Draak Dries

Draak Dries

‘Draak Dries’ is een lief en stoer boekje. De leerlingdraak wil heel graag een goede draak zijn, maar hij vindt het toch wel lastig.

Het verhaal in het kort

Draak Dries zit op de drakenschool. Hij doet heel erg zijn best om te leren vliegen, brullen en vuurspuwen. Juf Draak geeft gouden sterren aan beste van de klas, maar of Dries ooit een ster zal verdienen?

Over het boek

‘Draak Dries’ is een boek dat is geschreven door Julia Donaldson en is uitgegeven door Gottmer. Het boekje heeft een bijna vierkant formaat en heeft papieren bladzijden (geen karton). De illustraties zijn gemaakt door Axel Scheffler…ook wel bekend van De Gruffalo.

Onze ervaring

‘Draak Dries’ is een leuk boekje in vrolijke kleuren. De tekeningen zijn gedetailleerd en er gebeurt veel op elke bladzijde.

De tekst is op rijm. Dit is af en toe even wennen doordat een zin een iets andere volgorde krijgt dan dat je verwacht, maar dat went snel genoeg.

Het verhaal is best herkenbaar. Veel kinderen willen graag goed zijn in iets. Dries wil graag een goede draak zijn, zodat ook hij zo’n mooie gouden ster verdient. Maar een goede draak zijn is nog best lastig.

Aanrader of niet?

Onze kleine meid vind draken erg leuk…helemaal sinds ze Raveleijn heeft gezien in de Efteling.

Lees ook: Een weekend naar de Efteling

Ze vind Dries af en toe wel zielig, omdat hij telkens geen gouden ster verdient en omdat hij het zo moeilijk vindt om een goede leerling te zijn. Wanneer hij uiteindelijk toch een gouden ster verdient, is ze ontzettend blij voor hem. Het is goed voor haar om te zien dat niets zomaar in een keer lukt, maar dat je er voor moet oefenen voordat het lukt…helemaal omdat ze al een grote ontwikkelingsvoorsprong heeft.

Meer weten?

Wil je weten hoe het hele verhaaltje gaat, dan kun je dit filmpje kijken waarin ik ‘Draak Dries’ voorlees.

Waar kun je ‘Draak Dries’ kopen?

‘Draak Dries’ is onder andere te koop via bol.com. En kost hier €14,99.

Bewaren voor later

Vind je dit bericht leuk en wil je het graag bewaren voor later? Pin hem dan vooral op je Pinterest bord, zodat je het nog eens rustig terug kunt lezen. Hier onder staan een aantal ‘Social media icoontjes’, waaronder ook die van Pinterest. Hier kun je op klikken om te pinnen.

Maar misschien wil je dit bericht gewoon delen, dan kun je natuurlijk ook een van de andere opties kiezen…zoals Facebook, Twitter en LinkdIn.

Bewaren en delen wordt enorm gewaardeerd.

Dol op boekjes?

Ben je net als wij dol op lezen en voorlezen? Kijk dan ook even op de leespagina ‘Mama leest voor’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *