Een actieve en educatieve boswandeling

Een actieve en educatieve boswandeling

Het is herfst! Oh, wat kan ik genieten van de prachtige kleuren buiten. En in het bos is het helemaal zo’n prachtig tafereel. Met dit prachtige weer vraagt dat gewoon om een actieve en educatieve boswandeling.

Een actieve boswandeling

Met kinderen door het bos lopen is erg leuk, maar het kan nog leuker. Met verschillende activiteiten houden kinderen het wandelen langer vol en beleven ze het lopen door het bos ook echt. Je kunt allerlei spelletjes doen, zoals boomtikkertje en verstoppertje (binnen een afgesproken gebied!). Ook kun je gezellig picknicken in het bos (wel alles weer netjes opruimen natuurlijk). Maar je kunt ook speuren in het bos.

Actief en educatief door het bos

In het bos kun je heel veel mooie dingen zien. Als je goed oplet, kun je heel veel vinden. Ik maakte twee speurbladen speciaal om in het bos te zoeken tijdens de herfst. We hebben de speurbladen al getest en we hebben een super leuke middag gehad in het bos. Ik zeg: “Speurbladen goedgekeurd”.

Deze speurbladen kun je hier trouwens gratis downloaden.

De meiden zijn de hele tijd druk bezig geweest met het zoeken naar de verschillende dingen die op de bladen staan. Na een tijdje hadden ze onthouden wat ze al gevonden hadden en vonden er nog veel meer van. Ze kregen door dat er in het bos heel veel leuke planten, bomen, vruchten, paddenstoelen en dieren zijn. Je kunt alles goed bekijken met een loep. Ook kun je er als ouder dan een heleboel over vertellen. Zo is het leuk en ook nog eens leerzaam.

Verzamelen

Wij gingen naar een bos met veel tamme kastanjes en beuken. We hebben daardoor veel kunnen verzamelen wat we later thuis lekker konden oppeuzelen. Verder hebben we nog meer leuke dingen verzameld waar we heerlijk mee hebben kunnen knutselen. We hebben zelfs een vensterbank helemaal versiert met herfstige spulletjes. Wij hebben dus een prachtig aandenken aan ons gezellig middagje in het bos.

Tip

Wij hebben thuis een prachtig boek over kleine kriebelbeestjes: ‘Het bijzondere beestjes boek’. Na de gezellige boswandeling kun je dan lekker op de bank relax het boek er bij pakken. Dan kun je de beestjes die je hebt gezien in het bos opzoeken. Zo leer je nog meer over wat je in het bos gevonden hebt.

Meer uitjes met kinderen?

Ben je op zoek naar nog meer uitjes met kinderen? Kijk dan vooral op de pagina ‘Mama gaat op pad‘.

One thought on “Een actieve en educatieve boswandeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *