-fan naartoe te gaan. Het viel mij op hoe veel kleine kinderen er waren. De meeste kinderen waren peuter/kleuter. En ik blijf het schattig vinden hoe al die kleine kinderen (inclusief onze kleine meid) al die namen van de verschillende dinosauriërs gewoon tussen neus en lippen door noemen.

Het park was lekker kleinschalig waardoor je jouw kind iets makkelijk los kan laten rondrennen. Je kunt goed afspreken waar je zit (er zijn veel bankjes) zodat jouw kind jou makkelijk kan terugvinden. De bankjes zijn heel verspreid opgesteld, meestal heb je goed zicht over een speelplek.

Er is niet veel schaduw bij de speelplaats. Het is dus wel van belang om je kind goed in de gaten te houden qua temperatuur, want j wilt ook niet dat je kind er een zonnesteek oploopt. Smeer je kind dan ook goed in en drink voldoende.

De kleine meid heeft zich heel goed vermaakt (en wij daardoor ook). Onderweg naar huis is ze heel tevreden in slaap gevallen…met haar nieuwe speelgoed dino’s stevig in de hand 😉

Meer uitjes met kinderen?

Ben je op zoek naar nog meer uitjes met kinderen? Kijk dan vooral op de pagina ‘Mama gaat op pad‘.

One thought on “Dinoland in Zwolle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *